Tuesday, December 13, 2011

The Regency Jerai Hill Resort.

Sedapnya mee udang* hang patut try,
Sabtu lepas kami naik Gunung Jerai.

The Regency Jerai Hill Resort kami booking,
Pemandangan di atas ini memang breathtaking.

12km laluan berliku menaiki gunung,
Adanya WiFi pasti takkan termenung.

Makan minum di Restoren Puncak Kedah,
Nikmati pemandangan yang amat terindah.

Sawah padi dan laut terbentang dihadapan mata,
Ziyyad kagum hingga tak terkata.

Mommy & anak tersenyum happy,
Nikmati udara sejuk segar satu terapi.

Dipuncak gunung sunset dinikmati,
Berehat bersantai inilah tempat bercuti.

Selain gunung & resort ada juga perigi **,
Ada rezeki InsyaAllah kami datang lagi.

Tiada tempat shopping, Tiada theme park, Cuma ada sebuah resort di atas sini yang menjadikan tempat ini eksklusif semata mata untuk berehat nikmati alam ciptaan tuhan.



* Mee Udang Mak Jah Kuala Sepetang (next entry) :P

42 comments:

  1. tak pernah pi sini lagi
    sangat sesuai utk org yg
    nak merehatkan mindakan :)

    ReplyDelete
  2. Kakcik pun tinggal di Regency pada Khamis dan Jumaat lepas, tapi Regency Alor Setar. :)

    ReplyDelete
  3. en. abah ada gak ajak akak naik gunung jerai, rasanya nak pegi minggu depan la, insyallah

    ReplyDelete
  4. Uishh, cantik dan bestnye.... X penah spi lg kt sini.... :)

    ReplyDelete
  5. serious cantik..tp bab nak bwk keta smp ke atas tuh...

    phuhh!!

    sedikit susah hati..

    mungkin akan cuba suatu hari nanti

    ahaks..!!

    ReplyDelete
  6. Huissh! Mcm menarik je. Takkan asik nak ke Cameron je kan? Sesekali nek Gunung Jerai pun okeh gak nie. Mmmm....

    ReplyDelete
  7. blh dimasukn dlm list tpt yg bakal akan dilawati ni..

    ReplyDelete
  8. eh, best gile view dia. pasni mesi gunung jerai akan jadi femes, gara2 entri ini!

    *saya org kedah yg tak penah naik gunung jerai....malu.... :D

    ReplyDelete
  9. thanx DrZZ, for this info..
    akan masukkan tempat ni dlm whishlist honeymoon next year..eh! :D

    ReplyDelete
  10. Sallam Dr. Daddy Ziyyad,

    Cantiknya tenpat ni,
    Tenang dan damai,
    Mesti Ziyyad dan Mummy seronok sangat tu.
    Terima kasih stas info ni Dr.
    Saya tak pernah pergi sini.

    ReplyDelete
  11. Cantiknya pemandangan bendang Dan langit tu...


    Dah byk Kali plan nak pergi tapi tak jadi. Bila rumah kat laguna merbok Siap....every weekend boleh naik atas kot...heheh.

    ReplyDelete
  12. amboih berpantun 2 kerat lak..


    p/s: risya umur 6 thn skang..sy hantar dia SR ms umo 4 thn..so 3 thn lah kan (4,5,6)

    ReplyDelete
  13. pemandangan memang cantiklah doc
    sesuai banget utk org2 yg nak tenangkan minda...

    ReplyDelete
  14. cantik!! nnt aku nak gi jugak la...

    nok, aku ada try mee udang banjir taiping yg femes sabtu lepas, tapi rasa dia nan hado la...huhu...ada jugak mee udang mak jah kat taiping tu, tapi masa tu dah tutup, so, kitaorg gi mee udang pak hashim..rasa dia biasa je...

    nnt aku nak tgk mee udang ko lak...

    ReplyDelete
  15. saya suka gambar Ziyyad yg tak terkata tu ... hehehe

    ReplyDelete
  16. syoknya cuti-cuti malaysia,
    buat saya jeles terasa ;p

    ReplyDelete
  17. mi udang mak jah hehe...mmg sedap, No dh p sana..yum yum..

    bestnye tengok gamba DD kali ni..nuuuuun jaoh di atas sana..peh..misti sejuuuuuk je kan..

    ReplyDelete
  18. Kakak tak pernah lagi ke Gunung Jerai. Nampak sungguh indah dan nyaman. Senyuman Ziyyad dan adik nampak menggembirakan dan seronok...

    ReplyDelete
  19. bangun pagi2 dah nampak gunung jerai yg sepertinya tak jauh dari rumah. tapi sekali pun belum p lagi. hahahaha

    ReplyDelete
  20. tumpang teruja!! bestnya tempat nih! tempat ni harus dijadikan tempat mesti pergi lepas nih!!

    terima kasih kongsi info.. =)

    ReplyDelete
  21. tak pernah sampai lagi kat sana.. tapi tengok pemandangan tu wah.. teringin nak pergi tapi dalam keadaan sekarang mungkin tidak..

    ReplyDelete
  22. wahh terasa segarnya udara..eh si adek tuh bumbum toll lah

    ReplyDelete
  23. uit...dah sampai gunung jerai?
    saya yg lalu lalang kat depan tu selalu pun tak pernah singgah lagi..hehe.
    nice pics.

    ReplyDelete
  24. org dekat tak sampai lagi ......

    ReplyDelete
  25. suka sungguh ziyyad..ihhh..geram kat ziyyad ngan zayyan.nak kawen cepat bole?haha

    ReplyDelete
  26. bestnya..akan consider utk stay kat sana...doc dh bg saya idea utk bercuti2..

    ReplyDelete
  27. nice entry doc!


    sy sendiri x penah sampai sana
    oh ya. sy org kedah. hehe,

    ReplyDelete
  28. sy sungguh suka entri 'i' ini.. mmg eksklusiflaa tmpt neh. 'fungsi' menghayati ciptaan ILAHI itu sungguh bertepatan sekali...

    p/s: di mana mahu bermula utk menonton teater? maybe doc bole 'like' FB depa neh n baca2 tentang aktvt2 depa dulu sebagai permulaan...

    https://www.facebook.com/pages/Rumah-Anak-Teater/129707770388491

    ReplyDelete
  29. vertigo muntah belahak tak naik atas tu!!

    sawah padi tu sangat cantik Bro!!!

    ReplyDelete
  30. Awesome! Makcik lom pernah ke sini, rs cam x ada ape....tp tgk pic, adeh...rs cam nak pi sana.

    ReplyDelete
  31. Awesome! Makcik lom pernah ke sini, rs cam x ada ape....tp tgk pic, adeh...rs cam nak pi sana.

    ReplyDelete
  32. Ada Wifi...?

    OK lulus!

    Uncle hanya boleh bercuti yang tempat boleh capai jalur lebar... hehe

    ReplyDelete
  33. mantab, tuh melancong

    Info Event For Blogger: Percuma Samsung Galaxy Ace & RM1000, it's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

    ReplyDelete
  34. macam menarik je tempat camni.. baru best pegi tempat yg suasana nyaman camtu.. ;)

    ReplyDelete
  35. Awak telah membuatkan hati saya 'gedik' nak pegi. Hihi.

    ReplyDelete
  36. Terima kasih berkongsi.

    Nanti saya nak ke sana jugak...

    ReplyDelete
  37. seriously malaysia memang byk tempat yg menarik dan jujurnya saya banyak tempat belum jejak..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...