Sunday, January 8, 2012

Borak

Berborak dengan seorang patient aku, yang dah demam 3 hari...
Borak punya borak...
Dia kata, dia demam terkejut..

Sebab dia borak dengan orang mati !!
Dia borak dengan jaga sekolah anak dia..
Rupa rupanya jaga tu dah meninggal 3 hari sebelumnya..

Terus demam!

Anda percaya?
Patient yang aku memang kenal..bukan kaki penipu..
Memang demam, panas badannya..

Dengan siapa dia borak tu?
Wallahualam.

kalau hantu paut kaki korang macam, mau demam seminggu!


25 comments:

  1. dia demam terkejut sbb sembang ngan hantu..tp dia gi jumpa doc? ingat dia jumpa ustaz..ke dia mtk mc? apapun kesian dia..kalau dee demam seminggu kot..

    ReplyDelete
  2. uhuk uhuk..biar betul..
    ngan sape la dia berbual tu
    huhuhu

    ReplyDelete
  3. mmg bleh demam terkejut klau camtu gayanya,

    ReplyDelete
  4. terkedu. betul ke ni dz?

    tapi tak mustahil. mgkin ada benda yg belum selesai. tp slalu je dgr citer ternampak kelibat org2 yg meninggal. slalunya di awal2 minggu kematiannya lah. dulu masa arwah atuk sy meninggal, abg & arwah nenek sy penah nampak kelibat atuk solat kat tempat yg slalu dia solat..tapi benda tu tak lama, berlaku pd awal kematiannya aje then pastu dah tak nampak sampailah skrg.

    kalau berbual tu sy tak pasti, tp boleh jadi jgk. slalu jgk sy dgr citer2 ni & benda ni berlaku pd org yg tak tau si arwah dah takde.

    tapi bagus jgk dia jumpa doktor, tak jumpa bomoh.

    innalillah buat arwah. semoga rohnya tenang di sana

    ReplyDelete
  5. tetiba... bulu roma naikkk ...

    ReplyDelete
  6. hehehe. jgn esok jaga tu datang klinik plak mintak mc sudah dr.

    larikk!

    ReplyDelete
  7. erkk , kalau ijah demam terkejut jgk ni hehehe

    ReplyDelete
  8. doc bagi ubat apa? takkan paracetamol ja? hehe

    ReplyDelete
  9. Kalau ai demam campur trauma sekali..

    ReplyDelete
  10. Huish, baca post ni pon dok seriau...huhuhuhu

    ReplyDelete
  11. mmg serammm...
    kalau boleh taka mau la terkena macam tu...dah la menakut...harus pengsannn

    ReplyDelete
  12. Woiiii.. silap aku baca entri ni memalam!

    ReplyDelete
  13. demn..misteri misteri..tapi doc..mmg ade ke demam terkejut lam ilmu kedoktoran nih??

    ReplyDelete
  14. saya asal bunyi yang hantu2 mmg tak berani..
    saya nie penakut y amatttttt

    ReplyDelete
  15. Woi....

    I'm alone here 2:06am kat living room tau!

    ReplyDelete
  16. ye, meremang bulu roma cik ina mendengarnya. Doktor selalunya jarang nak percaya hal mistikkan : )

    ReplyDelete
  17. Mujur kakcik baca catatan ini di siang hari. :)

    ReplyDelete
  18. percaya...misteri alam roh memang tak terjangkau akal...kalau saya pun demam..

    ada sawah tp kali ni kurang menjadi...nama tempat tu Sawah Ring,dekat sini je...bukit gambir dan satu lagi kalau nk uji shutter priority leh gi gng ledang, 15 minit je dr Bkt gambir while anak isteri main air si bapa leh gi menembak :)

    ReplyDelete
  19. Huish..biar betul ni...nasib baik baca pagi2 buta..mlm karang sah2 dah lupe..hehehe

    ReplyDelete
  20. Selalu dgr citer cam tu.. org tua2 kata sama ada syaitan atau roh si mati yg masih tergantung.. (apa yg tgantung tu WN tak faham).. eii.. jgn la terjumpa menda2 cam ni..

    ReplyDelete
  21. meremang bulu roman picisan den. tapi kat loji my hubby, mcm2 cerita hantu ada...maklumlah hutan dibuat ofiz kekdahnya.

    ReplyDelete
  22. eii takotnyer..ado gak ek pesakityang sakit mcm nie..tapi mana taw kalau betul dia habaq tuh..ko bagijerlah ubat kat dier bg dia ok cket..huhu..bis siapa yang jago anak dio bonar eh??isykk mau tak domam

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...