Monday, April 30, 2012

One Hundred Thousand

Tadi on the way gi kerja, dengar kat Hitz rakaman talk show melibatkan aktor Mel Gibson. Talk show Jay Leno.
 kot la ada yang tak kenal Mel Gibson, ni lah dia..femes dgn movie Braveheart dia ni


Mel Gibson ni ada temper tantrum. So bila Jay Leno tanya dia, apa cara dia nak kurangkan stress dan anger dia tu semua, dia kata dia akan memasak. Dan feveret dish dia ialah a Malaysian soup called LAKSA.  Okeh, aku bangga jugak dengar.

Lagi bangga bila Mel Gibson kata dia boleh masak Laksa! Hahaha..aku sendiri tahu makan aja.
Mel Gibson suka masak laksa! Walauwehhhh..

Host tanya lagi, apa itu laksa. Mel Gibson pun terangkan maksud laksa tu ialah one hundred thousand, dalamnya ada ayam, udang kering, santan, togeh, noodle.. bla bla bla..So bila deejay Hitz buat Google search pasal maksud Laksa, ya, memang betul..one hundred thousand maksudnya ( lakshas dalam bahasa Sanskrit). So, memang Mel Gibson betul betul tahu pasal feveret dish org Malaysia ni :)


Moral: Terus terasa nak belajar masak laksa. :)

33 comments:

  1. erk..orang malaysia pun tatau maksudnya tu.. haha..

    saya kalau stress, membasuh pinggan..

    ReplyDelete
  2. saya satu family suka laksa gak tapi laksa penang jek hehehehehe...
    saya klu stress suka makan opppsss see the body le hahahaha

    ReplyDelete
  3. hoke..saya tau macam mana nak masak laksa!

    ReplyDelete
  4. waaa sangat minat dengan mel gibson... jatuh hati okeh... tengok gambar tu terus jatuh hati kali ke berapa tahh.. kekeke...

    doc, saya pun tak reti masak laksa.. tak pernah try, tahu makan jer..

    ReplyDelete
  5. Sayapun tak pandai masak kuah laksa sebab tak pernah buat sendiri. Kalau tolong2 emak Adam tu biasalah. Rasanya kalau nak buat tu bolehlah.

    ReplyDelete
  6. jom doc kita blajar sama2...haha.

    ReplyDelete
  7. laaaaa...sy pun tak pernah google maksud laksa tu..hahaha..tp masak laksa boleh la... =D

    ReplyDelete
  8. Wow! Tapi laksa ape ye? Hehehehe...laksa Johor kot sbb ade santan.

    ReplyDelete
  9. peh!
    tak sangka LAKSA tu~
    peberet aku gak..

    ReplyDelete
  10. laksa johor is the best ever..walaaaa..

    ReplyDelete
  11. pernah buat laksam je, laksa belum cuba lg :)

    ReplyDelete
  12. Saya suka memasak.
    Saya memasak bila stress.
    Tapi nasib baik.
    Saya takda temper tantrum.
    Kalau tidak saya=Mel Gibson.

    ReplyDelete
  13. kena ajak MG datang Malaysia peh ni..suruh dia try test semua variasi laksa yang ada kat negara kita dari utara Perlis sampai ke hujung Sabah sana punya laksa..

    ReplyDelete
  14. dulu2 iols minat ngan mamat ni...
    now dah kurang - may be sebab heols dah tua
    wakakakaka

    iols kalo stress - tensen -marah - geram bagai - iron baju
    selagi ada baju yg boleh di iron
    sampai sejuk hati - baru stop

    ReplyDelete
  15. wow.

    1. kagumnya dgn laksa!
    2. kagumnya dgn mel gibson!
    3. tapi kan, laksa apa yg dimaksudkan tuh? ada ayah togeh bagai? sah sah bukan laksa kedah tuh~

    ReplyDelete
  16. dia ada ckp psl 'belacan' tak dlm laksa? hahaha..kagum2..

    ReplyDelete
  17. suka makan laksa. hik...hik...hik....

    ReplyDelete
  18. Tak sangka juga kan... sampai dia tahu maknanya one hundred thousand. Kakak yg berpuluh tahun makan pun tak tahu - malu sebab lebih tahu thousand island pula...

    ReplyDelete
  19. pandai juga mel gibson ni yea.. :-)
    laksa pun dia tahu buat.. ker dia tahu sbb bila nk kene solal dlm radio ni aje.. ;)

    ReplyDelete
  20. laksa johor kot dia suka makan ni yer :)

    ReplyDelete
  21. tak suka laksa walau dr negeri mana sekalipun... eksyen kan, hihihi

    ReplyDelete
  22. dia kata 'laksA' ke 'lakse' ?

    ReplyDelete
  23. Tabik spring toink3x.... Tumpang vangger :D

    ReplyDelete
  24. pehh saya pn cuma tahu makan je...agaknya gelpren lama org malaysia kot :P

    ReplyDelete
  25. If you are going for finest contents like I do, simply pay a visit this website all the time as it offers quality contents, thanks

    Here is my web-site :: orquesta atraccion

    ReplyDelete
  26. Admiring the commitment you put into your website and in depth
    information you offer. It's awesome to come across a blog every once in a while that isn't
    the same out of date rehashed information.
    Wonderful read! I've bookmarked your site and I'm
    including your RSS feeds to my Google account.

    Also visit my web-site pirater un Compte facebook

    ReplyDelete
  27. Thank you a lot for sharing this with all people you really
    understand what you're talking about! Bookmarked. Please also visit my web site =). We could have a hyperlink trade contract among us

    My web-site Psn Code Generator

    ReplyDelete
  28. Very nice article. I definitely appreciate this website.
    Stick with it!

    Here is my homepage :: Generateur de Code PSN

    ReplyDelete
  29. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you design this website yourself or did
    you hire someone to do it for you? Plz answer back as
    I'm looking to create my own blog and would like to know where u got this from. appreciate it

    Have a look at my web site; Dragon City Cheat Engine

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...