Monday, May 28, 2012

Pakcik Kayo!! ( best menipu masyarakat yang suka kena tipu)

RM50 x 150,000, berapa ya?
Wowwww!!  Jawapannya RM7.5 juta. Pakcik kayo!  Pakcik kayo.

Katakan, pakcik nak sedekah sebijik BMW 530 berharga RM220,000, berapa tinggal duit pakcik?
RM7.5 juta - RM220,000 = woowwww...!!  Pakcik masih ada RM 7.28 juta..Pakcik masih kayo!!

Kalau RM50 x SEJUTA pulak berapa?
Wowww!!!  RM50 juta. Pakcik sangat, sangat, sangat kayo!!
Kalau pakcik nak sedekah sebijik Lambo kat korang, berharga RM1.2 juta...berapa tinggal duit pakcik?
RM50 juta - RM1.2juta = RM48.8 juta. Wowwww!!! Masih kayo rayo, boleh beli kelab bolasepak Felda United!

 bukti bergambar pakcik kayo! Korang ado ferrari? Setakat feeling pakai ferrari bila tuang minyak V-Power kat kereta murah korang tu, tak yah lah nak berlagak yo!


Eh, korang pelik ke kenapa pakcik kayo rayo?
Pakcik jual ikan bakar je...Tapi ramai orang kata ikan bakar pakcik tak sedap, pakcik pedulik hape..kah kah kah..
Yang penting, pakcik pandai berniaga..Sebab pakcik tau, orang Malaysia memang mudah kena tipu dgn scam scam terancang macam ni..kah kah kah..Bijak tak pakcik?

Tapi yang pakcik tak berkenan, adalah satu suratkabar orangputeh kat Malaysia ni yang cuba bongkar rahsia pakcik berniaga. Hampeh betul. Nasib baik suratkabar pujaan pakcik (Utusan Malaysia) tak heboh heboh pasal strategi pakcik ni, dia cuma tolong promote aja pasal niat MURNI pakcik nak berhimpun aman, nak ajar si Ambiga tu.Tu sebab pakcik sayangggggggg sangat Utusan Malaysia.

Ni haa berita dalam suratkabar orangputeh tu, hampeh betol!:

Pakcik jalan2 blog orang, pakcik ternampak satu mamat ni komplen pasal kedai ikan bakar pakcik.
Geram betolll pakcik! Ni ha cerita dia:

Pakcik jalan jalan lagi, kali ni ke fesbuk, hampeh!!!! Diaorang ni nak pedajal bisnes mulia pakcik, buat fan page nak boikot pulak!!

kalau korang nampak benda ni kat internet, abaikan je lah yo!! takde kena mengena dgn pakcik pun..

Okeylah, pakcik nak teruskan misi menipu secara terhormat lagi terancang pakcik.
Jangan lupo yo, LIKE fesbuk pakcik, mana tau korang dapat BMW atau Lambo..
Babai...:P

45 comments:

  1. ASSALAMUALAIKUM DOC..

    saya tak tahu isu pasal dia nie..maklumla, tak baca paper huhuhuh..

    sebenarnya apa yang dia nak, doc ? huhuhhhh

    ReplyDelete
  2. saya masih kurang faham lagi nih..apa yang rm50x150k tu? baca gak pasal orang tua ni..tapi macam kurang minat..huh!

    ReplyDelete
  3. 2,3 ari lepas ada baca kat paper...kereta mewah utk habuan dot dot dot...depan restoren ikan bakar tut tut tut...

    ReplyDelete
  4. wow..kayooonya pokcik ni. hmmmm

    ReplyDelete
  5. Alang-alang dah kayo tu, apo kato pakcik tajo den ni ha gi Mokah! :)

    ReplyDelete
  6. mana diorang dapat baju bersih 4.0 tu? Nak jugak?

    ReplyDelete
  7. Ini memang betul skim nak cepat kaya...

    tapi nampak macam stategi tak menjadi je.. 2 hari lepas baru 500 like... sian..
    nak jual tapak pasar malam pun tak dibenarkan... susah la pakcik nak tambah kayo cam ni..

    ReplyDelete
  8. Mmm...kate usahawan berjaya? Kan? Heheheheh!

    Sinis.

    ReplyDelete
  9. Dulu ada terniat nak try makan kat restoran dia.
    Tapi byk review kata mahal dan tak sedap,
    Saya belajar masak sendiri kat rumah jer...

    Bila tahu dia kroni Umno,
    Langsung hilang selera...

    Sinis.
    Tapi ramai yg tak faham nampaknya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju bro. Ramai yang masih tak tahu/tak nampak/tak faham. Tu pasal saya katakan, orang malaysia mudah tertipu. Nak elakkan tertipu, kena rajin membaca, tapi ramai yg tak rajin membaca.

      Delete
  10. Going Green ... Hehehe. Ada sapa2 nak pollo?

    ReplyDelete
  11. dee tau sbb dee jenis org yg baca berita kanan dan kiri..kesian terpaksa sogok org ngan Lambo..inilah melayu tipu melayu..restoran ikan bakar pun jahanam..mmg kejenya menjahanamkan bangsa kot..jgnlah terpedaya..baju kuning 4.0 tu saya tak teringin nak pakai..nti badan saya nmpk mcm sarung nangka masak ranum..kahkahkah...

