Friday, June 8, 2012

Tahajud Sebulan

Mulai hari ini, utk tempoh masa sebulan, para isteri akan tidur keseorangan di malam hari..kerana suami masing -masing sibuk bangun pagi bertahajud , awal pagi...demi...

Kerana bola, manusia boleh berjaga malam..
Kerana bola, manusia akan menipu doktor di pagi hari..
Kerana bola juga, manusia boleh mensyirik kan tuhan yang esa..

Kisahnya, seekor gajah berusia 33 tahun bernama Citta, boleh meramal keputusan bolasepak, sempena Euro 2012 ini. 'Kehebatan' Citta yang tinggal di Krakow Zoo, Poland ini mula dihebahkan apabila beliau berjaya meramal kemenangan pasukan Chelsea semasa final UEFA Champions League.

Ironi nya, manusia yang ada akal yang hebat di perbodohkan oleh sotong bernama Paul ( sudah arwah), dan kini, oleh seekor gajah. Hebat..

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

(Dia adalah Tuhan) Yang Mengetahui yang gaib, maka Dia tidak memperlihatkan kepada seorang pun tentang yang gaib itu, kecuali kepada rasul yang diridai-Nya, maka sesungguhnya Dia mengadakan penjaga-penjaga(malaikat) di muka dan di belakangnya . (QS. Al-Jin : 26-27)

 Barangsiapa mendatangi peramal lalu mempercayai ucapannya, shalatnya selama empatpuluh hari tidak diterima.” (HR. Musnad Ahmad)

 “Barangsiapa mendatangi seorang dukun atau peramal kemudian membenarkan apa yang ia katakan, maka ia telah kafir terhadap wahyu yang diturunkan kepada Muhammad shallallahu ‘alaihi wasallam.” (HR. Musnad Ahmad)

45 comments:

  1. binatang ada otak tapi tak ada akal...

    nasib baik tak berlaku kat malaysia..
    kalau tak dah jadi bahan politik dah ni....
    ermmmm...

    ReplyDelete
  2. Aisehhh.. ni yg maleh ni.. confirm laki2 di kejiranan ku turun reramai lepaking kedai mamak bawah apartment ni..

    ReplyDelete
  3. ada euro atau tak, sy tetap tdo sorg2 selama sebulan kecuali pada 2-3 malam shj suami pulang dan lega sbb dia x minat liga2 omputeh ni...


    yes!

    :P

    ReplyDelete
  4. hahahaha..kalau ramalan gajah tu salah? kena buat lauk pulak nanti ;p

    ReplyDelete
  5. hubby minat bola tapi rasanya dia takkan bangun tengok bola ..dah lama dah tinggal tabiat mcm tu.

    ReplyDelete
  6. Dulu sotong Paul - sekarang gajah pulak. Tipu semua tu.
    Yg Islam kena ingat 7 dosa besar salah satu ialah bertenung nasib macam inilah...
    Abang memang kaki bola doc...

    ReplyDelete
  7. Astro pun dah pandai buat duit dengan jual saluran khusus untuk pertandingan bola ni kan? Bagus juga, sebab orang yang betul2 gila bola je yang sanggup beli. Apa PEKDAHnya entahlah...

    ReplyDelete
  8. same la..tak sabar tggu bola!waktu tu la waktu kami dating..hehehehe...sambil tgk bola!

    ReplyDelete
  9. kan bagus berjaga untuk beramal idabat kepada allah daripada tengok bola nie.

    salam kenal.. ^_^

    ReplyDelete
  10. keh keh keh ...dulu sotong..skrang gajah plak...gajah tu naik minyak tensen kang abis sume kat situ kene lenyek haahahahaha....

    takpelaa, kiter dah sedia dari segi fizikal dan mental...bagi laa can le tv kat umah tu hubby kongker huhuhuhu

    ReplyDelete
  11. tak habis2 percaya tahyul depa ni..

    esok2..ada le org kita yg terpengaruh sama tu..

    bola ke tak bola ke.. sib baik kami semua ni bukan peminat tegar bola2 sepak ni semua..

    kecuali abang yg dah start2 cam nak jadi peminat bola..
    tapi jgn haraplah kami nak subscribe channel bola tu.. kalau nak tgk.. tgk je yg mana tayang free kat tv tu..

