Monday, May 7, 2012

Promo Launch

Aktiviti hujung minggu yang lalu, menjadi photographer, buat pictures stock for the upcoming business web.Website nya bila siap nanti, akan aku announce di blog ini. Gambar gambar ni kira promo launch la...mana lah tau ada yang nak order awal...ekekekke..kalau nak order, sila beritahu, mana lah tau MommyZZ kasik diskaun sebagai customer awal..:P

Cupcake fondant:  Angry Bird theme

Model makan angry bird cupcake, sambil pakai baju angry bird. ~ahaha

Cupcakes fondant yang lain. Nak motif angry bird, nak bunga bunga, nak letak stetoskop, nak letak patung awek, nak apa saja...just mentioned it, custom made konsepnya...

apam beetle pun adaaaaaa...:P

cream puff pun adaaaaa...nak gantikan cream tu dgn coklat ka, apa ka..pun bolehhhh

fondant cake...

fondant cake lagi..saja nak posing ala ala style chef mat gebu...~ahahaha

macarons. MommyZZ buat macarons yang less sweet, lebih badamnya, dan sedapppp filling nya..:) .Shell & filling nya ialah custom made. So customer boleh pilih nak perasa apa. Contohnya shell berperisa strawberry/coffe/choc/red velvet/lemon/etc...dan fillings pun boleh pilih, eg caramel/strawberry/blueberry/choc nutella/lemon curd/etc. Nanti di official website akan diberi whole list of choices availables.

macaron ni bukannya dijual sebijik 50 sen ya. :)   Cuma nak tunjuk saiz macaron nya, relatif kepada saiz duit 50 sen. Harga sebijik ialah antara RM2.00 ke RM2.20 aja. Kalau nak custom made saiz besar/lollipop/macaron tower, pun boleh... Insya Allah, dalam seminggu dua ni aku akan buat GA macaron..


Selain dari benda benda ni, mommyZZ buat jugak home made chocholate. Ada beberapa bloggers yang dah makan coklat ni. So boleh tanya testimoni mereka..:)  Ni link untuk entri pasal homemade choc : http://alwaqiahalmulk.blogspot.com/2011/11/meniaga-kecil-kecilan.html

59 comments:

  1. wowww!! macaroon tu RM2.00 jeeeeeeeeeeeeee......

    akak nak order nanti tauuu...Maybe dlm bulan depan keee..Nnti akak maklumkan..

    ReplyDelete
  2. aduiiii...Daddy Ziyyad,

    akak lupa log out dari Muhamad Luqman punya blog. Pakai dia punya lappy ni..heee..Kak Yan tau... awak pun main pakai okeeeyyyy jee..heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahahha..okey..okey..saya masuk jugak blog tu..pelik juga tadi..ekeke

      Delete
  3. DZ..kaklong pun sama nak try cream puff tu..tapi next mounth la...kira harganya berapa sebiji yer...atau mummy jual sebiji berapa ringgit@sen..
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaklong, saya inform nanti..bagi saya email

      Delete
    2. zai_mady@yahoo.com
      tq DZ..
      :)

      Delete
  4. Drdaddy,

    wahhhhh!!!!mmg berseni orgnya.cant wait for the proper launching.

    Mesti best!!!

    Cheese tart x wat?

    ReplyDelete
  5. uncle silap baca tadi .. "promo lunch". maklumlah perut dah lapar.

    semoga sukses.

    ReplyDelete
  6. lawa kek fondant tu doc. nak tempah pun, kek kawen dah tempah...err tlambat promo ni...hihihih

    ReplyDelete
  7. Huish...rajin betul Mommy. Menjadi je. Insya-Allah, macaroon dan apam tu menggoda jiwa raga sy. Bile gamaknye nak siap website? Nmpknye rezeki murah makin menghampiri nie. Hahahahah!

    ReplyDelete
  8. Coklat MommyZZ memang terbaik dan boleh direkomenkan. :)

    ReplyDelete
  9. Kakak teringin nak beli coklat sebab rumah kakak semuanya 'hantu' makan coklat.

    ReplyDelete
  10. wewwww!!!! hebat!!

    seb bek eksplain dah yg macaron tu bukan regenye yang 50sen!

    ReplyDelete
  11. Serius cantik..saya buat kek asyik sememh je walau pun rasanya ok..huuu

    ReplyDelete
  12. lawa lawanya.. tak sempat makan coklat yang mummyZZ bawak masa gathering umah uncle LF..dari gaya anak2 makan yang ala2 pelahap, confirm sedap.. heee.. insyaAllah, nanti kita usha usha.. :)

    ReplyDelete
  13. apam beetle & cream puff st menggoda!!!

    ReplyDelete
  14. tak sesabo nk tuggu GA macaron...
    :P

    ReplyDelete
  15. kalo dekat mmg nak order je semua tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. weh, betul ni nok macaron ko less sweet? kalau betul, aku nak order...

