Monday, February 20, 2012

Melayu Rambut Blonde

Cik Ina Do Do Cheng dah terkena kat sini

model 1Malaysia

aku pun dah tak larat nak komen pasal penjenamaan segala mak nenek barang dan perkhidmatan dengan nama SATU. kalau melingkup beliau itu pasca PRU 13 nanti, adakah jenama SATU ni pun akan melingkup sama macam nasib Hadhari? Kuang kuang kuang....

apa apa pun, cakap pasal tepung, cuba baca ni:

Lepas tu, baca pulak ni:

~ aku baru tahu tepung pun ada yang kena bleach..ingatkan rambut aja di bleach nak kasi melayu muka Caucasian. haha

34 comments:

  1. skang..macam2 boleh buat hokehhh
    senyum =)

    ReplyDelete
  2. Adakah usus Kita juga Akan bertukar menjadi blonde? Hehehehe


    Bakal dokto 1malaysia tuh... :)

    ReplyDelete
  3. tau ada kartun bertajuk bleach? hahaha

    ReplyDelete
  4. Satu pihak kata begitu dan satu lagi kata tak boleh sebabkan cancer. Pengguna juga yg serba-salah....

    p/s: Ziyyad posing kat klinik daddy ye. Mesti selalu ikut ke klinik nie..

    ReplyDelete
  5. Nak makan minum pun kena fikir kanan kiri dan puluh2 kali sekarang ni. Haihyoooo ..

    ReplyDelete
  6. ye lah..semua nak rebranding...huhuu

    ReplyDelete
  7. sekarang ni makanan apa yg betul2 selamat ya? tepung di bleach, minyak recycle , makanan msg, sayuran beracun..macam2 hal dah sekarang ni

    ReplyDelete
  8. Sallam Dr. Daddy Ziyyad,

    Saya tak nak pakai dah tepung 1 Malaysia tu,
    kampit pertama beli ok, bahulu saya jadi cantik,
    saya pun promote dalam blog, beli kampit yang kedua
    hancur...bila goreng berketul macam lembab,
    buat bahulu pun semua tak jadi. Warna pun kuning,
    ( blonde ) hehe...

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum doc...

    pandangan saya mengenai jenama SATU nie lain pulak..pada saya ia adalah strategi pemasaran dlm sesuatu perniagaan..mungkin oleh kerana ia dipolitikkan kita nampak ia begitu jelas dipromosikan...

    ReplyDelete
  10. menakutkan juga baca pasal tu.. betullah, selama ni dok ingat rambut & baju aje yg boleh buat macam tu..

    ReplyDelete
  11. alamak..selalu ingat tepung gandum yang putih bersih tu la yang paling bermutu..

    ReplyDelete
  12. Opportunist kena ambil kesempatan semasa 1 tu tengah femes ni. Org mcm mydin tu patut dicontohi dlm perkara ni .... hehehe

    ReplyDelete
  13. Makan tepung bleach bukan muka yg jadi mcm org putih tapi tali usus yg habis.... huhuhu

    ReplyDelete
  14. Salam,
    Tkasih atas perkongsian maklumat tentang tepung tu .. bagus info ini

    ReplyDelete
  15. Adeh! Makin menipis dinding perut nie. Hahahah! Mcm2 hal la.

    =(

    ReplyDelete
  16. sib nurul tak makan tepung tuh.adagak guna barang 1 msia api cuci bajujer n pencuci pinggan=)

    ReplyDelete
  17. comelnya model tu... terpikat iols hoccay!
    hiks

    iols baru tau - tepung gandum pun ada bahan peluntur

    but then - apa kaitan peluntur dan penjenamaan tepung gandum tu???
    muak lah - semua nak di satu kan!

    ReplyDelete
  18. bahan peluntur dlm tepung?
    omaigossssh!

    ReplyDelete
  19. Kaedah terbaru mengurangkan kemiskinan di malaysia..bunuh semua org miskin..hahaha

    ReplyDelete
  20. mcm2 lah nak bagi laris gandum bahan peluntur. eh ;p

    ReplyDelete
  21. doc kena mengasuh anak kerr tu...ahakss..

    ReplyDelete
  22. TERKEJUT JUGA ADA TEPEUNG YG ADA PELUNTUR TU.... COMEL MODEL 1MALAYSIA TU

    ReplyDelete
  23. Assalamualaikum daddy Ziyyad

    kuang kuang.......ciptaan manusia

    ReplyDelete
  24. hahah tul tul....kekadang jenama satu tu overused sgt la pulak

    ReplyDelete
  25. bangang kan dorang yang nak komplin, dorang tak tahu ke semua tepung kena buh bleach tapi dengan sukatan yang dibenarkan. sapa yang dakwa tepung tak de beleach tak tau lah mak nak cakap. tepung dari gandum, kaler kuning, mestilah dibleach sikit, cam basuh kain : )

    ReplyDelete
  26. percaya hya pada tuhan yg satu..

    ReplyDelete
  27. tak tahu nak beli tepung yang mana 1 ...

    Patutlah ramai yang sakit sekarang ni ...... MLM jual ubat suplement kesihatan pun bercambah2 tumbuh .......

    ReplyDelete
  28. ziyyad jd model 'satu' untuk klinik doc pulak ke... ingatkan rambut ziyyad yg blonde td

    ReplyDelete
  29. ahh saya makin takut nk PR nie...tepung tu baru saya tahu hari ni...seram oke...

    skrg bukan blonde,kaler rumput dan purple pun ada rambut tu...nk terkeluar biji mata

    ReplyDelete
  30. ayyooooo tepung kena bleach??

    ohh tidakk!!!

    ReplyDelete
  31. bape byk la masuk dlm poket die gamaknye?

    ReplyDelete
  32. Bahaya betul..dlm tepung pun ada bleech ker.. adoyai.. patut laa skrg nie mcm2 penyakit yg dtg..

    ReplyDelete
  33. klo beli tepung yg kale agak kuning2 tu kan (pakai timbang)..cepat sangat jd bubuk sbb die xde bahan kimia..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...