Wednesday, May 2, 2012

WW: Anda Dah Dapat Surat Cinta?

Ini transkrip apa yang si penerima surat ini tulis, bukan aku tulis:

It gave me a shock when the envelope stated "URUSAN SERI PADUKA BAGINDA" and I thought it was something serious. Dear BN, my vote doesn't rely on a letter that you've sent which try so hard to tell me how good you are and you are "effective", with "proven track record & experienced" and "capable". Please do not waste tax payers money sending letters like this. Thank you.

88 comments:

  1. hahahhaahha...undi saya adalah rahsia..kikiki

    ReplyDelete
  2. muahahahahahaha, awat lagu ni!! hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. jadi lagu ni pasal PRU dah dekat lah bro..:)

      Delete
  3. saya selalu dpt SMS dari geng dacing..hehehe..almaklum..kawasan saya kawasan 'hot'..lembah pantai..ngehngehngeh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untungnya duduk kawasan hot ni, mintak apa aja dapat..So, sila minta sebelum PRU ni..ekekeke

      Delete
  4. Percayalah... kalau bagi alamat kat kakcik, kakcik tak akan hantar surat sebegitu. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahahahah....kalau kakcik jadi ahli politik, kakcik hantar surat tak?

      Delete
  5. memetik dari webiste beliau :

    Ketuanya, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin berkata, sehingga Disember lalu kawasan Parlimen Pasir Gudang mempunyai seramai 85,378 pengundi iaitu meningkat 7.7 peratus berbanding 78,811 pengundi sebelum ini.

    kira sendiri lah - berapa banyak heols perabis duit rakyat buat mende bodoh camni???

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada tak possibility dia guna duit poket sendiri? dont think so kan hakak..:)

      Delete
    2. yeah! i don't think so....
      the way these people mind are working.... "duit orang duit kita - duit kita - tetap duit kita dan orang lain tak boleh ambik!"
      lebih kurang cam kaum yg satu lagi punya thinking jugak lah....

      Delete
  6. hadeiii!! buat perabih duit je.. banyak lagi kan kaedah lain yang lebih baik lagi.. buat orang meluat je!

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba kena guna duit dia sendiri...jgn harap dia pos..ekeke

      Delete
  7. Err...takde cheque ke dlm surat tu? Hehehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan harap! ahahaha..eh, tapi kan heboh bila dah makin dekat PRU, adanya cerita 'beli undi'...wallahualam :P

      Delete
  8. Abang kandung kakak lagi tergesa-gesa balik kg bila bapak tel. beritahu ada surat urusan kerajaan. Ingatkan penting apa bila sampai rumah abang kakak ketawa terkekek-kekak surat exactly macam ini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesian...tergesa gesa balik..kot ada check dikepilkan sekali berbaloi jugak kan kak..ahahaha

      Delete
  9. Zaman sekarang dah tak main surat2 cinta ni..huhu mmg buat habis duit je hantar surat camtu

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul! sebab ada kawan saya dpt SMS rayu undi!

      Delete
  10. totally agreed with you bro!!

    ReplyDelete
  11. zaman skang semua online.mana laku surat cintan tuh.hukhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. maybe lepas ni dapat email rayu undi pulak...who knows kan...:)

      Delete
  12. e'eh baru tau...ade dpt surat mcm nie hihihi...boleh plak kan....kate demoraksi...tak perlu kot reminder2 mcm nie....tau la kite nak vote yg mane kan....huhuhu....

    kalo ade cek best gak kan haahahahaha.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni demokrasi stail baru...demokrasi terdesak namanya..~ahaha

      Delete
  13. eh, ini husband normala samsudin ke? ke bukan? ngeee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak suka khaled nordin..
      sekian terima kasih...

      Delete
    2. husband normala azmi khalid.

      Ini menteri pelajaran tinggi. Fail lah awak ni GB bab2 politik.

      Delete
    3. ahahahaha....GB, awak mmg fail. Nasib baik YB dah betulkan.

      Wahida, awat tak suka dia? Sebab dia tak bagi ko surat eh? ekekekeke

      Delete
  14. Menyampah Ai.. Surat Cinta sebelum dapat.. meh tengok kot ada Surat Terima Kasih kalau dah menang nanti.. (boleh menang ke?!!.. Johor mungkin la kot.. kubu tuh!!)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah menang, jgn harap lah ada surat..~ahaha
      Johor memang kubu! :)

      Delete
  15. hak tuih!

    eh sory salah landing =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboiiii..kena ludah..~ ekekekeke..

      patot kena ludah pun mereka yg perabis duit rakyat

      Delete
  16. Replies
    1. saya setuju 200% , memang sia sia. Membazir.