      Delete
    2. wahida, aku dah makan macam2 macaron, ikut tekak aku, mmg betul2 less sweet..manis tu ada, tapi tak lah semanis macaron yg lain...nanti aku bagi ko test :)

      Delete
  16. sedap nye kek2 dan biskut ni..
    nyam2.. nanti raya. boleh la pakat2 oder yea :)

    ReplyDelete
  17. holohh holohh kiutnya kak kek burung marah tu.
    serius tergoda tgk pic manisan diatas tu semua~

    ReplyDelete
  18. yooooo cjanteekkkkknya anggry bird ti.... ni dah angry ni ...... sudah mau pengsan tgk makanan ni ..

    ReplyDelete
  19. assalamualaikum doc..

    sungguh cantik semua pic itu..doc seorang sangat berbakat dalam industri ini..saya sangat kagum dengan kehalusan cara doc dlm menayang semua pic itu :-)

    ReplyDelete
  20. kagumnya dgn mommy zz.. berbakat sungguh.. semoga succes hendaknya.. coklat mommy zz mmg sedap.. mg rekomen sgt2.. macaron pun ada juga.. wah.. bagusnya.. lepas ni klu nak order tak payahlah pening2 kepala nak order dgn siapa..

    ReplyDelete
  21. Assalamualaikum dan Salam Kenei,

    Balas ziarah!
    Adussss Subhanallah cantiknya. Bila nak buka kedai? Akak suka gak kek tapi kalau bangsa lain buat, seram sikit nak beli!

    ReplyDelete
  22. Wahh tahniah mommyz dah ada business sendiri.. Cantik2 kek dan cupkek tuh.. Moga maju jaya..

    ReplyDelete
  23. wahhhh....ni bukan promo...ni menggoda nafsu makan namanya...

    ReplyDelete
  24. Aduyaiiii..semuanya pun menarik2! mmg boleh bikin yg melihat gambo2 ni berjurai2 air liur. Perkhh!

    ReplyDelete
  25. rajin n kreatif giler
    bilaaaa la aku ni nak rajin masak memasak baking membaking bagai.. hhahaha

    ReplyDelete
  26. wooooo... sangat mengancam. kelas!

    ReplyDelete
  27. kalau mcm nilah terrornya mommyZ baking....................


    tak kuruslah hang, ehehehe....

    ReplyDelete
  28. Wah, tahniah mommy ( DZZ juga), makcik ni buat dok perap jer....

    ReplyDelete
  29. ada surirumah memang buat bisnes cake dan cupcakes dapat gaji 4 angka tau...kalau mommy ZZ senang ambil tempahan kek kahwin yang bertingkat-tingkat lagi masyukk...

    nak tanya mommy ZZ memang ada amik kursus bakery ke,hasilnya nampak profesional...boleh la lepas ni order dgn mommy ZZ...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, mommyZZ mmg ada amik kursus. Sila sila la tempah..:)

      Delete
  30. Ish berani betoi model tu makan cupcake angry bird..tak takut burung marah ke..ekeke
    Wow..fondant kek tu mcm kain je kat atas dia. ke memang kain? :P

    ReplyDelete
  31. the kain efek kt atas kek tuh mmg ohsem. buatler pelancaran secara live a.k.a mkn2 mender yg dijual tuh semer. surely havoc...hihihihi

    ReplyDelete
  32. Waduh2.... Sumenya cantek bangat... :)

    ReplyDelete
  33. congrats...nanti acu nak kawin boleh la tempah dgn mommyZZ..hehehee

    ReplyDelete
  34. ayu kalau nak order bulan september..
    yehahhh
    birthday umai.. ayu order u 30 biji... cupcake princess

    ReplyDelete
  35. wahhh.. sumenye menggiurkan~ yum yum~

    ReplyDelete
  36. wow, she made all these?

    hebat hebat... tangan sejuk tu...

    untung doktor :)

    ReplyDelete
  37. Ada pernah mkn macaron manis dan mcm tak boleh terima jer tekak ni...
    Kalau yg ini harus kene cuba...

    ReplyDelete
  38. mak aii doc mmg cun abeslah kek2 kat atas..nak2 foundan kek2..suka mak!

    ReplyDelete
  39. uissh...bestnya..!

    tapi sayang le nak makan kek angry bird tu.. mau jek ku tatappppppp jek lama2.. hehehe

    ReplyDelete
  40. Cantik cup cake tu,ada macam2 ya...

    ReplyDelete
  41. syabas mommyy zz...jgn sia siakan bakat yang ada..itu anugerah Allah..Nekcik doakn semuga menjadi usahawan yang bjaya..amiiin

    ReplyDelete
  42. macaron tu nampak sedap...i love macaron!

    ReplyDelete
  43. kreatifnya mommmy, ni mesti jenis rajin tak boleh duk diam kat rumah . untunglah doc faiz dapat mommy. Lenkali boleh cik ina order ye : )

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...