Tuesday, July 10, 2012

Apabila Blogger Mengamuk Di JPM Putrajaya

Terkedu, terperanjat bila ada orang mengamuk di JPM Putrajaya semalam.
Rasa rasanya, satu Malaysia dah tahu berita ini kan.
Ada bermacam macam versi kenapa dia mengamuk, kenapa ada wanita yg masih isteri orang katanya( dan baru berkenalan seminggu) ikut dia mengamuk sama..

Aku akan cuba baca sedikit sebanyak blog yang ditulis oleh lelaki yang ditembak mati dalam insiden semalam..mana tau, boleh tau motif..Ya, si mati ialah seorang blogger!

Ni blog nya:
jayanegara1234.blogspot.com

46 comments:

  1. Mak pun terkejut gak masa tgk berita tuh..nnt nak pi tgk2 blog dia ada apalah..

    ReplyDelete
  2. macam-macam versi speku orang buat sampai ada yang kaitkan dgn politik

    ReplyDelete
  3. TU LE...nasib baik die tak terjah parcel E...kang tak pasal2 tekujat lieyalatif hihihi....katenye die tu 'imam mahdi' datang tuk menumbangkan kerajaan...aduh...mcm2 hal....lieya pun tau dari fb...

    ReplyDelete
  4. Mohon blogger yang ini tidak mengamuk...

    ReplyDelete
  5. nk siasat eh motif dia..a'ah kan manalah tau dgn kepakaran awak boleh bantu polis dptkan motif dia mengamuk..

    ReplyDelete
  6. oh baru tau......nak pi tgk la pe cer

    ReplyDelete
  7. ohhh... heols tu blogger rupanya...

    jap lagi nak pi baca lah blog heols
    thanks DZ!

    ReplyDelete
  8. Kakcik dah masuk ke blognya awal pagi tadi - membaca dan cuba memahami!

    ReplyDelete
  9. baca blog Daddy terus gi blog dia...

    Berat gak isi kandungan blog dia tu.. tak suka baca sgt la...

    Takziah buat arwah.

    ReplyDelete
  10. oooo dia nie ke??

    berani tul dia...wallahualam..hanya Allah yg tahu :(

    ReplyDelete
  11. macam kena tembak dekat femoral je tu kann....

    bleed to death..?

    ReplyDelete
  12. erk....pesal erk?tgok blog dia lebih kepada x berpuas hati ngan kerajaan jer..

    ReplyDelete
  13. takziah buat keluarga arwah..

    saya rasa motif akan kekal tak diketahui sepenuhnya memandangkan pelaku pun dah meninggal dunia..saya rasa sampai masa dah pihak berkuasa negara kita belajar cara cara nak disarm orang mengamuk bersenjata tanpa mengorbankan jiwa.. apa guna belajar macam2 ilmu mempertahankan diri di pulapol kalau cuma tau guna pistol utk tembak mati..

    since the dead cant speak..case close..kaedah biasa menyelesaikan kes..bukan saja kes amukan..kebanyakan kes sekali pun..

    sori..rasa macam terlebih komen sudaa..ehhehe

    ReplyDelete
  14. mmg kecoh kes ni...
    ko silalah khatamkan blog dia, aku pun nak tau jugak apa motif dia buat semua ni...

    ReplyDelete
  15. pening nak baca blog dia tu,.....

    ReplyDelete
  16. Ramai yg geleng kepala. Kakak pun musykil..

    ReplyDelete
  17. Gila isim...hahahha! Tulah, menuntut tak abis.

    =p

    ReplyDelete
  18. uiks..pompuan tu bukan isteri dia ke???

    ReplyDelete
  19. kena terjah kat blog dia tu ! cari info sikit2

    ReplyDelete
  20. DZ.. pening lah baca blog dia.. n3 panjang berjela2.. lepas tuh tak faham sgt ape yang cuba dia sampaikan.. mungkin dia seorang sasterawan kot.. keh keh keh..