    ReplyDelete
  12. saya bertepuk tangan kali ni...sebab asto kat rumah dah potong. huahua. dulu, sebab bola, bole buat bergaduh sebab suami oncall malam sebulan direct. grr.....



    *harap2 tidak pula dia ke kedai mamak setiap malam...lagi haruuu.....

    ReplyDelete
  13. cari kopi yg terbaik yg ada kat pasaraya!

    ReplyDelete
  14. Sebelum bola tahajud le sekejap 2 rakaat ja. Sambil berhibur dengan bole dapat jugak pahala tahajud. Somi akak tengok bola tapi tak jadi hantu bola!

    ReplyDelete
  15. Syukur Ya Allah.. KAU hadiahkan kepadaku suami yang bukan kaki bola.. kalo x.. konfem x de bantal peluk ku.. alhamdulillah~

    ReplyDelete
  16. ohhh gajah ni ke? patot la sy x paham baca status kt fb tu. rupanya gajah ni. yg paul tu sy tau.

    ish ish.

    ReplyDelete
  17. suka layan jgk tp kalau ade kesempatan la...

    ReplyDelete
  18. Doc, sindiran paling halus ni...harap2 kat msia tak ada benda2 macam ni. Terlebih cerdik manusia ni.

    ReplyDelete
  19. ni entri sakastik ke hapa ni...?

    ReplyDelete
  20. Heeee~

    Tiba2 tersipu dgn komen DrSinga tu.

    Kuang! Kuang! kuang!

    ReplyDelete
  21. aku tak kesah
    janji jangan komplen penat kalo aku ajak gi window shopping ka.. jalan2 kaa..!!

    ReplyDelete
  22. ai tengok pemain bola jer..harharhar..

    -MDT-

    ReplyDelete
  23. aku lagi x kesah..x baper nak minat...

    ReplyDelete
  24. dorg snggup ke tahajud before tgk bola? klu snggup alhmdulillah..hehehehehe...

    part jmpa doc mmg tak tahan tu hahahaha

    ReplyDelete
  25. Tak minat sangat bola...begitu jugak hubby hihihi

    ReplyDelete
  26. Sapa nak kena tipu...
    Nasib baik bukan hantu bola.

    ReplyDelete
  27. nasib baik suami saya tak minat bola.. takdelah kena tido sesorang..

    ReplyDelete
  28. suami saya tk minat bola2 ni...Alhamdulillah tk tido sorang sebulan..hehe

    ReplyDelete
  29. print color entry ni pastu tampal kat depan tv, biar en. suami faham jangan bagi wife tidur keseorangan.. hahaha.. nak tengok, sila tengok siaran ulangan.. ;)

    ReplyDelete
  30. lina adik daddy ziyyadJune 9, 2012 at 12:04 AM

    Dari last week lagik husband da ckp nk lyn bola..hehe..kasik chance..sebulan je kn..sports da mmg mknan dia..;-P

    ReplyDelete
  31. akan tengok bilo team feveret main jer...

    ReplyDelete
  32. Sokonggggggggggggggggg!!! Betul la sgt2 apa yg doc ckp tuh. Start smlm, mmg mak ni tido sensoram ajelah..my pokcik tu rela tido kat hall bertemankan tv. Cissss...

    P/s: Kerana bola juga...klinik doc semakin sibuk merawat pesakit yg x sakit!!

    ReplyDelete
  33. nasib baik husband tak gila bola. tp heran kenal pulak pemain2 dan kelab2 bola. kalau tanya sape tau pulak dia. hehe..(untunglah org rajin membaca)

    ReplyDelete
  34. suami saya tak minat bola..alhamdulillah..malam-malam boleh tidur aman..
    ehhehe...

    ReplyDelete
  35. Betul2...cik hubby sanggup pasang balik astro yang die potong 5 bulan lepas...jenggg

    ReplyDelete
  36. saya masih tido berteman sbb cik abg tak minat bola :D

    ReplyDelete
  37. amboi.. semuanya sebabkan bola aje!

    ReplyDelete
  38. so, saya yg berada di jabatan sumber manusia harus monitor MC dengan telitinyaaa...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...