Friday, August 24, 2012

Raya ke- 6: Duit Raya Ada Lagi...

Dah masuk raya ke- 6...
Aku dah start keja daa...

kebetulan hari ni hari jumaat, so hari ni gi kerja pakai baju raya  :)

Duit raya..duit baru...yang ditukar di bulan Ramadan..masih banyak lagi..lagi 3-4 hari harus aku guna duit ni untuk beli australian dollar..


pascanota: semalam tukar dapat rate RM3.31 for AUD1.00..haruslah lepas ni kena simpan AUD banyak banyak..tahun depan balik kampung tak payah tukar currency lagi..duit Malaysia makin kecik...Sing Dollar yang ada simpan sekelumit ni pun makin mencanak canak naik harganya..semalam RM2.48 for SGD1.00

30 comments:

  1. SALAM
    Rasanya saya belum dapat duit raya dari org disana hehe...alhamdulillah hari ni mula berpuasa...

    ReplyDelete
  2. Pos sini sikit duit merah tu .....hihhi

    selmat;a

    ReplyDelete
  3. Along ada simpan Riyal Saudi. :)

    ReplyDelete
  4. sini duit baht banyak...

    p/s...semangat tu pi keja pakai maju melayu.

    ReplyDelete
  5. Musim-musim raya ni ramai orang sakit perut... sebab makan terlebih.. semua menu bercampur dalam perut... doktor kena kerja lebih...

    Saya punya duit raya seringgit masih banyak...... sebabnya merah hijau oren tu tukarnya limited je... hik hik hik

    ReplyDelete
  6. duit baru ni akak x minat terasa bertambah keciknya nilai duit tu

    ReplyDelete
  7. nk kaler oren tu laa...menarik..

    ReplyDelete
  8. nak duit raya kaler oren hehehe

    ReplyDelete
  9. Saya raya kedua dah start kerja. Duit raya pun tak sempat nak edarkan...hihihih

    ReplyDelete
  10. Yen pun naik. 100yen = RM4.2. Nak bawak balik yen byk2 boleh buat bayar tax kete. Rugi x bwk balik kete jepun. Hehe..

    ReplyDelete
  11. Kak Azie tengah monitor duit WON KOREA! Ahaks!

    ReplyDelete
  12. Won Korea pun sama macam Yen Jepun. RM4.2 = 100.

    ReplyDelete
  13. DZ, nak datang rumah nak beraya.. anak saya 3 orang.. eheheee..

    ReplyDelete
  14. baik simpan dlm betul gold...

    1.00 MYR = 1.20963 SAR

    ReplyDelete
  15. As salam Doc,

    Huhuuu... dollar rate makin merundum... kami makin tersepit... Tunggu KL review... berjanggutlah nampaknye :(

    ReplyDelete
  16. bak sket duit raya tuh......aku ada byk rupiah kat umah ni ar......

    ReplyDelete
  17. emran punya duit raya blom dapat lagi.. uwaaa

    ReplyDelete
  18. Wahh nak gi cuti2..ker.. seronoknyaa bercuti ke Australia..

    ReplyDelete
  19. alaaa.. baru berhajat nak mintak duit raya.. muahaha

    ReplyDelete
  20. selamat hari raya dan selamat bercuti doc..:)

    ReplyDelete
  21. kalo dtg ke klinik smbil2 beraya,bley dpt duhet raya x doc?? hihihi..

    ReplyDelete
  22. berpinar tengok duit raya warna warni.hehe

    selamat kembali bekerja

    ReplyDelete
  23. Duit kaler oren hari tu nak tukar dah habis plk....

    ReplyDelete
  24. lama baru dpt nak jgk laman DZ ni, x tau apa problem, naik jenuh KA try try & cuba lagi... simpan sikit duit raya tuk KA tu hehehe

    ReplyDelete
  25. wah.. nak yang color kuning tu je.. yang lain dah ada banyak.. ;) hahaha..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...