Thursday, June 7, 2012

Raja Buah

Seafdalnya petang semalam habis kerja terus pergi membako kalori di gym...

Namun kita manusia, hanya mampu merancang, instead of membako kalori, kita tambah kalori

Meraikan adik & adik ipar yang datang utk nikmati buah buahan tempatan di rumah mertua, so bagi menghormati tetamu, kita makan lah jugak alasanmenambahkalori

Walaupun beratus ratus kalori raja buah masuk ke dalam perot ke beribu kalori?, namun kami tak buat pun petua minum air dari kulitnya, Alhamdullilah, tak panas pun badan tido malam tadi ke sebab pakai ekon?

Sedap hingga menjilat jari. Makan durian fresh + free di rumah nenek adalah ohsem, kan Ziyyad? :)

47 comments:

  1. Mmglah ohsem! Arghhhhhhhh! Ni entri bikin panas namanya nie! Hahahaha!

    ReplyDelete
  2. bagus ziyyad suka makan durian,anak2 kecik kaklong,baunya pun dia tak suka...yg best,mama dan papa nya lah menghentam...hahahah

    ReplyDelete
  3. duriannn..malam tadi baru makanmmg sedappp..
    balik keja nnt nak sambung mkn lagi...asben beli byk mlm tadi...

    ReplyDelete
  4. Salam kenal..

    5,6 tahun lepas..dusun arwah atuk yang abah jaga..banyak sgt buah durian yg sedap2..bila umur abah meningkat..pokok durian pun makin tua..buah pun dah tak banyak..so..kami akan beli buah dari balik pulau..pun sedap juge..walaupun kena bayar..hehehe

    ReplyDelete
  5. suka durian gan manggis... Kalau dah makan durian kalori tu kemudian kira. hahahaha...

    ReplyDelete
  6. saya tak suka makan durian.. tapi saya suka sangat makan tempoyak.. ade beza tak??

    ReplyDelete
  7. Bila nak ajak rakan2 makan buah2an tu sama? :)

    ReplyDelete
  8. buah yang bukan raja tapi bermahkota tu pun menawan..hitam hitam si tampuk manggis..haihhh..musim manggis dah eh!!

    ReplyDelete
  9. Salam Kenal.

    Doc, itu petua org tua2 sebab katanya takut demam...buah yang sedap tapi tak boleh makan byk2...camne tu...salam ukhwah

    ReplyDelete
  10. boleh lak entry kita sama wakkakakakakkaka aku pun kaki makan durian gak!

    ReplyDelete
  11. dulu...masa zaman kanak2 teman adalah hantu durian..cuma bila dah anak anak nih..udah tak berapa suka sgt durian..mkn still mkn tapi takat 8 ulas aje yg larat..wakakakakaka

    ReplyDelete
  12. sib baik mlm td pun pulun doyan..so, xlah terasa sgt..hehehe...

    ReplyDelete
  13. nasib tak jeles sgt ;P
    sbb last week baru balik dr kampung..
    dpt mkan durian kt kebun arwah opah ;)

    dpt mkn dlm suasana mcm ni mmglah ohsemmm :D

    ReplyDelete
  14. Wah...fresh tu. Lagi power....

    ReplyDelete
  15. sayangnya blk kelantan minggu lps,bkn musim buah...
    dah lama tak mkn buah durian fresh sbb mak mertua takde pokok durian hehe...
    seronok,kan...kutip durian...

    ReplyDelete
  16. CiM sdg makan kek lapìs durian ni...hurmm nyam nyam...pmberian dr b'day man yg b'daynye smlm.

    Lastwk blk kg, spanjang2 jln pontian-bp diorg pakat jual hasil dusun. Jln jem sbb rmai yg brhnti mmbeli

    ReplyDelete
  17. ish..ish..sedapnya tgk ziyyad jilat jari2 tu!

    terliur dah ni..

    ReplyDelete
  18. amboi berterabur je durian tu bawah pokok ye..hehehe..

