Wednesday, June 13, 2012

SunRat



-pagi pagian dah angkut kamera gabak nak tembak sunrise, konon nya lah kan..
- pegi dapur, tengok si pembuat bunyi misteri dah masuk perangkap..
- So, dari nak tembak sunrise, terus jadi tembak sun-rat...kah kah kah

pascanota: power gila sehhh gam perangkap tikos ni..umpannya, ikan bilis :P

46 comments:

  1. kat ofs lama dulu kan... selalu cik T ni bekejaran. tengah2 syiok buat koje.. selamba badak je dia melintas. 1 hari tu, restoran sebelah buat pest control, berjemaah mereka mati kt ofs kamiorg. sampaikan dlm drawer meja bos pun ada mayatnya..

    ReplyDelete
  2. geliii..tu bukan perangkap lalat dengan semut eh? ke memang ada utk perangkap tikus..seb baik rumah kami tinggi di angkasa..tikus tak larat panjat lagi kot...huuu..

    ReplyDelete
  3. uhhhh!~ geli plak tengok tikus yg dah mati ni!

    ReplyDelete
  4. hwaa!! geliiii!! isk ni la binatang paling saya takut. muahaha.. bak kata adik saya mcm gajah (kurang asam!) kihkih..

    ReplyDelete
  5. alaaa..kecik jer..kena pijak dgn DZ..penyek terus...
    hahahah!






    larikkkkk...!

    ReplyDelete
  6. memang geli dengan tikus.. tengok gambar pun dah berdiri bulu roma..

    ReplyDelete
  7. setakat ni cicak je mangsa buruan yang paling berjaya ai dapat.. tikus tak lagi.. janganlah dia datang lagi hendakNYA sebab dulu pernah 2 kali dia datang habis tupperware ai digigit2 manja.. ;)

    ReplyDelete
  8. geli nye....nasib la bukan tengah makan tadi

    ReplyDelete
  9. walau saya jenis wanita perkasa, tapi saya geli gelemannnnnn tgk tikus nih!

    *

    ok, just in case takde mende alah ni, nak nembak sunrise kat mana? :D

    ReplyDelete
  10. Hahahah dulu pernah gak wat gini..bila yg perangkap besi tak jalan.. cerdik gak mouse..nie.. tuh yg letak gam gajah..haa hamek kau melekat..terus..

    ReplyDelete
  11. perut kosong.bukak blog ni.


    .
    .
    .
    terus nak termuntah. haih. basah-basah gitu badannya yer...eeiii..

    ReplyDelete
  12. alala wei.. amik gambo pulok ngan kamera canggih, punya la clear gilerrr.. caittt, geli sehh... kalo amik ngan kamera henpon cap ayam ok gak lagi, blurr2 gituu...

    ReplyDelete
  13. euwwww...geli...dah berulat ke tikus ni...

    ReplyDelete
  14. Eeee.... geleman juga kakak tengok. Nasib baik bukam MommyZZ yg nampak..

    ReplyDelete
  15. euwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww....geli!!

    cepat2 daku scroll ke bawah tau.....uwek! uwek!

    ReplyDelete
  16. suka guna getah ni drp perangkap besi tu sebab kalau dgn perangkap besi tikus tu hidup lg...yg ni senang..angkat & buang.

    ReplyDelete
  17. assalam dr.dirumah acik dah 2 ekor masuk perangkap..tapi bukan dalam rumah..diluar..

    ReplyDelete
  18. so, tak jadi la sunrise nyer?
    esok pagi je laaa.. haha

    ReplyDelete
  19. lenkali nk try tangkap tikus buh umpannya dobot :D

    ReplyDelete
  20. yg halus2 tu apa..

    kami pun pernah buat gitu

    ReplyDelete
  21. kat opis memang kami guna cara ni atau pasang sangkar perangkap...andai si sun rat tak mati dalam sangkar tu terpaksalah kami buat kekejaman seperti jemur kat tengah panas atau curah air panas...uhukss.

    ReplyDelete
  22. geliii ooo...tapi nengok jugak...
    tak mo tengok byk kali...

    ReplyDelete
  23. tengok sekali imbas.
    cepat-cepat scroll down sampai jumpa petak komen..hehe

    ReplyDelete
  24. Np mcm ngeri je tgk tikuih ni? Arghhh!

    ReplyDelete
  25. kan dah kena?? doc guna perangkap ape tuh ek??

    ReplyDelete
  26. macam baby lagi je.

    siannnn diaaa.

    hihi.

    umah saya selalu pakai sangkar. ada 1 hari tu abah nak lepaskan jauh jauh. letak luar rumah. Pastu boleh terlupa. Kesian tikus tu terjemur kat luar rumah sampai mampus sbb panas sangat.

    Hajat nak lepaskan. tapi akhirnya mati jugak.

    ReplyDelete
  27. Tengok gam/perangkap tikus nih..tingat dolu2 time bujang dok umah sewa. Pki gam tikus tu, tikus senyum jer bila lekas kat pelekat gam tu..siap leh bwk pelekat tu larik lagi kot..:). Malangnya, tikus bergumbira, tp abis seisi rumah mabuk hidu gam. Huhuhu..

    Guna plak perangkap yg kacip tu..umpan daging beger. Bila kena, bkn main lg kami bersorah tp bila tiba part sape nak bukak perangkap, nak buang tikus tu..masing2 berbatu larik.

    Sudahnya, dek kesian tgk mata tikus yg terkelip2 mintak simpati, dengan perengkap2 tu sekali kami buang!

    ReplyDelete
  28. bau ikan bilis yang harum mmg buatkan en sun rat doktor terperangkap akhirnya...

    modal buku gam tu pun hanya rm 3 kebawah..


    kikikiki

    ReplyDelete
  29. ohh iksn bilis umpannya..saya letak kepala ikan tk jln,cicak adalah...

    ReplyDelete
  30. kesian cik tikus tu...tamat riwayatnya...hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak jemah geli...tolong!! tolong!!
      nak taip pun rasa dah gigil neh...adoi la hai pun...

      Delete
  31. maaakkkkk aaaiii... rasa terseksa pulak... kami sini dok perangkap musang.. macam safari je, ba alif ba ya ada, musang, tupai, tikus, kera, beruk kat hutan tepi ni..

    ReplyDelete
  32. nasib baik den dah mkn tadi...kalo tak potong selera den...haha

    ReplyDelete
  33. Assalamualaikum Diddy Ziyyad

    kena panggil mak ti
    kalau tidak dia faham......betul ke...he he

    ReplyDelete
  34. dulu kt kg, kertas gam ni guna utk tangkap lalat..si fifi curious..dipegangnya..x pasal2 melekat kat lengan..melalak2 sambil mamanya berhempas pulas nak tanggalkan..sib baik lalat..kalau cik ti..mak geli!

    ReplyDelete
  35. Kalau tuk cicak berkesan tak agaknya?

    ReplyDelete
  36. very wrong timing... baru lepas makan bukak ini page... terasa nak keluar balik. byk2 menatam.. menatam ini lah yg paling ija geli n takut...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...