Tuesday, March 13, 2012

Ziarah Sambil Menderma

Jumaat - Isnin balik JB, kena jemput si Ziyyad yang ikut atuknenek balik hari tu.
Balik JB, macam biasa, aktiviti memenuh kan tank perut. Jenuh lah kena bertapa dalam gym lepas ni nak buang lemak.

1st time bawak mommyZZ ke sini selepas hampir 6 tahun kawin:

Baru aku tau, nama van ni ialah Luton van (lepas tahu nama tempat makan steambot/yongtaufu ni Lutonvan Dataran Bandaraya JB).

Tak sempat nak pergi ke dua tempat ni yang selalu aku pergi kalau balik JB:

1) Kacang Pool Haji
2) Mee Rebus Tulang

Dan sorry buat Ayu Citarasa Rinduan, masih tiada rezeki nak singgah ke tempat beliau..sebab hujan dan banyak aktiviti gi rumah sedara + zayyan demam.

Semalam sebelum balik ke sini, buatlah aktiviti ziarah ke JPO. Ohh, dekat aja dgn rumah parents aku, 18.4km sahaja. Keh keh keh..boleh menderma banyak kat sini kalau nafsu tak dapat dikawal..:P
" bawak 3 ribu pun kejap aja habis tau kalau gi sini", kata Ziyyad  ~ :P

Yang paling best ialah warga singa lah, dah lah murah ke JPO ni, duit mereka pulak besar. Pakcik makcik seberang tambak tuh beli kasut Clark macam beli selipar jepun aja..~ haha

Akhir kata, aku selaku ambassador pelancongan JB, menjemput anda semua melawat JB..mari mari..selain dapat makan makan best, anda dapat juga ziarah shopping ke JPO...~haha

34 comments:

  1. usahkan JPO, Johor pun tak pernah sampai, kesian daku...

    ReplyDelete
  2. zayyan masih dengan style angkat kaki dia ye.. hahaha

    ReplyDelete
  3. aku gi jb semata2 nak layan tv singapore dengan indon je~keh keh~

    ReplyDelete
  4. Tolong bawa kakcik melancong ke sana, boleh? :)

    ReplyDelete
  5. skrg ni orang asyik tayang pembelian di JPO aje.. aduh, mulalah rasa nak buat pelaburan ke sana juga dengan duit yang tak seberapa.. he..he..

    ReplyDelete
  6. syiookkk nye jenjalan sambil perabeh duit kan...heheheheh

    ReplyDelete
  7. lama dah tak turun Johor..last gi sana tahun 2006..hehehe

    ReplyDelete
  8. wah..dee leh refer blog DZ bila ke JB nanti..tgh tunggu Danga Bay siap sepenuhnya..and tak sabar nak tunggu Legoland siap gak..hehehe..

    ReplyDelete
  9. Feb lepas meeting kat JB.. sempat gi Anjung Senibung, JPO dan Puteri Habour.. terkilan tak sempat cari Mee Rebus Tulang dan Kacang Pol..

    ReplyDelete
  10. lemak asyik bertambah jer..bukan semakin kurang...miahahahah!

    ReplyDelete
  11. Kakak yg duduk dekat dgn JPO pun tak shopping lagi di sini doc. Tengok dan jenjalan bolehlah. Nama nak membeli kena tunggu durian runtuh baru boleh...

    ReplyDelete
  12. Drdaddy

    rasanya last pg johor zaman mengaji dulu..tahun 2002 kot...giler lama x gi sana..

    ReplyDelete
  13. 3 ribu tak cukup? Ish kena kumpul duit dulu sebelum ke sana ni. Nampaknya tunggu cuti sekolah bulan 6 lah kalau mcm ni .... huhuhu

    ReplyDelete
  14. Mee rebus tulang tu kat mana?

    Saya pernah makan mee rebus tulang kat JB tapi tak tahu samada ianya tempat yg sama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mee Rebus Tulang tu dekat dgn belakang Hospital Sultanah Aminah/ dekat2 kawasan kbur Mahmoodiah.

      Delete
  15. perghhh...rasanya hanya mampu melihat nak membeli..erkk..

    ReplyDelete
  16. Munna tak pernah sampai lagi Johor Bharu....

    ReplyDelete
  17. gerammm je tgk org singapore shopping kat JPO. huuuu~

    ReplyDelete
  18. lama dah xsinggah kat van di dataran JB ni...dah 4tahun xsinggah JB...

    ReplyDelete
  19. waaa, once i back to malaysia, i'll make sure i come to johor. negerinya syurga makanan aite. :) well, yong taufu is one of my favourite fast food. :)

    ReplyDelete
  20. kami balik johor pun tak sempat nak ke JPO..huhu..yong tau fu johor lain sikit dari yg kat selangor kan...saya pelik bila makan yong tau fu kat sini..

    ReplyDelete
  21. shopping kat mane2 pun, kalau betul2 shopping bwk 3k pun bleh tak ckup..tp mmg untung besar la org singa..

    ReplyDelete
  22. steamboat/yongtaufu my hubby sukaa sgt..teringat dulu waktu tgh tunggu sy balik keje dia pasti mkn-mkn dulu kat belakang hsbc building tmpt sy bkerja..bila sy turun apalagi join sekalilah..tp bila dpt tahu tahap kbersihannya kureng sikit, stop terus..

    ReplyDelete
  23. Doc..nnti kalau balik kampong lagi..datanglah pulak ke kampong Nekcik..Tg.Piai dengan tempat makan Mandela kat permas kelapa kukup!!!

    ReplyDelete
  24. Sampai hari ni tak pernah jumpa kacang pool

    ReplyDelete
  25. salam
    musim hujan...terencat sikit mood nak jejalan...

    ReplyDelete
  26. sy bosan giler ke JPO neh (al-maklum poket nipis hehe)

    ReplyDelete
  27. Jumaat nie Insya-Allah sy akan jln2 JB. Nak terjah Senibong. Hahaha!

    ReplyDelete
  28. rugi arr tak makan kacang pool dan mee rebus tulang JB. best gila kacang pool tu cicah roti.

    JPO tu mahal arr Doktor. Utk org Singapore kira murahlah sbb duit dia besar.

    ReplyDelete
  29. JPO??
    not my taste!
    ahahahahahh

    ReplyDelete
  30. assalam doc..tunggu tak hujan nati nak jugak melawat jb

    ReplyDelete
  31. peeeeh 3ribu tuh..3ratus pon belom tentu No shoping sakan huhuhuhu...tp pe2 pun No mmg lame dh xp JB..ade sedare kat sana..lama sungguh x jenguk drg..syik main sms nge tepon je huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aunty rasa aunty kurang mampu la nk nyopping kat situ ziyyad...

      aunty ni pkai brg yg murah tapi canti di mata aunty jer benornya...hehe

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...