    ReplyDelete
  12. looorr.......tipah tertipu ke nih??

    ReplyDelete
  13. pakcik ni ramai staf takdo permit kek kodai dio
    tu pasai kayo kot! ;p

    ReplyDelete
  14. nasib...nasib....sy slh sorg yg like boikot sekinchan ikan bakar tu..buek malu org sekinchan yo :p

    doc! alamat alamat alamat alamat alamat

    ReplyDelete
  15. hahahah .... terbaikkkkk .... kelas matematik hari ni ....

    ReplyDelete
  16. Nak komen lagiiii .... naib baik aku tak dok sekincan ... hahahahahah

    Uncle Gedek ... kita pun nak gak tshirt tu..... free kaaa

    ReplyDelete
  17. kehkeh.

    marilah kite meniaga dgn peribadi yg mulia. :D

    ReplyDelete
  18. daddy ziyyad,
    saya datang balik nak komen..hahaha...

    ni baru betul usahawan melayu berjaya! berjaya menipu melayu melayu lain..hehehe..

    ReplyDelete
  19. ok, baru faham lepas baca jugak kat blog zouldahan..

    ReplyDelete
  20. kus semangat...!!! apa la nak jadi ni....

    menyingai je rasa dalam hati ni..!!!

    ReplyDelete
  21. kat bukit tinggi tepi jalan pun dh bungkus.. dulu gah siap ada gambar siti...Alhamdulillah tk pernah rasa ikan bakar dia... hampir2 tp tk jd

    ReplyDelete
  22. Ambiga buat tak dan je pakcik - buatlah nak tengok sampai mana...
    Cuma yg terkilan apasal guna BERSEH 4.0
    Kalau tak suka berseh 3.0 tak malu ke guna warna kuning yg Berseh 3.0 guna?
    Entiti diri pun boleh dipertikai - lagak hero?...

    ReplyDelete
  23. nak baca slow2 pasal kisah dia nih!!....tak berapa paham lagi...

    ReplyDelete
  24. iyolah daddy ziyyad..depa baca UM..tngok TV...kenalah bca paper kita..baru ada facts and figures!!!! nekcik pun lemas tngok tv kita ni...baik nekcik tengok ctvn dan kbsw..dapat tngok tempat orang!!

    ReplyDelete
  25. Rasa² cam faham pasal citer..nie.. Mmg pakcik kayo laa tipu org lain.. hehehe

    ReplyDelete
  26. sy cuma tau dia ketua bersih 4.0, usahawan ikan bakar, nak hadiahkan lambo kt org ramai..tp kalau nk menang kena like facebook cintakan keamanan dan berbelanja di restorannya..

    ReplyDelete
  27. Jom plndah aussie :-)

    ReplyDelete
  28. baru mlm tadi hubby tunjuk pasal
    kedai dia kat FB...padan muka diakan!

    ReplyDelete
  29. kalau tgk video masa dia demontrasi depan rumah ambiga tu, dia kata dia jual nasi lemak kat pasar malam jalan tunku abdul rahman tapi bila wartawan interview peniaga2 kat situ.. sorang pun tak kenal mamat ni.. lagi satu, dia tak bagitau pun dia pemilik kedai ikan 1Malaysia.. patutlah boleh berniaga ikan bakar..

    ReplyDelete
  30. serupa ja perangai dgn yg buat bersih 3.0 tu...ngok ngek toi depa ni..yg ikut tu lagiiiilah...

    ReplyDelete
  31. Salam,
    dia penaya orang, Allah tarik rezki dia pelan-pelan...

    ReplyDelete
  32. alohaiii..eden tak konal pung sapo pokcik tu haaaa..pasal ikan bakar pokcik x sedap pon, den tahu dr sini hah jugak..

    Tu psl la den tak ponah jojak kaki den kek kodai pokcik tu..

    Hahahaha..*maknoooo eh, mokcik ni tidak la dlm golongan masyarakat yg suko keno tipu tu ann?? ann? annn??

    ReplyDelete
  33. ini namanya parasit...

    persoalannya kenapa bersih juga dan warna kuning juga? keliru atau tiada jati diri?dengan dia2 ni kena bersihkan sekali walau ada ferrari...

    ReplyDelete
  34. Tak penah timbul keinginan pun nak makan kat kedai pokcik walau pun cawngan nye belambak sebab feedback semua nya cakap tak best kemudian ditambah pulak dengan kontrovesi mcm nie terus mati selera

    ReplyDelete
  35. moral of the stroy ;P = jangan baca soratkhabar dr satu sumber saja ;p

    ReplyDelete
  36. baik bakar sendiri...kompem lagi sedap!

    ReplyDelete
  37. hemm.... no wonder lah kaya banget....
    tak ingat akhirat gamaknya!

    ReplyDelete
  38. dulu ada baca entri doc pasal tak puas ati kat kedai ikan bakat skincan2...dia kayo rayo ker hasil buat ikat=n bakar yang tak sedap??isykkk mcm mana lah status di=uit2.agaknya halalker?dah ramai yang kuar dr kedai maki2 sbb tak pueh ati

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...