Friday, July 20, 2012

Moreh Dessert List

Memandangkan esok dah puasa, maka malam semalam saja buat pavlova..boleh pakai ke alasan ni? haha..

buat nipis nipis aja, tak larat nak makan tebal punya pavlova..nak merasa sebelum ramadan katanya  :)

so, pass! dah masuk list dessert lepas balik terawih nanti..


oh ya, tempahan macaron utk hari raya masih dibuka.  :)

47 comments:

  1. boleh deliver jalan klang lama?

    serius ni..
    macarun untuk raya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Noted, dah reply kat blog akak Lion ya. :)

      Delete
  2. pavlova tu kalau datang beraya dapat makan tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari raya rumah aku makan samprit aja..~haha

      Delete
    2. takkanlah samprit aje? Tahun ni kenalah tambah kuih sbb ramai peminat dah skrg.

      Delete
  3. Nampak sangat lemak berkrim disukai ramai. :)

    ReplyDelete
  4. sedapnya... herm.. mesti tak boleh nak berhenti makan..

    ReplyDelete
  5. sy pernah try buat tp manis amat. yg mama zz buat ni manis tak? doc mintak la resipi kasi tempek kat sini...hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macaron tu mmg mommyZZ dah buat less sweet, pavlova tu pun malam tadi buat less sweet.

      Delete
  6. sila masukkan 2 benda alah sedap ni dlm 'Food to bawak during Raya Gathering' ye. Haha.

    ReplyDelete
  7. Walaweii..sedapnya nengok pavlova tu..

    ReplyDelete
  8. amboi terbaik tu!. jgn lupa kunci jam utk bgn sahur esok ye!

    ReplyDelete
  9. Sedapnyaaaa...!!!setakat cakap sedap je la....sekarang tengah mula kurangkan ambil gula dan lemak, nak gunakan bulan ramadan ni utk buangkan apa yg tak patut ada kat badan ni...hehehhe

    ReplyDelete
  10. seb baik dah merasa pavlova weekend hari tu :p

    selamat berpuasa !

    ReplyDelete
  11. MUA tu Make Up Artist..maap lupa pulop nak tuleh :p

    ReplyDelete
  12. wah.. dessertnya kelas you.. klu kat rumah akak dessertnya setakat bubur2 aje.. pavlova nipis tu boleh order tak? teringinlah.. serius ni.. tp boleh ke hantar ke bangi?

    Salam ramadhan buat DZ dan keluarga.. selamat berpuasa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah boleh kak...rujuk sini utk order macaron/no fon wife saya...call direct senang: http://alwaqiahalmulk.blogspot.com/2012/06/quotation-macaron.html

      Delete
    2. oh.. ye ke.. bestnya.. akak tak kisah bila2 pun.. bila2 awak nak balik nilai atau ke bangi boleh bwkkan sekali.. nnt akak pm hp no. akak.. terima kasih yer.. salam buat mommy zz..

      Delete
  13. ini penderaan anak tekak ok!

    ReplyDelete
  14. Sedapnya pavlova,bilalah kak Nurul dpt buat sendiri.

    ReplyDelete
  15. camne nk tempah macaroon tu?
    pavlova tuuuu yammeh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh rujuk link ni kalau nak tempah macaron. Nak tempah pavlova/red velvet/cupcakes pun boleh..:)

      http://alwaqiahalmulk.blogspot.com/2012/06/quotation-macaron.html

      Delete
  16. yang free ade dak? heheh

    belum pernah rasa pavlova ni... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom kita serbu rumah DZ selepas terawih malam ni utk merasa pavlova yg free .... hehehe

      Delete
  17. Beruntungler suaminya DR, semua kurang manis....ekeke.

    By the way, moreh list hang kerlasss sgt tau, daku moreh pisang emas jek. Keh2.

    ReplyDelete
  18. serius buat sendiri
    kagum sat!
    leh le order kan..kan...
    Selamat berpuasa Daddy Z!

    ReplyDelete
  19. salam ramadhan ddyzyd...

    pavlova tu nmpk sgt menggoda lah!
    (hehee nama dia sekali dgr mcm nama pemain tenis tuh)

    *tq 4 the tips...

    ReplyDelete
  20. weih dah ada list dessert tuh. melampau!

    ReplyDelete
  21. selamat menyambut bulan ramadan & selamat berpuase...

    ReplyDelete
  22. tengok entry ni time dah habis sahur camane.. ;)

    ReplyDelete
  23. Tetiba hangin tgk post ni pada pagi 1 ramadhan!

    ReplyDelete
  24. selamat berpuasa dan menjalani ibadah di bulan ramadhan

    ReplyDelete
  25. Warna-warni mengancam bila lihat di awal ramadhan.
    Selamat berpuasa doc.

    ReplyDelete
  26. Aduiiii... dessert ni mmg heaven lahh. awat tak campak sikit kat iiii...

    ReplyDelete
  27. beruntungnya dpt mkn desert best.
    terliur tgk pavlova tu.

    ReplyDelete
  28. nak jadi jiran lah cenggini..!! pastu buat muka kesian tepi pagar tanya masak apa... mesti dapat sepiring..

    salam ramadhan penuh berkat..!!

    ReplyDelete
  29. As salam doc,

    Wah, drooling tgk dessert tu walaupun baru lepas bersahur 1 jam lepas...hiks.. Selamat berbuka Malaya! Salam Ramadhan! Wishing u a blessed, happiness & joy month of Ramadhan...insya'ALLAH... ameen :))

    ReplyDelete
  30. adeh... mana nak cekau pavlova kat lembah ni...

    ReplyDelete
  31. itu menu utk bawak moreh ke surau ke? kelasss...

    ohh saya rasa suatu hari nanti saya mesti cuba rasa...

    ReplyDelete
  32. wow! you make me salivating... nangis

    ReplyDelete
  33. umang aii tgk pavlova tu...
    mengancam betullah!

    berapa RM ni kalau nak order?

    ReplyDelete
  34. err..lupa nak wish.. Salam Ramadhan tuk Daddy dan Mummy Ziyyad ye..

    ReplyDelete
  35. Arghhhhh..pejam mata mendrop komen kat sini. Ha ha ha..cis! Bergelen air liur. Kurus pose den

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...