Thursday, June 28, 2012

Bawah Tanah

Semalam aku tanya pasal kedai makan bawah tanah ni kat kawan kawan fesbuk(especially geng geng blogger..hahah)

Dan semalam, aku takde rejki makan kat sini..

Orang Malaysia ni bila "buy one free one", rajin bebetol eh beratur..
Aku dah boleh agak..tu pasal aku malas pegi .. alasan nak sedapkan hati

tu dia...dapat laporan tak rasmi, bahawa ramai jugak yg kuciwa kempunan sandwich bawah tanah ni lepas gegeh beratur..har har har..


Manusia memang unik..
Selama ni ada offer datang sekali, dapat 27kali ganda benefit..
Tak ramai yang rebut....pepagi buta lagi dah ada offer tu..
Aku tak kata orang lain..diri aku sendiri..
Aku kena muhasabah diri..
 

42 comments:

  1. Offer berganda yang ditawarkan hari-hari tu orang tak pandang mungkin sebab tak nampak depan mata , offer dari manusia ni nampak tu yang cepat je nak di rebut

    ReplyDelete
  2. semalam kat kat rumah tu pun beratur sampai ke pavement..gigih betul diorang ni..

    ReplyDelete
  3. offer tu sbb benefit tak terus nmpk kan..tu yg org x grab...hehe...utk diri sdiri gak :)

    ReplyDelete
  4. smlm mcm nak pegi tp tak kesampaian jugak :(

    ReplyDelete
  5. semalam kan ai da ckp.. kalo mende2 free neh mmg rakyat malaysia cepat sungguh g terjah... haha.. watpe nk susah2.. nk sgt mkn subway neh, g beratur byr duit n beli.. confirm dapat~ hehehe

    ReplyDelete
  6. Berjaya beli smalam, itupun org belikan hahaha

    ReplyDelete
  7. Huh! Bukan doc je takde rejeki. Sayeeeeeeeee ponnnnnnnnn! Gigihlah dlm blog post psl entri nieeeeeeeeeeee!

    ReplyDelete
  8. namapun free..siapalah takmo barang free..huhu kempunan!

    ReplyDelete
  9. alhhamdulillah


    semalam reseki pB dan anak anak dapat makan .
    beratur dalam 15 minit jugak lah ...

    ReplyDelete
  10. Salam Yob,
    ingatkan 'bawah tanah' apa, rupanya literal bawah tanah ya. Apa yg dioffer tuh?

    ReplyDelete
  11. Patutla makcik tgk kat sini pun line very panjang...ingatkan outlet tu kecik ( mmg kecik pun) tak boleh tampung lunch walk-ins.....

    ReplyDelete
  12. jadahnya ~~bukan sedap pun~~

    *psst~kripaf bila boleh dapat?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada gak cita-cita nak pergi semalam... tapi terpaksa batal.. nasib tak pergi.. klu tak mau balik dengan tinggal harapan je..

      Delete
  13. bikin bawah tanah kat rumah je... beratus km kalo nak pi beratur tu.. cenggitu citernya ramai kuciwa.. takde rezeki..

    ReplyDelete
  14. smlm ade kwn tolong belikan..hahaahaa....

    ReplyDelete
  15. ada 2 kalendar bawah tanah & setiap bulan ada cupon buy 1 free 1, jarang pakai sbb dah selalu sangat makan, jadi muak pulak..

    ReplyDelete
  16. Makchaq tak rajin, orang yang rajin untung la..

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum Daddy Ziyyad

    tak pernah cuba ke kedai tu lagi

    ReplyDelete
  18. baik beli madu super tu...
    malam -malam jemahat nih!!

    ReplyDelete
  19. tak pernah lagi rasa makanan kat kedai bawah tanah ni....

    ReplyDelete
  20. kita antara orang yang beratur nak beli.. mujur tak lama sangat.. dalam 20 minit jek. tapi belakang punya beratur tahk tahula bape lame dorang tunggu

    ReplyDelete
  21. tu le pasal...masing2 dok melaporkan kene Q panjang kat subway semalam....takpe laaa, mak rela gi mkn roti john dik non oii ha ha ha

    ReplyDelete
  22. mahal kot tu yg sanggup. ayat last tu mula2 tak faham pastu oh okey.. peringatan utk diri sendiri jugak. ;)

    ReplyDelete
  23. hubby suka sanwich yg me buat.. :)


    btw,
    a'aah sample najis la doc.
    diorang cakap nak trace ape sebab blood hb keep lower.
    or suspect anemia.
    any advise?

    ReplyDelete
  24. biasalah doc...biasanya org nak keuntungan 'segera'...

    ReplyDelete
  25. apa yg istimewanya x taulah.. for me lebih baik wat sendiri !

    ReplyDelete
  26. Tak pernah makan kat bawah tanah nie.. gigih betul dia org nie kalau bab makan free nie kan.. :)

    ReplyDelete
  27. some people trying their luck to grab the opportunity..tp sy dh mkn sandwich tu sehari sebelum offer..so smlm mkn kfc..byrlah..bukan pree..hehehe..

    ReplyDelete
  28. Benefit depan mata itu yg berpusu-pusu tapi kalau tak nampak depan mata besar mana benefitnya biasa org tak teruja doc.

    ReplyDelete
  29. KOG jugak yg merasa subway ni smlm..


    .

    ReplyDelete
  30. nsb saya mmg malas part2 camni hahahahaha

    ReplyDelete
  31. hehehe.. nasib tak de plan nak pergi kalo tak ade jugak kedai kena bakar.. muehehe

    ReplyDelete
  32. maksud tersirat....saya faham doc.

    ReplyDelete
  33. tang beribadat tu ramai yg tak amik kisah.. tang makan memang laju.

    ReplyDelete
  34. memang manusia ni pantang tengok perkataan FREE tu...hehehhe

    ReplyDelete
  35. Mujur mak x pernah mkn subway. *caya tak??*Ha ha ha..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...