Wednesday, April 25, 2012

Tolong Tazkirah Sikit Pegawai MPKB ya, Datuk Nik Aziz

Masa di Kota Bahru, bawaklah hero hero ni bergumbira di sini...masuk museum..


parking betul betul depan signboard ni. Ok, aku bawak kereta, bukan bas/lori/kapal laut. So boleh parking sini. Dan sebelum ni aku dah parking kat bandar KB ni , aku perhatikan...mereka pakai sistem meter yang ada depan parking space, masuk syiling. Aku tengok kat kawasan parking aku, takde pun tiang meter depan lot parking aku, so aku assume parking FOC lah.

masuk muzium dgn lenggang kangkungnya lepas kunci kereta. Ok, actually cepat2 masuk dalam muzium pasal kat luar panas berdenting. Ya, macam aku ada cakap sebelum ni, panas gila kat KB ni. Layankan lah si ziyyad dengan posing gaya hensem nya. ~ahaha

si zayyan pun kebetulan pakai baju ala ala pirate. Pirate yang syiok jumpa peti harta karun. Aku kaya..aku kaya!!  Tu agaknya kata zayyan..ahahaha..

tadaaaaaaaa....ni lah cenderahati aku dapat dari pegawai Majlis Perbandaran KB, Bandaraya Islam. Rupa rupanya kat sebelah hujung(jauh okey) belakang parking lot ni ada sistem parking, tapi bukan pakai tiang masuk syiling, tapi masuk syiling lepas tu dia keluarkan tiket utk pamer kat atas dashboard.Aduh! Dan ada SATU aja mesin nya. Mati mati aku ingatkan FOC parking kat sini, pasal aku tgk sistem parking kat tempat lain dlm bandar ni pakai sistem tiang depan parking space. Yang pandainya pegawai majlis Perbandaran Bandar Islam ni, ada sebijik bas betul betul parking kat sini, tak pulak di saman, padahal terang lagi bersuluh tulis macam kat signboard tu, HANYA KERETA aja boleh parking. Apa boleh buat? Tak kan aku nakgi ngadap Nik Aziz mengadu. Bayar saja lah..ahahah

50 comments:

  1. bayar rm300 ke doktor bayar...!biar betul!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak lah.Kalau dendanya RM300, memang saya jumpa Nik Aziz! ahahah..300 tu utk kenderaan lain yg tak dibenarkan parking, macam kat signboard tu. Saya kena RM10.

      Delete
  2. adehhh leceh le camtu...pgajaran tuk saya gak le klu ke sana bila2 nnt...

    amboiii zayyan lupa diri jmpa harta hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. zayyan suka amat jumpa harta karun, tepuk2 peti tu non stop..ahahah

      Delete
  3. leceh la kan..bukan leceh kenapa..kita pergi nak jalan2..lepas tu nak kena pikir nak bayar saman lagi..aritu masa ke melaka kena jugak..lepas tu sampai sudah kitorang tak bayar..hahaha.. (evil laugh)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal..tgh jalan2 nak cari lagi majlis bandaraya..

      Delete
  4. dugaann.. hehehe.. sabar ajelah.. bandaraya Islam.. saman tetap saman.. amanah tuh...

    ReplyDelete
  5. suami sy kalau dpt surat cinta nih dia sumbat masuk dashboard lps tu buat-buat lupa wakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun nak buat2 lupa. Tapi bila baca notis kat bawah surat tu, kalau bayar dlm tempoh 14 hari = RM10, kalau lepas 14 hari, kurang 28 hari jadi RM30 ke 50...kalau lebih dari 28 hari, makin mahal dan nak isu saman lain pulak..adoii aiiii

      Delete
  6. x payah bayar pon tak pe....wakakaka

    Sy dah buat koleksi... budak sale HOT kat sini laaaagi byk koleksi saman dia sbb asek keluar masuk kann :)

    ReplyDelete
  7. tapi saman dia RM 10 je kalo byr terus :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, RM10 aja..ahahaha..tapi part nilai saman makin naik tu yg payah...saya suruh adik ipar saya yg study kat sini tolong bayarkan..hari tu terlupa nak terjah opis Hot..;P

      Delete
  8. saman majlis eh? sy punya kereta bketul2 saman dbkl tak pnh byr lg....

