Tuesday, March 6, 2012

Pengumuman: Mencari Nanny

Semalam Isnin, busy sikit, maklumlah, ramai orang 'sakit' hari Isnin..so maaf sebab tak dapat nak blogwalking sangat semalam..hari ni aku qada yer..:P

Okay, cerita pagi ini...perhatikan gambar ini..


 zayyan yang ke-boringan menunggu dalam stroller sambil ziyyad main game kat belakang.
zayyan dengan fesyen angkat kaki..

dah ada depan gym..kejap lagi mommy keluar..pun masih still stail angkat kaki..

ziyyad yang suka posing depan amoi gergasi depan gym

Sekarang aku & mommy memang pergi ke gym dalam misi menjaga kesihatan :P
disebabkan kami bukan urang kaya (baca: tiada maid), maka kami take turn menjaga anak anak..bila mommy ke dalam gym, aku bawak double Z ni pegi serata ceruk shopping complex, selalunya kat AEON Bukit Tinggi lah..kadangkala kat The Curve..bila tiba turn aku pulak, mommy pulak bawak double Z jalan jalan..

Jadi, ianya ambil masa sedikit (take turn punya pasal). Tapi, nak sihat dan fit punya pasal, kami gigih kan diri berkorban masa yang patut duduk berlingkor kat rumah malam2, kami lari-lari, berbasikal, angkat berat, etc..sambil take turn bawak double Z jalan jalan..

Tapi kan..kalau lah ada nanny/caretaker yang sanggup jaga double Z utk tempoh few hours ( 6pm - 9.30pm), 4-5 days a week, alangkah indahnya...~hahahaha..boleh lah aku & mommy sama sama masuk dalam gym..masa pun jimat tak payah take turn..

Jadinya, kalaulah ada kenal mana mana insan yg sudi ambil upah menjaga double Z dua orang ni (well behave, Insya Allah  ;P), sila sila lah beritahu kami ya..preferable kawasan sekitar Shah Alam/Klang. Terima kasih.

37 comments:

  1. kiranya nak jaga kesihatan ni hendak seribu daya lah ye..

    ReplyDelete
  2. Meh kakcik tolong jagakan. :)

    ReplyDelete
  3. meh kaklong tolong jagakan...
    untuk sicomel berdua tu
    untie ni kan fulltime ada kat rumah.....

    ReplyDelete
  4. sungguh jauh beribu batu..hehehe..

    ReplyDelete
  5. Kalau dekat dgn kakak nak kakak tolong jagakan foc aje. Dapat gomol budak dua nie... best. Jiran kakak selalu tmpangkan anak dia kakak jaga - kakak suka.

    ReplyDelete
  6. hah, meh sini... anto ke pandan , sabtu ahad je doc amik, SANGGUP????? muahahahaha

    ziyyad tu sejibik muka doc...heeee

    ReplyDelete
  7. comel dua2 tu..kalau gi gym area bangsar..dee sanggup je jaga..ni jauh bebenor...hahaha..

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum Daddy Ziyyad

    atuk boleh jaga double Z...he he

    ReplyDelete
  9. memang betul-betul good effort tu, sambil take turn (good idea sebenarnya, tak terfikir pun nak buat begitu)...

    ReplyDelete
  10. wah, healthy lifestyle weh..bagusz la ko, boleh dicontohi nih..

    ReplyDelete
  11. good luck doc. interview lebih sikit.

    ReplyDelete
  12. bukak je offer kt blogger2 tu..rmai je yg snggup nnti...hehe :p

    ReplyDelete
  13. amboi...zayyan... sampai angkat kaki ye.... comellah budak berdua ni... klu dekat bboleh je boleh kawan dgn meya dan yasmin...tapi jauh amat

    ReplyDelete
  14. kalau dekat, akak pun boleh tolong nak jagakan 2 budak comel tu..

    ReplyDelete
  15. mesti dapat banyak offer, comel dan well behave.

    ReplyDelete
  16. mari pos ke jengka!!..kita educate 2 orang ni jadik pensyarah..haha

    ReplyDelete
  17. soalan ttg si toyol tu, mengikut kata kawan dee yg keje SPRM, dia masih appeal kes dia, sbb tu dia boleh travel dan tidak dipenjarakan lagi tp dengan izin dan juga ada hadnya..hari yg kami jumpa tu..dia tiba di jakarta jumaat dan balik hari ahad..itupun sebab menghadiri kenduri kahwin saudaranya..tapi ada juga orang berkata..eh, kalau kita rakyat biasa sure tak boleh..so, wallahualamlah..mereka2 yg terlibat je tau..hehehe.

    ReplyDelete
  18. dari gaya angkat kaki tu, zayyan macam tak rela je.. :)

    ReplyDelete
  19. kalau den tak koje nak den jago anak mu doktor..bukan aper sebab dowgnie handsome sangat.aku geram nengok.mcm nak picit2 jew pipi tuh.zayyan n ziyyad mmg cumill n putih..

    buat iklanlah doktor blehlah tapis2 sbb mmg kena carik behave nanny

    ReplyDelete
  20. hantar aje rumah GB... hehehe

    upah boleh runding

    ReplyDelete
  21. Skrg nie susah nak cari maid.. suma dibekukan..

    So cute laa baby.. gerammnyaa.nengok.. :)

    Tak pe laa bergilir2..jaga..kan.. cam exercise gak..tolak stroller..tuh.. :)

    ReplyDelete
  22. kalau u all berdua kerja siapa yg jaga budak comel berdua ni? nursery?

    ReplyDelete
  23. Comelnya dua beradik nie.....geram je!

    ReplyDelete
  24. assalam doc..jauh la pulak kalau tak nak je jaga budak2 comel dua orang ni

    ReplyDelete
  25. ayu sudi jagakan, tak yah bayor.
    tapi jauhlah...
    lagipun jam 6-10 malam ayu mmg free

    ReplyDelete
  26. kena buat interview ni doc... banyak yg dah ofer diri tu

    ReplyDelete
  27. tak ada pembantu lagi bagus
    double workout dah
    jln² & gym!
    :D

    ReplyDelete
  28. dari blog mazidul jump ke sini. selamat berkenalan. popular la blog ni nanti.. ;)

    ReplyDelete
  29. yang kecik tu boleh laa dipos kerumah kita..hehehe..lama dah nak ada baby ;p ada berani doc?

    ReplyDelete
  30. den selalu gak ke Jusco Bukit Tinggi tuh...mano tau 1 hari terserempak lak kan...hehe

    ReplyDelete
  31. aku boleh jaga, tapi aku ni garang...ko sanggup? haha...

    ReplyDelete
  32. sallam Dr. Double Z,

    Laa kesian nya Double Z tu,
    Kalau nenek dekat nak aja nenek menjaga
    Double Z yang comei tu...

    ReplyDelete
  33. doc faiz jumpa tak bos cik ina kat situ. dia lepas balik ofis selalu pegi fitness centre kat bukit tinggi tu. :) bagus tu lepas lebih berstamina, penyakit pun InsyaAllah susah nak hinggap.

    ReplyDelete
  34. jauh sangat nak apply..kos nak hantar sini lagi mahal dr kos upah nanti,,,hehe

    ziyyad tu suka pkai baju warna merah yer? angry bird lagi tu..

    gaya zayyan angkat kaki org tua2 kata nk dapat adik lagi :P

    ReplyDelete
  35. kalo adik iffah dah besar...haruslah sy jd nanny depa...hiihhihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...