Friday, August 3, 2012

Salah Satu Golongan Yg Berada di Bawah Naungan Arasy Allah di Mahsyar: Pemimpin Yang Adil

Hari ni hari Jumaat..14 Ramadan dah...
Harap tak terlentok tertidur..kalau bulan tak puasa, boleh bagi alasan makan before gi masjid..so kenyang = mengantuk.  Ni dah puasa, ngantuk jugak, tak tahu lah..setan dah kena tambat...nafsu tu yg kena di jaga..Insya Allah

kejadian 3 Jumaat yang lepas..sempat aku rakamkan masa tengah khutbah :) Harap aku tak melentok sampai kepala hinggap ke lantai macam ni lah!

Cakap pasal solat Jumaat...hati kecil ini susah betul nak ikhlaskan diri masa aminkan doa imam bila tiba part ' doakan kesejahteraan hamba Allah ni '. Moga aku dapat perbaiki diri dalam hal ini..

kalau macam ni punya hamba Allah, tiap tiap kali lepas solat fardu pun aku more than happy nak aminkan doa kesejahteraannya. Moga hamba Allah ni menjadi ikutan dan contoh tauladan hamba hamba Allah yang lain...ameeennn..

39 comments:

  1. amin... hamba allah yang diidam²kan semua rakyat (walau bukan dari negeri dia)

    ReplyDelete
  2. tak sabar nak tunggu hamba Allah ni jadi Agung

    moga moga dipanjangkan umur untuk melihat detik bersejarah ini ....

    ReplyDelete
  3. 5 tahun lagi jadik YDA kan..
    Insya Allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semoga ditabalkan bersama permaisurinya...

      Delete
    2. mungkin tak sampai 5 tahun ... ngeeee

      Delete
  4. tu lah dia.. selasa lepas kami kena rotan dgn ustaz.. buang & kurangkan syaitan2 dalam darah dalam badan.. sbb bulan puasa, syaitan yg kena ikat, yg luar dari badan kita je.. apa2 pon ustaz pesan kena sentiasa berdoa di mana jua kita berada.. ingat Allah setiap saat..

    tapi tu dia lah, time tadarus & tazkirah, mmg lah kuat lentok nya mata & badan ni.. aiissshhh...

    ReplyDelete
  5. Semoga semua hamba Allah berada di bawah payung rahmatNya...

    ReplyDelete
  6. Mengantuk sampai macam sujud kesiannya:)

    Sepanjang kakak hidup di Malaysia inilah satu-satu pemimpin yg buat ramai org celik. Moga adalah yg mengikut jejak baginda.

    ReplyDelete
  7. sepatutnya pemimpin camtu la, mengajak pada kebaikan, diri sendiri merendah diri dan tak kekok untuk berada bersama orang biasa

    ReplyDelete
  8. aminnn....!
    hamba Allah yg patut dijadikan contoh kepada semua...

    ReplyDelete
  9. pemimpin bukan saja kena ajak orang ke arah kebaikan..kena tunjuk contoh yang baik jugak..ini tidak..suruh orang berjimat..pemimpin sendiri berbelanja macam tak ada esok..suruh rakyat beli buatan malaysia..sendiri pakai import..macam mana tu..?

    ReplyDelete
  10. allahuakhbar - KDYMM mintak gantikan Daulat Tuanku, semoga tuan-tuan dapat pahala.
    saya rasa macam nak pergi.

    ReplyDelete
  11. Salam jumaat...
    hehehe..tu mengantuk semalam buat qiamullail tu....Aku setuju apa yg ko kata...Stuju sangat2...

    ReplyDelete
  12. amin...kita doakan saja
    semoga pintu hati hamba itu terbuka hendaknya

    jagan DZ terlentok gitu sudah ye....

    ReplyDelete
  13. aminnnnnn.....bangganya masih ada lagi pemerintah yg merendah diri wpun bkuasa...semoga Allah SWT merahmati kita semua..

    ReplyDelete
  14. osseeemm sultan kelantan ajak qiam.. bila la sultan2 lain nak cenggitu.. huhu..

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. Sabar je tunggu Sultan ni jd KDYMM YDPA.. Tertunggu2 program2 nya yang akan jadi ikutan dan sebutan.. tertunggu2 juga apa reaksi pemimpin2 yang dipilih di PRU utk jd kerajaan ketika itu nanti..

    ReplyDelete
  17. sebagai anak Kelantan *walau lahir kat KL dan skrg abah dah duduk di Johor* saya bangga dgn Sultan Kelantan. Ohsemmm!!

    ReplyDelete
  18. sejuk mata memandang bila raja mengajak rakyat qiam sama2.
    semoga jadi ikutan yg lain

    ReplyDelete
  19. tak sabar tunggu giliran dia jadi agung...

    ReplyDelete
  20. Semuga kedua dua hamba allah diserambi Mekah ini dilanjutkan usia yang penuh keberkatan untuk memimpin hamba hamba Allah yang amat memerlukan bimbingan mereka untuk mencari saham akhirat..amiiin!!!

    ReplyDelete
  21. Dari segi kedoktoran betul ke kalau perut kenyang jadi mengantuk?

    ReplyDelete
  22. Di masjid di kampung saya di Datuk Keramat ditulis "Dilarang Tidur Di Atas Karpet"

    Kalau nak tidur masa khutbah eloklah cari tempat yg takde karpet .... hehehe

    ReplyDelete
  23. seorang raja yg begitu merendah diri,rapat dgn rakyat...

    ReplyDelete
  24. ramai yg mcm ni bila solat jumaat yek!

    ReplyDelete
  25. Salam Daddy Ziyyad.... salam perkenalan
    saya pun mmg tak sabar nak tunggu hamba Allah ni jadi ketua negara.... Sultan negeri ku nih

    ReplyDelete
  26. MASYALLAHHH..Sultan adil sultan disembah... Semoga pemerintahan beliau membawa rakyat ke SYURGA....

    ReplyDelete
  27. bukan la lama khutbah pun, at least segan la sket kat org len...harap2 tak de bunyi dengkur kan!

    ReplyDelete
  28. Amboiii sempat lagik tu snap curi...!

    ReplyDelete
  29. aminkan jela.. moga-moga berobah..

    ReplyDelete
  30. gaknya terlentok 2 berdengkur dok?huhuhu

    ReplyDelete
  31. Allahuakbar... thn ni tk der kesempatan dan jumpa sultan kelate masa baginda ziarah makam...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...