    ReplyDelete
  19. oh, sangat ohsem kamu ziyyad. *nasib baik bukan bapak nya yang buat aksi menjilat jari, kehkehkeh

    ReplyDelete
  20. HUH,entry ni bikin jeles dan panas la ziyyad...

    ReplyDelete
  21. Rezeki jgn ditolak x gitu? hehe.. untunglah org kat sana, kat sini nk makn menggigil tgn keluarkan 120 ringgit untuk sebiji!

    ReplyDelete
  22. manggis ok lagi.. durian.. hehehe..

    ReplyDelete
  23. errkkk.. sedapnye durian~ nak jugak!

    ReplyDelete
  24. Makan durian panas.. makan manggis sejuk.. makan dua2 balance la..

    makchaq n pakchaq sukadurian tapi anak2 tak berapa suka.. yg lelaki bau pun tak tahan.. rugi depa.. tapi untung makchaq dpt makan lebih..

    ReplyDelete
  25. Durian rajanya - manggis permaisurinya... bila ada keduanya panas badan dapat terhindar. Amboi Ziyyad jeling-jeling juga, jilat tetap jilat... punyalah nikmat:)

    ReplyDelete
  26. banyaknya durian luruh.....jeles!!.

    ReplyDelete
  27. dan dan salahkan takdir. hahahaha!!!

    ReplyDelete
  28. sedapnya buah durian.....
    comelnya ziyyad - sampai menjilat jari gitu!

    ReplyDelete
  29. YA ALLAHHHH..meliur ni. musim ke now?

    ReplyDelete
  30. durian feveret tu..tp tempoyak tak makan..
    tp manggis tak suka..makan manggis cam tak makan je..biji je besar..hehe

    ReplyDelete
  31. fuh bestnye dpt mkn durian baru gugur...mmg fresh betul laaa...yg penting free heheeheheh...skrang ni harga tak hagak2 kalo musang king ke ioi ke udang merah ke....nak mkn punye pasal, pejam mate beli laa jugak heehehehe

    ReplyDelete
  32. Sedapnya makan durian!! Tp menjak mak tahu durian bnyk kalori dan jgk ada kolestrol..terus seram nk mkn.

    Huk huk huk..

    ReplyDelete
  33. ziyyad...!!! awat tak ajak aunty jugak....!!!

    ReplyDelete
  34. tht day kat kg hubby makan lupa diri terus rasa nak dmm hahahahaha

    ReplyDelete
  35. aku sampai sekarang tak pandai makan durian~~

    ReplyDelete
  36. Salam Yob,
    sekrang musim doyan ke? Tak perasan pulak kampong akak di Perak ada ke tak.
    Tentu sedap doyan Yob ni. Lemak-lemak gitu.

    ReplyDelete
  37. akak pun kidnap durian bawah pokok nenek... sedapnya lain la.. free plus fresh. .

    ReplyDelete
  38. MAK OI...BESTNYER!!!DERIAN TERGOLEK GOLEK....

    ReplyDelete
  39. agaknya kalo x der ekon panas juge kann.
    kih kih

    ReplyDelete
  40. memang makan duyan dr kebun amatlah best,dengar bunyi duyan jatuh lagi...manggis tu saya suka


    saya kecik2 antu duyan,tapi anak2 tk makan duyan pulak...


    gambar terkini lepas pergi gym tk de ke? hehe

    ReplyDelete
  41. lain rasa nye makan durian fresh kat kebun compare dengan beli
    ditambah pula dgn bunyi cengkerik...angin sepoi2 language...
    fuuhhhh!!! memang layan perut betul la....

    ReplyDelete
  42. kalau ibu mengandung yang mengidam macam mana?? hahahaha

    ReplyDelete
  43. Da kopek manggis tu letak dlm peti sejuk..bebile je bule ngappppp..

    ReplyDelete
  44. tambah2 lagi buah duyen yg baru jatuh gedebuk d pokok, bertambah tambah owsemnnya

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...