Thursday, August 9, 2012

Masalah Semasa BW

Jom cerita santai pasal dunia blog. Sebab yang baca blog ni pun, majoriti nya bloggers  :)
Antara masalah/kelecehan yang aku alami masa ber blogwalking ialah:

1- blog yang terlalu padat dengan gambar bersaiz maha besar, penuh dengan widget..penuh dengan iklan..Jadi nak loading tu slow.

2- blog yang terlalu specific dalam penceritaan nya..makna nya, bagi pembaca yang bukan hari hari berkunjung ke situ, pasti tercangak cangak tak tahu apa yang diceritakan/siapa yang dimaksudkan/masalah problem yang dihadapi oleh penulis blog itu.

contohnya  : " hari ni aku ke hakim"
-Bagi yang biasa membaca blog org yang menulis ni, mungkin boleh agak hakim yg dimaksudkan ialah restoren mamak "Restoren Hakim" kat seksyen 7 Shah Alam..Tapi yang tak biasa follow/baca...sure tertanya tanya.

3-  blog yang perlu ditaip verification words. Aku akui, fesyen word verification yang terkini dlm blogspot memang menyusahkan mata aku..hahaha...kadangkala taip 3 kali baru betul!

Sekian..ada apa apa nak tambah, sila tambah..ekekekeke..
Aku tengah laparrrrr tak sahur, cuma sempat makan murtabak & sup ayam aja bila buka..So idea menulis kering kontang..:P



43 comments:

  1. saya pun sama..mujur la kawan2 dalam list kebanyakannya takde word verification.sakit jantung dibuatnya..

    ReplyDelete
  2. Ehhh...blog saya loading okey ke tak??sebab lately ni bnyk sgt gmbr.....

    ReplyDelete
  3. Kakak kalau gambar besar tapi gambar budak-budak suka:) lambat pun kakak tunggu.

    Word verification kakak pun selalu kena 2-3 kali baru lepas.

    Ada jug yg kakak dah komen tapi bila lihat the next day coment tak appeared. Kenapa ye?

    ReplyDelete
  4. harap bila berkunjung ke blog sy tak menyusahkan awk :")

    ReplyDelete
  5. Yang ada word verification tu yg susah sikit..kadang2 salah kene buat lagi...

    ReplyDelete
  6. Adakah blog kakcik termasuk dalam senarai di atas? (jujur kakcik tanya ni)

    ReplyDelete
  7. sama kot, sya pun susah nk bw kalau blog tu penuh sarat widget, lagu dan ada WV. pastu lg satu ada yg profile not available. nak terjah balik blog dia pun tak dapt. :)

    ReplyDelete
  8. Hahahha...taktau la apa yg Doc cakap tu ada tak kat blog aku...tapi yg no 3 tu memang merimaskan...

    ReplyDelete
  9. skrg dah jaaaarraaanggg bw. kunjung mana yg dan jek.
    blog sndr pun dah lama terabai.
    huk!huk!huk!

    ReplyDelete
  10. erk...blog acu berat nak loading tak???

    ReplyDelete
  11. Kesemua yg tersenarai diatas memang membantutkan proses BW terutama kalau yg tetiba keluar lagu yg memekakkan telingan, nak tutup pun tak tahu kat mana last-last tekan closed tab je

    ReplyDelete
  12. kurang gemar kalo komen ade word verification.. :P

    ReplyDelete
  13. lieya setuju yg no 3 tu...tu masalah utama...dah elok drop komen, tup2 kene nak verify2 plak...adoi...berbulau bijik mate dok tenung hurup kabur2 tu wakakaakakakk

    ReplyDelete
  14. patutlah berangin entry hari ni...perut lapar

    ReplyDelete
  15. betoi betoi betoi....saya pernah jumpa blog org yg sedang angau bercinta...siap tulis perbualan dia dgn bf nya...koma,noktah sekali...baik geli bacanya...

    ReplyDelete
  16. psstt: blog ai susah ke senang nak loading nye..? tanya dulu.. kang main komen tengok2 blog sendiri susah bukak. hehehe.. ;)

    ReplyDelete
  17. x suka bab verify2 ni sebenarnya..tp dah org yng berkunjung blog kita tu selalu dtg singgah kan..x kan kita x pi blog dia..

    ReplyDelete
  18. Nekcik pun kekadang frust jugak bila ada words verification tu...tamabah lagi mata da kelabu asap nii

    ReplyDelete
  19. Bab verification ni mmg sejak akhir2 ni sedikit menganggu....itu kita set ke atau pun "mmg ada"? Makcik pun tak pasti adakah benda tu ada pd blog makcik....nak verify words tu...mak aih serupa bagi kita baca tulisan siam

    ReplyDelete
  20. Da buat murtabak dah ke doc?

    ReplyDelete
  21. samalah kita..teman jugak selalu failed kalo bab verification words...
    lemasss!!

    ReplyDelete
  22. ada satu blog pB suka baca
    hari hari kerja mesti masuk tengok ...

    penceritaannya detail tapi amat menyeronokan

    www.supermengmalaya.blogspot.com

    ReplyDelete
  23. salam doc..tu sebab kalau mula masuk kesatu2 blog tu..acik akan baca dari mula.baru tau

    ReplyDelete
  24. Samalah. Blog saya, iklan pun tak ada. Hehe...

    ReplyDelete
  25. Salam Ramadhan DZ

    harap2 pengunjung senang datang ke PHD

    ReplyDelete
  26. KA plng z suka kalau ade word verication tu.....tak kisahlah at least terupdate jugak blog ni dr kan!

    ReplyDelete
  27. dee pun paling tak suka word verification tu..almaklum..rabun..hehehe..

    ReplyDelete
  28. blog saya berat tak..???

    selow tak...?
    sebab banyak gambau...

    ReplyDelete
  29. wv yang baru ni memang menyusahkan...

    ReplyDelete
  30. CA kalau ada word verification... selalunya malas nak komen. Satu lagi yang ada lagu... huhuhuh..jiwa kacau

    ReplyDelete
  31. dulu tak tau.. sekarang dah tau makanya dah buang lagu, word verification.. foto resize kasi kecik.. kalo link byk pon depa kata boleh slow jgk.. tapi kita suka taruk foto byk.. at times slow jgk..

    ps: jgn serik singgah blog ekk..

    ReplyDelete
  32. Ye, word verification tu amat merimaskan..
    **err blog sy ade lagu jugak (-.-")**

    ReplyDelete
  33. Hihi...lam kata ringkasnya...
    Macam2 ada kan?

    Hihii ;-)

    ReplyDelete
  34. Hihi...lam kata ringkasnya...
    Macam2 ada kan?

    Hihii ;-)

    ReplyDelete
  35. As salam Doc,

    Blog saya mmg byk gambar & cite pjg jela2...hehehe... byk2 bersabar ye! :)

    ReplyDelete
  36. no 3 tu aku paling nyampah..
    ahaha

    ReplyDelete
  37. Agaknya blog akak tu slow sgt tak...:)

    Suka jugak letak gambo maha besau tu...ekekekee...

    ReplyDelete
  38. nurulnyer blog berat tak doc??kalau berat kasi tau ek=)kalau tang tak specifik2 jarang2 nurul jumpa tapi adalah jugak mmg terpinga2lah..kadang2 penulisanpun mainkan peranankan?

    kebanyakkan yang ada words verification2 tak tahu kot n maybe blogger2 baru..tapi mmg sakit ati kalau 3x kena verify...hihihi.last2 malas komen..kalau buat pop up lagi baguskan=)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...