Monday, June 4, 2012

Hantu Takde Muka di Pekan Koboi

Balik dari JB semalam, memang saja bertolak lambat sebab nak elak jem kat highway PLUS area  Pedas ke Seremban. So bertolak dari JB pukul 9.30pm. Almost 11.40pm( di area Ayer Keroh), adik aku yang juga bertolak dari Muar ke Kajang, call dan beritahu dia dah sampai & sangkut jem kat area Pedas....katanya kereta bergerak 20-30km/j.  Gila kan, pukul 12am jem jugak rupa rupanya! So aku pun detour lah, exit Simpang Ampat, lalu jalan biasa (Simpang Ampat - Rembau - Seremban).

Pukul 12.00am lalu kat jambatan di pekan koboi, pekan Kota, ~ 15 km dari Rembau.
Wife aku nampak hantu takde muka.
Bukan sekali, tapi 3 kali!
Wife aku nampak hantu tu diri tepi jalan..aku tak nampak tapi.
Dia ada tegur tanya aku nampak tak org diri tepi jalan, aku cakap tak nampak( sambil tekan pedal sebab nak cepat sampai)
Pagi ni baru wife aku beritahu. Patutlah malam tadi manjanggg aja wife aku ngadap muka aku masa dalam kereta! ahaha..

Hantu?
Syaitan lah tu.
tengah2 bandar Somban pun jem pukul 12.30am, malam tadi. Dah banyak lampu biru berjurai jurai kat bandar Somban ni yo..hahaha

36 comments:

  1. sy ni pon nk balik esok dari KT ke jb lalu jalan dalam..nk elak balik lewat sbb takot gak

    ReplyDelete
  2. errkkk.. seramnye~ kalo saya yg nampak.. tak tau nak wat reaksi camner.. jangan fengsan sudah~

    ReplyDelete
  3. takpe. dia saje muncul je tu.

    mommyZZ tak demam kan?

    ReplyDelete
  4. ingat ngadap muka tu nk mende, kan..?

    hehe.

    ReplyDelete
  5. nyesal baca sbb real....!!!! ingat kan acah2 je tadi... aiisshhhh....

    ReplyDelete
  6. Ngerinyaaa...
    Teringat suatu ketika dulu, CiM form3, dr umah ke kulai temankn cousin balik umah dia. Jumpa hntu tkda kaki, dialog dia... "nak..carikan kaki makcik nak". Muka dah ngeri, besimpuh tepi jln kt kwsn sawit. Cousin brhnti ingatkn makcik tu kena langgar, rupanya mkcik tu dh kena langgar bbrapa thn dulu, mayat dia jumpa tk lama lepas tu tnpa kaki.
    *tiba2 bulu tengkuk meremang

    ReplyDelete
  7. owh..jangkitan akhbar sinar hairan juga ke bro ? hehehe..

    ReplyDelete
  8. hahahahaaaaaa!!!
    hantu belaan sinarharian balas dendam!!!!!!!

    ReplyDelete
  9. mmg sah jangkitan paper sampah..aha :D

    ReplyDelete
  10. pengalaman tu!
    rasanya - kalo biasa travel malam2 - memang at least sekali akan lalui pengalaman macam ni....

    ReplyDelete
  11. dia tak kacau..dia tumpang tengok je..hehehe..ngeri!

    ReplyDelete
  12. Saja dia acah2 tu...

    Bab jem memang le rasa macam weekend nak memerap kat rumah aje.

    ReplyDelete
  13. semalm sy blik pon jalan jam giler..sy selalu doa xnak nampak muka hantu..agaknya hantu tu nak tgk jln jam kot sebab kete byk..heheh..b4 ni kete xbyk mcm ni kot..heheh

    ReplyDelete
  14. Semalam macam hari perayaan je,jam merata-rata. Kami pi cameron semalam, bygkan......jam dari kg raja ke tanah rata. Gilalah!!

    ReplyDelete
  15. tu le pasal..dah mcm musim raye jem nye...kiteorg bertolak awal dlm pukul 2 ...kat area pedas tu mmgjem dah...so kuar lalu LEKAS...sampai umah cepat gak laa....

    haa hantu takde muke.....ya Allah, kalo lieya dah tak keruan dah time tu...penakut sikit kiter ni huhu....

    ReplyDelete
  16. Kisah benar ye? Huhu.. Ngeri gak, jrg org dpt jumpa hantu. Rezeki dpt tengok. Hihi..

    ReplyDelete
  17. Adoiyai meremang laa buluroma dengar citer..gitu.. adess.. 3x laak nampak tuh.. ikss..

    ReplyDelete
  18. Kuat semangat mommyziyyad.. kalo achik yg nampak.. Sure pengsan

    ReplyDelete
  19. Kuat semangat mommyziyyad.. kalo achik yg nampak.. Sure pengsan

    ReplyDelete
  20. somban memang banyak lampu jurai2 dah..kami yg oghang somban ni dah mcm rimas plak...

    ReplyDelete
  21. alahai.... kalau nampak mcm mane ek???

    ReplyDelete
  22. saya penah trnampak pkl 3 pagi kat exit Gambang. sekali tu je la .. takmo ternampak or terjumpa lagi. ngeri!!

    ReplyDelete
  23. ija sekarang donload ayat kursi dan yasin dlm hp Tisya dan tab. lalu jer kawasan2 yg dikhuatiri keras, trus suruh anak pasang. kalau kat jln kebun ni kalau tk leh avoid lalu kawasan kubur, cepat2 pasang yasin....

    ReplyDelete
  24. serius? ngeri weh...budak2 ok ke? takde yg nangis?

    ReplyDelete
  25. sbb tu tak nak travel malam2, sanggup lagi gerak awal pagi..hihi

    ReplyDelete
  26. rembau-sbn jln lama mmg "panas" sikit nak2 kat kuari & kuil tu. tapi biasa org nampak dia berdiri jer tak kacau orang

    tiba2 berdiri bulu roma.

    ReplyDelete
  27. Kakak Jumaat tu baru nak masuk aje highway Senai dah jem patah balik ikut jln lama sampai Paguh masuk balik highway... Balik semalam dari Air Hitam ke JB dah jem lagi... memang gila..

    ReplyDelete
  28. Serammnya bulu roma bila baca,Kita pun selalu blk mlm2 nie setiap minggu.....

    ReplyDelete
  29. AAAAaaaaaAaaaaAAA...domam den klu ternampak. Hui..simpangkan lah mak dgn benda2 camnih

    P/s: Okey tak org umah tu doc?? Ado dio domam tak?

    ReplyDelete
  30. alamak seramlah....selalu gak ikut jalan tu..

    ReplyDelete
  31. area pedas tu memang selalu jammed agaknya...nk ke bgn lalang aritu pun sama..nasib tk cirit birit,kalau tk bleh biru muka,

    hope mommy ZZ oke...

    ReplyDelete
  32. Seramnye la...slalu elak travel memalam pasal dulu ma ank kecik dh terkena sampukan kaw kaw lalu jln genting sempah time senja..3 hari 3 malam anak melalak sampai mak pak pun melalak sama sbb tak tahan.

    ReplyDelete
  33. nasib baik co-pilot yang nampak bukan pilot.. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...