Friday, June 22, 2012

Jom Geng Geng Blogger Kita Buat Rombongan Cik Kiah Ke CH

salam Saiyidul Ayyam...Jumaat yang mulia di bulan Syaaban...muka tak senyum sebab stress..stress bendanya? entah la..haha..Nak cuti..macam lah tak puas puas jalan sana sini sepanjang 6 bulan pertama 2012 ni..

kalau ikut mood, nak lepak sini esok..minum teh..makan roti cecah jem stroberi..ambik gambar landscape..gambar bunga..gambar kaktus..gambar sunset..sunrise..tak jemu jemu gi sini walaupun dah berpuluh kali kot naik sini sebab sini sejuk jugak lah dan peluh aku susah nak melencun.



Tapi hey!!
Weekend ni busy..
Tak tau lah bila nak ke sini..
So far tak pernah lagi buka puasa + terawih dalam masjid yg sejukkkkkk secara semulajadi ..hehehe

44 comments:

  1. dah dekat 5 thn lebih saya tak samapi CH..

    ReplyDelete
  2. Bulan puasa di Tanah Tinggi? Bagus tu. Kurang dahaga.

    ReplyDelete
  3. Eh doc..semayang jemaat or berterawih kat Bukit fraser pun bets jugak. Masjid semua x pakai ekon or kipas!

    CH..mmg sonot giler mai sini. Anak2 mak pun suka

    ReplyDelete
  4. CA dah lama tak sampai .... tapi InsyaAllah tak lama lagi ...sampai kot...

    ReplyDelete
  5. Lamo x naik CH...moh ler buat rombongan...

    ReplyDelete
  6. Camaron mmg tak pernah jemu nak kesitu.

    ReplyDelete
  7. tak pernah sampai sini. kesian kan diri ku ini ;p

    ReplyDelete
  8. it has been a long time since i've been in Cameron Highlands a few years ago! perhaps i would be there again for someday soon. :) btw, maybe fun comes naturally kalau dapat menjalani ibadah puasa di sana. hehe

    ReplyDelete
  9. menarik sungguh idea berbuka dan terawih kat masjid kat tempat sejukkk tu....!

    ReplyDelete
  10. bestnya.. nk g cameron jugak.. jemputla saya skali.. hehehe..

    ReplyDelete
  11. Ramadhan ini tinggal terus sebulan di CH doc... sejuk.

    ReplyDelete
  12. yuk! nk makan brokoli celop tepung.. hihhi!!

    ReplyDelete
  13. Doc mst stress kan?

    CH tu bley bikin sy lebih stress sbb perjalanan tu! Penuh liku!

    ReplyDelete
  14. erkk..tak penah lagi sampai CH..

    ReplyDelete
  15. tmpt ni kalau org yg hobinya menembak mmg seronok sgt pegi =)

    ReplyDelete
  16. gayanya mcam nak sambut puasa diCH je doktor..tu kalau yang sejuk dekat..kalau jauh..mau doktor ke Australia lagi tu..he he

    ReplyDelete
  17. Salam Yob,
    pemandngan memang cantik, tapi dah tak bape sejuk macam 20 tahun dulu! Projek pembangunan mesti dipantau!

    ReplyDelete
  18. uih, kalau ikut mood, skarang ni jugak nak lepak kat situuu.....besttt kan..

    ReplyDelete
  19. cantiknya CH.. last akak pergi 10 tahun lepas.. klu geng blogger nak buat trip ke CH akak nak join jgklah..

    ReplyDelete
  20. waa, jom.. bile? haha

    jom baca kejap..=D
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/06/still-jahat-walaupun-dah-solat.html

    ReplyDelete
  21. terus call husband...ajak g CH nxt week! ^_^

    ReplyDelete
  22. saya keraaap gi CH ni. tapikan, pada amatan saya, CH semakin sibuk dengan pelancong, berbanding 2 tahun dulu. Seriously. Datang waktu weekend, selalu jam, menghala ke kea farm / psr malam. kalau datang waktu cuti sekolah, hmm, lagi teruk sesaknya, baiklah dilupakan. last month kami pergi naik superbike, sampai rosak kipas radiator motor sebab jam yang tak bergerak. Ya amat teruk.

    mungkin juga ada waktu yang lengang...weekdays ke.


    saya rasa org berebut2 nak merasa kembali angin CH ni lepas ombak rindu + drama vanilla coklat. )eh..? takde kaitan, ehe)

    ReplyDelete
  23. by the way, muka serius gila, ambiklah cuti beb! ahahaha

    ReplyDelete
  24. Jem? Teringin tp takot jem tuh.. Huhu

    ReplyDelete
  25. cantiknye..sy plak xpenah singgah CH..lalu aje masa nak g gua musang..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. siyes ke taknah gi CH? ajojo...kene pegi!!!

      *tumpang komen eh dediiii.....

      Delete
  26. mabuks! tak boleh jln naik gunung. hehe.. puasa kene musim panas lagi. uwaa..

    ReplyDelete
  27. Assalamualaikum Daddy Ziyyad

    lama juga saya tak ke CH
    sejuk lagi ke sekarang ni

    ReplyDelete
  28. awat tempat tu kosong...
    kedai belum buka lg time dtg ke :)


    teringat solat kat surau atas bukit tu
    ambil air sembahyang...so sejukkk!

    ReplyDelete
  29. mmg sejuk nk ambik air sembahyang kt sana tuuu

    ReplyDelete
  30. nampak nyamann tuu walopon tengah panas terik abg doc kannns.. ehhee

    ReplyDelete
  31. pergi CH mmg syok..suka kan cuaca nyer jer terutama nyer belah malam...:)

    ReplyDelete
  32. Salam kenal.

    Lama tak ke CH...Kalau bulan puada best jugak tu

    ReplyDelete
  33. CH dh x sejuk cam dulu, pokok byk kena tebang

    ReplyDelete
  34. ch mmg seronoklah..tapi dulu la nie tak sempat nak g lagi

    ReplyDelete
  35. jom lah daddy ziyyad kite wat rombongan p CH..Daddy Qalesya pun nk join.. lama tu tak g.. g reramai seronok.. hehehe ...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...