Monday, March 5, 2012

Baju & Beg, Harus Sedondon...

Semalam parents aku datang rumah..dan bawa balik Ziyyad ke JB..
Ya, Ziyyad tinggal dgn atuk & nenek utk tempoh 5-6 hari ni.
Kenapa? Saja aja..dah lama atuk & nenek nak kidnap Ziyyad..sekarang Ziyyad dah besar, dah boleh faham..so semalam try test lah..dia ikut atuk nenek balik ke JB semalam..
Lagipun, kena lah ajar dia 'berenggang sikit'..nanti tahun2 depan dah nak masuk tadika, kan? Asyik berkepit dengan mommy aja, susah nanti..

So far, Ziyyad okey, seronok ( tak sampai pun lagi 24 jam berpisah..hahaha)..
Mommy pun okeh..tak merebeh air mata...hahaha
Zayyan pulak macam hilang arah..wakakaka..merangkak sana sini macam carik abangnya..

So, hujung minggu ni kena balik JB jap..ambik Ziyyad..
Alang alang balik JB, maybe kena singgah JPO kot..

mana lah tau mommy pun teringin nak buat koleksi handbag...hahahaha

37 comments:

  1. Hahahahahah! Beli jgn tak beli doc! Hahahahaha!

    ReplyDelete
  2. hehehe..kalau bole semua kaler yang ada pun nak kena ada dalam koleksi..

    ReplyDelete
  3. kaklong tak kisah sedondon ke tak,janji selesa.....



    orang kaya2 jer nk sedondon2 nih...heheheh!

    ReplyDelete
  4. tak aci la marina blue keluor 2 kali, hehe... and konsep tak tepat- beg dan kasut mesti warna sedondon, baju sipi² pun boleh >:)

    ReplyDelete
  5. wa pakai green bag jek. situ la purse, situ la tipon, situ la diaper, situ la wipes, situ la segala2nya.... :P

    ReplyDelete
  6. hehehehehe...jgn lupa rayban sekali ek..biar lagi besar mcm handbag ;)

    ReplyDelete
  7. mak oi banyaknya beg tangan dia .. itu belum masuk lagi beg utk letak telekong.

    ReplyDelete
  8. hahaha
    cheqna tak kisah tak sedondon pun sebab cheqna kan comel doh..hahahaha larikzzzz

    ReplyDelete
  9. kena sediakan almari atau kabinet yg luas untuk simpan barang2 ikut kaler...haha.

    ReplyDelete
  10. muahahaha..!! sabor je lah..

    siap duit je lah...

    ReplyDelete
  11. Hari pertama pisah masih boleh tahan doc... masuk 2-3 hari telefon akan jadi penghubung. Adik rasa kehilanganlah cari abang hihi....

    p/s: Handbag pun dah berjuta... masya-allah....

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. i hamba rakyat, beli henbeg pun kat pasar malam ja. hehehe!

    ReplyDelete
  14. hihihi No part baju ok lagi..tp klo beg coklat tp kasut merah cam tak kena kan kan kan hihi..(No pon main rembat je..x sedondon langsung hehe)

    ReplyDelete
  15. Hish, tu hukumnya wajibalghunnah... Muahahaha

    ReplyDelete
  16. mana beg bawak tudungnya huhuhuhhhh

    ReplyDelete
  17. program belajar2 jauh dari mommy daddy kejap utk ziyyad yer.. harap2 takdelah yg kena demam rindu.. handbag akak warna hitam.. pakai baju purple pun angkut beg tu.. pakai baju hijau ke biru ke kuning ke angkut beg tu jugak.. he..he..

    ReplyDelete
  18. Sebab tu saya pilih beg hitam, semua boleh masuk hahahha

    Nanti siapa yg lagi rindu kat ziyyad ya,zayyan ke, mommy nya ke atau daddynya ???

    ReplyDelete
  19. HEHE..sejak dua menjak nih awak suka betul tepek gambo bakal wanita pertama malaysia nih eh..HEHE


    sy takdak koleksi handbag..ada satu jer..dah koyak pon..nk mintak satu dr koleksi rosmah aci x?


    ziyyad ada kt JB yer..kalau sy tau rumah parents awak sy dh pegi culik dia jap HEHE

    ReplyDelete
  20. harga beg da macam rege kereta~~

    ReplyDelete
  21. berminat nak bagi mommy handbeg begitukah? hikhik...


    hari tu bagi juga anak saya ikut atok dan nenek. masuk hari kedua, saya kidnapped dia balik, ahaha....bila anak tak da,merebeh ayaq mata, tak boleh tidur malam dibuatnya ;)

    ReplyDelete
  22. haha..sungguh lucu tgk rosmah ni..penuh dgn kepalsuan..agak2nya bape la rega handbag dia sebiji kan..

    ReplyDelete
  23. Nasib baik Ziyyad tak nangis ekk.. good boy..betul dia.. ye.. :)

    ReplyDelete
  24. lepas ni try hantar zayyan lak ke JB...kalau dah dua2 okey nnt, bolehlah ko tinggalkan dorang utk gi honeymoon lagi sekali...

    okey, cadangan merapu...huahua...

    ReplyDelete
  25. kalau tak dapat bersaing dgn kak ros paling tidak kenalah lawan isteri aaron aziz yg beli 9 beg lv tahun lepas.... hehehe

    ReplyDelete
  26. assalam doc..belum 24 jam..belum tentu lagi tu..he he.acik dulu..pagi anak dibawak balik kampung..petang acik dah ikut balik..belum tau anak meragam ke tidak..

    ReplyDelete
  27. ku tak mampooo nk pki handbag sedondon. pki warna sama utk semua baju jah *nangis* ekekekek

    ReplyDelete
  28. sedondon sedondon cik ina rasa cam pelik sikit.memang cik ina tak pernah amalkan sedondon ni. kak ros sedondon je : )

    ReplyDelete
  29. :D
    tu dia~
    koleksi hendbag pulak
    haha

    ReplyDelete
  30. shabash ziyyad! aiman yg dh 5 yo pun melalak kalu atuk nenek dia nk kidnap. nak amik adik pun tak bagi. takde can mak ayah dia nk dating...hehehehe
    p/s: aiseh... henbeg ai ni dh 5 thn tak tukar baru..huhuhu

    ReplyDelete
  31. aduhai sedih tgk handbag tu semua...harga satu beg pun dah boleh beli rumah..kalau campur2 semua color ni? erm...


    eleh baru sehari..tgk la sehari dua lg.. =)

    ReplyDelete
  32. aduyai mmg kemana2 bawak beg anak jew.handbag?non ado..belive or not??hikhik

    ReplyDelete
  33. me ada beg satu jer. pakai sampai lunyai gitu kekdahnya...

    ReplyDelete
  34. pengumpul tegar handbag nmpaknya Kak Rosmah ni...mommy ziyyad kalau nk buat koleksi handbag nampaknya daddy kenalah berkorban..hehe

    ReplyDelete
  35. elektric blue?? patut la rambut nyer lagu tuh...haha

    ReplyDelete
  36. dari blog mazidul..ha..ha... mcm2kan..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...