    ReplyDelete
    Replies
    1. susah jugak kalau buat donno..nanti bila majlis naik sawan, dia bagi saman lagi..huhuhu

      Delete
  9. mmg sakit jiwa bila dpt surat saman cenggini..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sakit jiwa tauuuu..dah la dlm mood percutian

      Delete
  10. Zayyan macam dah pandai jalan je kalau tengok kan:)

    Kami kena mcam ini masa di T'ganu last year doc. sama situasinya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jalan belum pandai lagi kak..merangkak dah laju...haha

      Delete
  11. Kena RM30 ke tu,
    Zayyan plk dpt byk harta?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena RM10.

      zayyan dapat harta sejuta dinar :)

      Delete
  12. kalau saya pun camtu .. apa boleh buat. byr je ler tp meme not fair lah pasal bas tu tak kena, kann.

    ReplyDelete
  13. alolololohhhh...comelnya si kecik comel tu (,")

    ReplyDelete
  14. arghhhhhh!!! zayyan comeyyyyynye...suke tgk budak kecik pakai rompers...geram tgk paha kehepsi tuh!! nak tau tak, zayyan tu saye simpan tuk anak no 4 kalo dpt boy lagi hahahaah...konon2 si abg dayyan so si adik zayyan laa heeheheheh...

    sepatutnye dieorg letak le signboard kan bgtau kat mane mesin parking tu...jgn pikir sume org tau....tak pasal2 kite yg dpt saman....aduh!

    ReplyDelete
  15. nasib kena rm10 jek.. kalo kena rm300.. mau di cabut semua tiang2 parking yang ade kat situ.. kikikiki

    ReplyDelete
  16. banyaknya kerja nik aziz... kesian orang tua tu....

    ReplyDelete
  17. hhihihi sesekali kena apa salahnya kan doc, RM 10 je pun

    ReplyDelete
  18. salam

    kat kelantan mmg mcm tu, lain negeri lain cr parkingnya...hehe

    ReplyDelete
  19. hahhaaah ... kira bersedekah lah tu

    ReplyDelete
  20. amal jariah je.. skali skala
    haha

    ReplyDelete
  21. TAKPELAH BUKAN SELALU TERIMA SURAT CINTA KAN DOC....

    ReplyDelete
  22. wahh surat cinta dr si dia ke :D

    follow n singgah sini
    dr,
    http://afasz.blogspot.com

    ReplyDelete
  23. tu lah 'cenderahati' paling best dr KB ek... huhuuuu

    cute nye pose ZZ!

    ReplyDelete
  24. harap2 aduan ni sampailah kepada mereka2 yang dapat memperbaiki sistem di sana..
    aduhai.. aksi dan gelagat ZZ selalu aje menceriakan hati yang memandang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe lah nok..anggap je ni antara sweet memory ko kat sana...haha...

      Delete
  25. aduhai..nasib badan!

    amboii..si zayyan dah ada rambut gitu
    nampak mcm perang jek..geram!

    ReplyDelete
  26. Ala tomei dua beradik nie..

    Sabo je laa..

    ReplyDelete
  27. bes lah,g muzium org kasi surat sekali..
    bes!

    ReplyDelete
  28. comeinya sizayyan berjengket sambil buka peti harta karun : )

    lain negeri lain plak citenya, doc dah dapat cenderahati terpaksalah bayar.

    ReplyDelete
  29. unik sgt nama dua beradik ni.
    hensemnya ziyyad dan comelnya zayyan.
    jln ke negeri org selalu buatkan kita konfius.
    sy selalu jugak langgar pantang tau2 dpt surat saman =P hehe

    ReplyDelete
  30. seb baik rm 10 aje...zayyan dh pndai jln?

    ReplyDelete
  31. As salam daddyziyard,

    Cantik sourviner tu! hehehe.. Sabar jelah ;)

    ReplyDelete
  32. Alahai... Nasib badan, terpaksa la yek... Sabo je lah...

    ReplyDelete
  33. sungguh bermakna cenderamata itu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...