    ReplyDelete
  21. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  22. Assalamualaikum semua.
    Kita doakan semoga beliau diampun oleh Allah swt. Saya dah baca juga blog beliau, mengikut pemahaman saya yang tidak berapa fasih ini, beliau memperjuangan agam islam tetapi mungkin terlalu taksub sehingga hilang pertimbangan akal fikiran. Begitu juga dengan Dhada (nama panggilan) yang baru sahaja megenali beliau dilaman blog dan terus membuat agenda untuk mengamuk di sana. Mungkin sidebabkan tekanan emosi yang melampau kedua-duanya saling berhubung dan berani untuk membuat sesuatu sebagai pelepasan kata dan nafsu amarah. Ini sajalah penilayan dari saya, apapun semoga Allah swt pandu dan buka pintu hati Dhada kejalan yang lurus. yang pergi tidak akan kembali lagi.....Wallahualam

    ReplyDelete
  23. macam-macam . dunia nie dunia. apapa pon al fatihah ke arwah ~

    ReplyDelete
  24. al-fatihah utk arwah..tak taulah apa motif dia kan..maybe wanita tu tau kot..or sebenarnya stress sendirian kerana memikirkan terlalu jauh tentang politik dan dunia...

    ReplyDelete
  25. eh2 apa ni? kepochinya nak tau.. ada kat berita ye. saya ni baca blog org msia je, suratkabar melayu dah lama tinggalkan. sat gi nak bukak paper online nak tau gak apa citer sebenarnya nih. tuan doktor kalau rajin citer la panjang lebar sikit. ngee..

    ReplyDelete
  26. Dah tahu ptg smlm dan bukak blognya pagi tadi tp baca sikit2 je last entry dia.

    ReplyDelete
  27. menakutkan situasi tu kan.walau tak de kt situ tp sy dpt rasa sgt ngeri.

    ReplyDelete
  28. Ooo, blogger ke? Xtau lak, yg pompuan tu ingt wife dia, baru kenal ek... Nk gak tau apa motif, tp blog tu xleh bukak, hukk

    ReplyDelete
  29. aduhai ...kenapalah nak mengamuk ye.... ntah apalah motifnya.... Al-Fatihah

    ReplyDelete
  30. blog dah kena block eh. al-fatihah.

    ReplyDelete
  31. Doc jgn ikut mengamuk jugak w/p awak seorang blogger jugak ... hehehe

    ReplyDelete
  32. dont u think dia ada 'flight of ideas' bila baca tulisan dia tu?

    ReplyDelete
  33. sat gi daku pi baca..


    kadang,
    apa yg keluar kat paper dan berita tak boleh diterima 100% masuk terus dalam kepala, ye dak...?

    ReplyDelete
  34. tetap kesian ngn dier. x patut mati katak mcm tuh.

    ReplyDelete
  35. Salah cara, salah tempat. Semoga kita mengambil iktibar.

    ReplyDelete
  36. Salam..
    Semalaman saya baca blog dia.. entry dia dan segala komen-komen..
    Saye setuju dengan ieda, dia ade symptoms Bipolar Disorder in manic phase: flight of ideas, grandiosity
    Cuma kite tak pasti dia ade hallucination atau tidak (visual, auditory)
    Apa yang saye boleh simpulkan, dia ade masalah psikiatri, probably undiagnosed Bipolar Disorder.
    Oleh itu, janganlah kita mengutuk dia, memfitnah atau mengeji dia. Dia tak waras, so apa yang dia lakukan mungkin di luar kawalan dia..
    Even kalau kita belajar Medical Law, orang macam Arwah ni tak boleh dibicarakan sebab kurang waras.

    As for tindakan polis tembak dia, mungkin itu yang terbaik buat masa tu. Mana mungkin nak berkompromi dengan orang yg tak berbaju, merayau-rayau dan mengamuk dengan pedang Samurai, di JABATAN PERDANA MENTERI??

    Wallahu a'lam..

    -haizi fauzana-

    ReplyDelete
  37. mcm2 hal..bertindak di luar batasan...

    ReplyDelete
  38. errrrrr....huhuhu...smg ALLAH SWT mengampunkan dosa2 silamnya amin....

    ReplyDelete
  39. I was suggested this blog by my cousin. I am not
    sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my difficulty.

    You're amazing! Thanks!

    Take a look at my web-site http://eating-for-energy.com

    ReplyDelete
  40. I used to be able to find good advice from your blog posts.


    Check out my web blog online degrees colleges
    [http://www.conwaytigertouchdownclub.com/]

    ReplyDelete
  41. I don't even know how I ended up here, but I thought this post was good. I don't know who you are but
    definitely you're going to a famous blogger if you are not already ;) Cheers!

    my page - rental liability ()

    ReplyDelete
  42. Good post. I learn something totally new and challenging
    on websites I stumbleupon everyday. It's always interesting to read through articles from other authors and practice something from their websites.

    Also visit my webpage :: Network Backup Solution

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...