      Delete
  17. macam2 diorang buat untuk meraih undi...

    ReplyDelete
  18. hehe.. tuh dia buat keje la tuh..
    ada jugak surat chenta.. ahaksss~
    kang senyap sunyi tanpa khabar..
    org kata x buat keja..
    ahahahahaha~

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau prestasi bagus, tanpa surat cinta pun org tetap akan hargai, dan undi lagi..ekekeke

      Delete
  19. aiyak..gua bayar tax tu..diorg bleh gune cenggini je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la, kalau ku keja atas kapal, takde lah lu bayar tax Jib..~ahaha

      Delete
  20. hik...hik...hik...nasib baik x dpt...

    ReplyDelete
  21. DR

    Saya merupakan pengundi parlimen putrajaya..teknik meraih undi diorang lagi dahsyat!siap htr hamper bagai..sms jgn kiralah..kalo nak raya..kad raya pun smp..

    sila takjub!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat, sangat takjub! Buatlah entry dan gambar nya sekali, nak baca...:)

      Delete
  22. hehehe..ada ea dapat surat macam ni..macam2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila nak PRU, mcm2 benda pelik akan berlaku :)

      Delete
  23. tak dapat surat cinta pon~ muehehehe

    ReplyDelete
  24. kalau en.asben akak yg dapat surat tu sure awal2 dia dah cakap..buat semua ni guna duit tax i lah ni.. hu..hu..

    ReplyDelete
  25. macam ni sekali yea..
    zaman awal Islam dulu org taku jadi pemimpin..
    takut kene jawap kat "sana"
    sekarang dah lain. terbalik 90 darjah..
    semoga Allah ampun kan kita semua..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau faham tanggungjawab sebagai pemimpin, rasa rasanya tak lah ramai sgt yg sibuk dok lobi diri nak menang, sebab terbayang balasan kalau tak adil dan amanah

      Delete
  26. macam2 kes raih undi ni kan..
    rahsia kita mana boleh paksa

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia cuba rayu aja...mana lah tau menjadi...wakakaka

      Delete
  27. PRU lepas.. ada 1 kwsn tu.. dengarnya janda2 dpt bantuan rm300 ko...
    apa motip bagi ibu2 tunggal tu sume duhet tunai aku pun tak tau...

    ReplyDelete
  28. wahhh surat cinta dr yg tercinta ke ???hehehe :D

    ReplyDelete
  29. Huii..bagus betul tektik memujuk dan meraih undi depa nih yeah??

    Jap..kat situ ada tulis ' membuang undi buat pertama kali'?? So, berapakah umur daddyziyyad neh yea??

    Hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu bukan surat saya..ahahah..Tapi mmg saya bakal mengundi buat kali pertama!

      Delete
  30. salam daddy ZZ.rasa tak percaya.betul ke ada yan g hantar surat macam tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Acik...betul, jgn tak percaya..;)

      Delete
  31. series banget!

    haha, kan dah terkena... mmg membazirkan duit rakyat pun...huuhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. demi negara katanya...takpe kot guna duit rakyat...:P

      Delete
  32. gentar beb kalo org tak ngundi dia, hahaha

    ReplyDelete
  33. baru je bayar tax RM700 lebih lagi.. sure masuk ke sini gak..

    ReplyDelete
  34. ada selit duit ker cek ker dlm surat tu tak???:p

    ReplyDelete
  35. desperate sangat tu..!!

    eh, baru 1st time nk mengundi ke???..:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu bukan surat saya..tapi ya, baru 1st time nak mengundi! ~ahaha

      Delete
  36. membazir kertas.. dapat pastu buang..? simpan.. nak buat apa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. simpan buat kenangan...mana lah tau mamat tu kalah...hahaha

      Delete
  37. hahahahahahaha... ni la post pling lawak skali.. trasa teringin skali nk share...hahahaha...stail2.. :D

    ReplyDelete
  38. peti surat umah aku ni dah sebulan lebih menyepi..hehehe..asyik penuh dengan flyers supermarket je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dpt flyers tesco pun lagi bagus bro...:P

      Delete
  39. untung dapat surat cinta..
    exclusive lagi...
    heheheheee

    ReplyDelete
  40. Ini calon Menteri Besar Johor yg baru
    masa PRU yg lepas.
    Ramai kontraktor dah follow dia.
    Follow=Menabur duit.
    Tapi last minit Sultan tak nak dia.
    Nak Ghani Osman jugak.
    Jadi ramai yg frust.
    Mungkin kali ini cerita yg sama jugak.

    Selamat mengundi!

    ReplyDelete
  41. Eh..tak mendaftar lg rupanya...errr....perlu ke? cam malas la..hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...