Friday, December 9, 2011

Kedah - Pulau Pinang


Esok Insya Allah kami sekeluarga akan bercuti, cuti terakhir tahun 2011. Cuti-cuti Malaysia aja. Plan nya ialah untuk menginap di puncak Gunung Jerai esok(Sabtu), dan menginap semalam lagi(Ahad) di Batu Feringgi, Penang.

Saya biasa dengan Penang, cuma dengan Kedah tak biasa..hehe..Boleh kawan kawan suggest apa tempat best/makan best yang boleh di singgahi dalam negeri Kedah. Plan nya ialah sampai ke Gurun (Gunung Jerai saja). Tapi kalau terlebih rajin maybe akan memandu sampai ke Alor Setar.  :)

Terima kasih, dan selamat berhujung minggu.

30 comments:

  1. tapi kenapa doc nak pi gunung jerai?? lajak terus ke langkawi la hehehhehhee

    ReplyDelete
  2. selamat bercuti bro:)bestnya...aku pun dah lama tak bercuti..

    ReplyDelete
  3. bestnya jalan2...nak jalan2 jugak..tapi lusa lah.hehe

    ReplyDelete
  4. Alang2 ke utara tak gi langkawi ke?

    ReplyDelete
  5. kalau ke alor setar, jgn lupa ke Pekan Rabu dan bawak balik hasil kg seperti asam jawa kepal dan kuah rojak mak bee.

    ReplyDelete
  6. Dah catit tempat mkn best kat Penang? Org kata bihun sup stadium kat a.star sedap.
    Skrg ni Penang Ada pesta (pesta la sangat....Ehe), kat sgt nibong.

    ReplyDelete
  7. selamat bercuti..bestnya berjalan makan angin ni..

    have a safe journey

    tangkap gambar cantik2 yek

    ReplyDelete
  8. kalau pi sana rugi pulak tak
    p pekan rabu tau...

    macam2 ada!

    selamat bercuti pula..kami sudah :)

    ReplyDelete
  9. salam daddy ziyyad n famili..selamat bercuti..:)

    ReplyDelete
  10. pekan rabu la~~pekena bihun sup siam~~

    ReplyDelete
  11. Kena tanyalah org utara doc... lama kakak tak sampai Kedah/Penang... Selamat berlipur:)

    ReplyDelete
  12. tuuuuuu..jalan lagi tu...best. pegi G Jerai rasa2nya 19 tahun dulu..hee

    ReplyDelete
  13. owh seronok nye.... kami pon belom penah smpi kedah.... :)

    selamat berholiday....

    ReplyDelete
  14. bendang tgh hijau ka tgh kuning? kalau ambik gambaq, make sure background ada gunung jerai nooo.....

    ReplyDelete
  15. den tak ponah sampai Penang lagi...huhu

    ReplyDelete
  16. selamat bercuti. hv safe journey :)

    ReplyDelete
  17. askm..selamat cuti cuti mesia doc..syabas kerana sanggup bersusah payah bersama anak anak..Nekcik pernah travel ngan 4 anak yang kecik setahun waktu tu..dari KL..kami landing kat Bukit Merah smalam..pas tu sambung ke Penang..tdo..esok terus ke Bukit Kayu Hitam..balik Kulim ..tidor kat Grik..esok sampai Jeli..pergi Rantau Panjang..tido Kota Bahru..turun Trganu..tido Kuantan..and terus balik KL..13 hari kami bjalan..seronok sangat..makan makan..rehat..driver Tokcu sorang ajer

    ReplyDelete
  18. pun sama nak bercuti2 di Penang & Kedah Krismas nanti..hehehe

    ReplyDelete
  19. 1.Sebelum naik Ke Gunung .... terus ke Tanjung Dawai .... Dari Guar cempedak ...menghala ke Yan ... terus .... Pekena Ikan Balar tepi laut . Ada jualan ikan kering dan produk laut . Kalau sanggup boleh naik ot menyeberang ke Pantai Merdeka.

    2. Boleh ke Pulau Sayak .. hala ke Pantai Merdeka. Masuk dari Tikam Batu ..... Mee Udang the best ..... Selepas perikanan. Ada entry CA dulu ..

    2. Di Alor setar ... CA org Kedah tapi taklah pandai sangat sebab lebih byak berada di tmpat org. Ada Muzium padi , pekan Rabu .... mcm2 ada... tapi hati2 dgn harga .... kadang2 org luar mesti kena sembelih harga .... Area keliling Pekan Rabu ... banyak kedai Kain .... cantik dan Murah ...

    Penang .... banyak ... cari guide pamplet .. or google jee

    ReplyDelete
  20. selamat datang ke kedah

    *bajet duta perlancongan 2011

    ReplyDelete
  21. hah. dah buleh bukak dah ni. cept la hapdet!!!

    ReplyDelete
  22. jeles dengan doc...asyik cuti jerk
    setuju dengan shahrom..kenapa x masuk langkawi..hehe...:)

    ReplyDelete
  23. selamat bercuti..g taman tema airlah=)

    ReplyDelete
  24. Selamat bercuti Doc.. selamat pergi dan selamat kembali yer.. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...