Friday, June 15, 2012

Membazir Itu Sahabat Syaitan

Orang Putrajaya...boleh sah kan?  :)



Berita lanjut


My take on this issue, tak kiras lah partai apa pun, mentaliti kita di Malaysia masih macam masyarakat dunia ke tiga, walaupun fasiliti world class/dunia pertama.
Kotor bandar dengan pemandangan bendera partai partai..padahal PRU entah bila ntah...
Jangan kata kat Pantai Timur, kat Bangi tu pun aku pergi rasa rasanya seawal bulan Feb lagi dah penuh bersememeh poster/banner sana sini.  
 
 

By the way...
Kalau nak sangat semak kan keadaan persekitaran, buat macam yang ni, dekat dekat dengan warung Pok Nong ICT, masa aku pergi bulan lepas..meriah..semua parti ada..~haha

35 comments:

  1. bendera warna warni ni nampok cantik le pulak.

    read between the line. hehehe~

    ReplyDelete
  2. hairan..dengar cerita dari sumber dalam tahun ni..tapi da nak dekat tarikhnya masih takde bunyi bunyi lagi..

    ReplyDelete
  3. cantik pula bendera berkibar kat bawha tu...colorful

    ReplyDelete
  4. ada tu dah koyak rabak kan..kalau ye nak letak..susunlah cantik2..mcm dee tgk depan hai peng kopitiam aritu..menarik..

    ReplyDelete
  5. Guruh dok berdentam dentum. Tapi hujannya tak mari2 lagi. Rakyat jelata dah kering-kontang je tu.

    =p

    ReplyDelete
  6. sy tengok gambar tu kat blog serius semalam..ktnya banner yg depan tu dah kena edit entoh iya entah tidak..


    perang bendera takpala kan jangan perang saudara sesama islam sudah :)

    ReplyDelete
  7. Itulah namanya pembaziran yang tak berkesudahan. :(

    ReplyDelete
  8. setuju ahh dgn gambar ke 2 tu. varieties .. baru la boleh betul2 pilih.

    ReplyDelete
  9. saya penggemar warung pok nong!
    PRU entah bila..nati koyak rabak bendera sebelum PRU..sehelai bendera bukan seposen..seposen pun banyak tau.

    ReplyDelete
  10. lepas ni - sepanjang tahun plak lah bendera tu bersidai kat situ!

    ReplyDelete
  11. PRU tak tau ler bila nak umum..Perang bendera dah berleluasa.. :)

    ReplyDelete
  12. Nak umum PRU macam main cak-ba... Hari itu kakak balik kerja depan kakak satu bendera atas jejantas jatuh kebawah nasib baik kereta tu sempat mengelak ke tepi dan tepinya tak ada kereta lain...

    ReplyDelete
  13. PRU katanya mungkin bulan 10 atau 11
    (info dari sumber yg dirahasiakan.. hehe)

    ReplyDelete
  14. meriahnye bendera.. semua pasti ade.. baru majmuk.. keh keh keh

    ReplyDelete
  15. siapa yg untung, pengeluar bendera tu jugak. huhu... agak2 kompeni sape la kan? ;)

    ReplyDelete
  16. Kalau yg kecik-kecik camtu kurang sikit bahaya, camna dengan yang besar gedabak duk terpacak kat tepi jalan, buatnya kayu penyokong tu patah atau talinya putus siapa la yang akan jadi mangsanya ya

    ReplyDelete
  17. pasanglah berderet2 bendera pun.. apa yg sudah di hati tetap di hati.. he..he..

    ReplyDelete
  18. memang majmuk negeri ambe. kadang2 orang yg sama pasang bendera ;p hahaha

    ReplyDelete
  19. tepuk dada kite pangkah semuanyer. muahahahahaha...

    ReplyDelete
  20. wah meriah ek orang2 nak ngundi ni..hoho

    http://qasehraihan.blogspot.com/2012/06/seksanya-mesej-guna-henpon-touch-skrin.html

    ReplyDelete
  21. memang menyemakkan mata kita lah kan.

    ReplyDelete
  22. boleh lak bendera letak sekali ek...hihi

    ReplyDelete
  23. Kalau di sambung semua bendera tu...jadi berapa ela lah agaknya kan..boleh buat baju tidor...ka..ka..

    ReplyDelete
  24. kekdg pengikut ni taksub yg teramat sgt, tu yg dok berbalah sesama sendiri... hukkk

    ReplyDelete
  25. Ada orang nak upah pasag bendera tak? mana-mana partai pon uncle terima... asal jangan suroh panjat pokok sudah..

    ReplyDelete
  26. Parti hanyalah pilihan masing2, yg aku x paham, kerana fahaman politik, masing2 bertelagah, dan plg teruk bila agama dipolitikkan, aduhai org islam......

    ReplyDelete
  27. brp kos bendera2 ni ekk...?? boleh buat satu bangunan asrama utk anak2 yatim & miskin kot..

    ReplyDelete
  28. masa mula2 depa pasang dulu,ingatkan dah nak pilihanraya...bulan 2 rasanya kat sini pun.

    ReplyDelete
  29. Yg dpt rezeki runtuh dlm keadaan2 mcm ni is tukang pasang bendera dan tukanbg buat pendera.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cepatlah umum pilihanraya wahai PM...saya tak sabar nak mengundi neh...ahaks...

      Delete
  30. apa2 perang bendera dulu...hehe

    ReplyDelete
  31. nak maju gane..

    flush toilet pun kena ingatkan.. mana ada majuuu.. kikikiki

    :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...