Monday, February 13, 2012

14 Februari

Esok 14 Februari, satu dunia sambut Valentines Day.
Banyak isu pasal sambutannya, dan di Malaysia, ia makin menjadi isu bila dah campur politik.

Apa apa pun, zaman zaman muda dulu, ketika bercouple (baca: sebelum kawin), tak pernah umur pun aku sambut Valentines Day ni. Takde mana nya aku gigih nak beli bunga ros ka, cokelat ka nak bagi kat awek..hahaha..So zaman muda aku terselamat dari propaganda ekonomi ni..sebab apa aku kata propaganda ekonomi, sebab pada tarikh 14 Feb lah tokey bunga, tokey kedai coklat buat duit, kaut keuntungan..:)


Baik korang mengaku, zaman korang muda, zaman jahiliyah dulu, zaman ber-couple, korang sambut tak Valentines Day ni?  ~ekekekee..
orang lain dah berkurun pakai, aku insya allah baru nak belikan utk mommy ZZ..bukan sempena Valentines Day, tapi sempena hari mengingati isteri..ekekekeke....

29 comments:

  1. tak pernah sambut
    tapi pernah dapat ros tiga kumtum



    citer lamaa ...

    ReplyDelete
  2. tak pernah sambut.....
    bagi cheqna..hari2 adalah hari berkasih sayang..=)

    ReplyDelete
  3. saya ni bf pun takdet sampai ke sudah. mmg takdenye lah bervalentine's bagai ni, nak nak sekarang mmg dah difatwakan harommm~

    ReplyDelete
  4. tak pernah gak sambut..
    doc,betulker ttg krim2??mmg tak taupun krim ape.agak2 penggunaannya blehlama ker?kan steroid2 tak bagus?kata leh merosakkan hari..cuba doc try terangkan kat mummynie?mmg dia tak letak jenama.mmg risau jugaklah.huhu.agak2 krimnie elok ker dengan jangka masa panjang?kalau stopkan ok tak?berulangtak eczemanya?

    ReplyDelete
  5. ayu tak pernah sambut, sebab sampai umur 22 tahun baru ada pakwe..
    dulu ganas sangat, tomboy gitu..
    hahahhahahhaa


    PS; sungguh, kalau tidak entry ini.. ayu lupa esok hari kekasih....tapi kekasih dh ada.. ayu sambut dgn kekasih ku yang comel itu. hahhaha

    ReplyDelete
  6. Jujur kakak pun tak pernah sambut Valentine day... bukan sebab dah ada pencerahan. Dulu tak tahu pun doc... tapi abang jenis tak romantic. Tak adanya dia nak beli bunga/coklat. Kalau beli bunga dlm pasu utk halaman dan coklat makan anak-beranak adalah....

    Mesti berbunga-bunga hati mommyZZ dapat Galaxy tu... kakak pun tak ada lagi.

    ReplyDelete
  7. tak pernah sambut.
    dengar2 ada pihak nak ubah sambutan hari kekasih kepada hari suami isteri....

    ReplyDelete
  8. hari memperingati isteri.. suka suka.. heee..

    ReplyDelete
  9. tak pernah terpk nak sambut...

    ReplyDelete
  10. Tak pernah sambut pun.. Best2 betuahnyaa wife doc dpt hadiah.. galaxy tab.. :)

    ReplyDelete
  11. Tak penah pun. Tp takdehal la klu nak smbt. Cume kene tuka nama - HARI SUAMI ISTERI. Ekekekekekek....

    ReplyDelete
  12. Salam,
    Cuba2 nak ingat ...lama sangat ni ... 40 tahun dulu ... rasanya takde benda ni ... kedai bunga masa tu mana nak cari.

    ReplyDelete
  13. selalunya tak ingat pun tarikh ni... (Hubby pulak..) selalu buat2 tak ingat tarikh2 penting.. ;p

    ReplyDelete
  14. dr

    wah..bestnya mommyZZ nak dapat tabby 10.1...

    bile hari mengingati isteri tuh..nak fwd ke en hubby jugak ni ..hehehehe

    ReplyDelete
  15. Zaman muda belia dulu, kakcik tak pernah tahu pun apa itu Valentine's Day!

    ReplyDelete
  16. tak penah plak sambut....untung mommy dapat hadiah tuh!!

    ReplyDelete
  17. iols penah sambut - but not really sambut dengan kekasih hati or lover or whatsoever
    just iols dengan kakak2 iols jah...
    we send cards to each other
    sekali tu aje... lama dulu dah....
    masa masing2 zaman kolej dulu....
    kasih sayang antara adik dan kakak....
    ok kan????

    ReplyDelete
  18. sy dulu declare dgn kawan lelaki utk jd psgn istimewa ms 14 feb (skang budaklelaki dh jd suami haha)..tp lps kawen jgnkan valentine..anniversary pon kami x sambut haha

    ReplyDelete
  19. salma ziarah doc...Anakbuah saya mengalami ekzema,kasihan pula saya melihatnya sbb asyik trgaru hinggal luka tubuh badannya...serta kemerah-merahan.Ada tak cream yg sesuai tuk pesakit ekzema yg berusia 2-3 tahun?
    Klinik doc kat mana ya?

    ReplyDelete
  20. Assalamualaikum Daddy Ziyyad

    untung nya mommy ZZ

    ReplyDelete
  21. rasanya tak pernah pun sambut
    alasan kukuh sbb hubby kito bukan
    lomantik olang nyo..huhu~

    ReplyDelete
  22. x teringin lg nak pakai galaxy tab. hu...hu...hu...

    ReplyDelete
  23. tak pernah langsung.
    org yg sambut mesti kata... kesian...

    kot la...



    .

    ReplyDelete
  24. a gift yg pasti buat dia tersenyum~

    ReplyDelete
  25. tak pernah celebrate... sangat anti. celebrate 15 feb je sebab besday mak kak liza tu.

    ReplyDelete
  26. Saya pun tak pernah sambut, tak kuasaaaaaa

    ReplyDelete
  27. masa awal belasan dulu tertanya-tanya apa tu valentine's day.. lepas tau sejarahnya tak ingin nak sambut.. sape2 yang nak sambut tu cubalah google cari sejarah valentine's day tu..

    ReplyDelete
  28. tobat tak pernah...sebab tak pernah ada yang steady sampailah jumpa isteri tersayang...takde cintan cintun sangat...terus sambar je buat bini...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...