Monday, February 27, 2012

29 Februari 2012

tahun ni tahun lompat.
maknanya ada 366 hari setahun.
maknanya, kita ada extra satu hari dalam setahun untuk tahun 2012 ini.


bagaimana kita patut memaksimakan produktiviti kita untuk satu hari extra ini?

- ada yang percaya kalendar mayan(katanya dunia akan kiamat tahun ini), akan pulun buat aktiviti seperti melancong melihat dunia sepuasnya..atau beli handbag yang lama dah di idamkan.~haha
-ada yang cuba buat kerja overtime tambah pendapatan.
-ada juga yang tak kisah dengan produktiviti, dan kalau boleh nak MC pada 29 Februari nanti.

~ cool kan kalau besday jatuh pada 29 Feb..eksklusif gitu~

39 comments:

  1. fhyooo..kelender tamil laaa..heheheheh!

    ReplyDelete
  2. hambik...
    sekali tamil punya versyen...=)

    ReplyDelete
  3. member wa sorang birthday 29 feb.
    cool huh!?

    ReplyDelete
  4. tak best la bday on 29th,tak dpt hadiah once a year.

    ReplyDelete
  5. Hari yang kakcik lalui tak banyak bezanya. Rutin yang sama yang makin kerap menjemukan. :(

    ReplyDelete
  6. mari kita ramai2 ambik cuti hari tu!kehkehkehhhh~

    ReplyDelete
  7. kawan akak birthday anak dia on 29hb tu.. tgh arrange nak buat majlis sbb 4 tahun sekali baru dpt buat on the dot.. katanya sian kat anak dia..he..he..

    ReplyDelete
  8. nasib baik uncle tak lahir pada 29 Feb .. kalau tidak, jenuh melompat.

    ReplyDelete
  9. macam biasa je.. cuma tahun ni kalau boleh nak jalan banyak2.heee

    ReplyDelete
  10. Sian kalu lahir 29 hb Feb ni sambut besday ke 10 walupun hakikatnya umur dah 40..

    ReplyDelete
  11. Kalendar pasang kat klinik ke tu doc? Boleh baca? hihi....

    ReplyDelete
  12. 29/2/2012

    boleh mintak mc doc?

    heheheeh...

    kalo besday jatuh pada tarikh 29/2-kalo usia bertambah 4 tahun sekali takperlah..ini tiap2 tahun sama jugak naiknya..hehehehe

    ReplyDelete
  13. doc...kalau ada org nak mc tarikh tu tanya betul2 apa alasan..keh keh.

    ReplyDelete
  14. apa yg tertulis kat kalender tu doc?

    ReplyDelete
  15. 4 tahun sekali ada tahun lompat kan..kalau tak silap. sapa2 yg lahir pada tarikh ini tahun ini baru dpt sambut hari jadi..

    ReplyDelete
  16. assalam doc..ada jugak yang tak kkisah dan tak sedar pun masa berlalu dan adanya xtra satu hari tu

    ReplyDelete
  17. kalendar tu cakap apa ek? boleh tolong translate x hahaha

    ReplyDelete
  18. "atau beli handbag yang lama dah di idamkan"

    macam ada maksud tersirat je ayat tu bro..hehehehe

    ReplyDelete
  19. ex boss aku dulu beday dia 29hb...lepas tu bila time beday dia tu, dia paksanya kitaorg nyanyi kat dia...huhu...maklumlah org dpt celebrate 4 tahun sekali...

    ReplyDelete
  20. anak munna yg pertama kalau ikut due dia lahir patutnya tarikh unik ni.... tapi tak mau celebrate 4 thn sekali...dia keluar 25hb

    ReplyDelete
  21. Mesti cool kan yg besday 29hb, 4taun skali, buleh simpan tabung dikit2 Nk celebrate besday 4taun skali... :D

    ReplyDelete
  22. nasib syahmi tak lahir 29 feb
    memang kak ati tak mau...sian ..huhu

    ReplyDelete
  23. kalau hadiah birthday, org lain boleh dapat 4 kali, dia dapat sekali je, huhuhu

    ReplyDelete
  24. err, x sempat nak merancang... sangat sibuk setiap hari :(

    ReplyDelete
  25. 4 TAHUN SEKALI BARU DGR ORG WISH BIRTHDAY...SEDIH GAK KALO MCM TUH...HUHU

    ReplyDelete
  26. kalau kat maternity, kalau dah Dr suruh induction/caesar on 29th, sure ramai tak nak ;)

    ReplyDelete
  27. apa agaknya ayu nak buat ya?
    bayar gaji pekerja..
    hahahhahaha

    sbb hujung bulan kan?

    ReplyDelete
  28. Apa dia cakap kat kalendar tu, mcm long story ja

    ReplyDelete
  29. Apa dia cakap kat kalendar tu, mcm long story ja

    ReplyDelete
  30. tapi 4 tahun sekali la baru la sambut besday...kesian pulak kalau org tanya birthday awak dah lepas belum? "Tahun ni saya tk sambut birthday,lagi berapa tahun lagi..."

    tapi entahlah mungkin ada juga yg tk kisah pun, rasa ohsem sebab terpilih...

    ReplyDelete
  31. Cadangan untuk bercuti pada tarikh tu nampak sangat menarik!

    ReplyDelete
  32. Oh.. rupa rupanya itulah maksud tahun lompat.

    ReplyDelete
  33. thn ni genaplah umur sy 6 tahun.. :P

    ReplyDelete
  34. beli handbag nak bawa mati ke kalau kiamat ... hehehe

    Jiran sebelah rumah says birthday dia pada 29 Feb. Tahun ni dia 60 thn

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...