Thursday, December 22, 2011

Kailis Fish Market & Cafe

Sorry guys tak update blog dari hari Isnin..busy + mental block (takde idea)..sampai hari ni mental block..So, godek godek SD card, jumpa gambar makan makan...Jom cerita makan makan yang mana semua orang suka makan kan?  Hehe..

lokasi kedai makan kali ni ialah di Kailis Fish Market Cafe, Fremantle, WA. Di sini selain boleh beli fresh seafood, boleh juga bersantai di pelabuhan sambil makan fish & chips.

lepak sini, makan fish & chips, people watching, tengok bot & kapal nelayan...relax..tenangkan minda.

yang ini set fish + squid.

ini Squid & Chips.

Rasanya marvelous. Fresh. Susah nak cari restoren yg serve fish & chips + squid + apa apa binatang dalam laut yang sedap macam ni di Malaysia. Manhattan Fish kat sini pun aku rasa tak se best makan fish & chips kat area Fremantle ni.  So kalau ke Perth, jangan lupa singgah Fremantle makan fish & chips. 

Tak sempat nak try lobster kat sini sebab patutnya nak ke sini kali kedua, tak sempat. Tapi baik makan lobster kat Bali atau Sabah aje, sebab lagi murah.

Kepada kawan2 yang nak ke sini sempena cuti sekolah yang masih berbaki ni, boleh jenguk2 website nya utk pilih menu awal awal..hehe..jalan jalan cari makan..

27 comments:

  1. Entah bila tahun la kakcik nak sampai ke tempat itu! :(

    ReplyDelete
  2. ape plak..kat ganu banyak je..goreng kolestrol lagi..terbaek..

    ReplyDelete
  3. sbb sy x penah ke sana manhattan lah plg sedap utk mkn benda sebegitu


    br² ni sy gi giant..jumpa benda bulat tu ingtkan squid rupanya kentang..haha..bodohnya sy

    ReplyDelete
  4. mengiurkan...

    permandangan dia pun cantik...

    ReplyDelete
  5. Nak tungu kakak ke sana entah bila. Tapi nampak fresh fish & chips dia...

    ReplyDelete
  6. Dr
    giler jauh nak g JJCM TUH...

    tumpang teguk air liur berkoyan2..

    lapar nih!!

    ReplyDelete
  7. tak dapat pegi tenguk gambo pun jadilah..

    ReplyDelete
  8. Ya Allah, tergodanya tgk fish & Squid & chips tu.. dah telan2 liur ni.. he..he..

    ReplyDelete
  9. sakit ati jugak ye kalau masuk blog suka letak makanan ni.. grrrr..

    ReplyDelete
  10. Alahhhhhmak! Jauhnye Fremantle tu doc!

    Hahah!

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum Doc

    alahai...
    tenguk gambar ajer ler...

    Wassalam

    ReplyDelete
  12. Daddy ZZ..dah jadi satu cerita ni doc..
    tunjuk gambar makan yang menyelerakan tu..

    ReplyDelete
  13. Ai...agaknye bile laa nk dpt jejak kaki kat sane ye..hoho..

    ReplyDelete
  14. kalau banding dengan sekinchan...?

    miahahaha

    ReplyDelete
  15. dia terima order online tak? haha

    nak pergi memang dh tk sompat la,pergi pakai mata aje le

    kat bukit ni gi warung nk bawak kamera godang agak over le, saya pun dh lama tk bermesra dgn kamera godang...cuba dr amik gmbo teknik panning...lawo gak

    ReplyDelete
  16. rasanya tak mampu nak kesana
    dan makan tu kot..huhu

    mampu tengok je doc..hihi

    ReplyDelete
  17. kalo kat terengganu diorang panggil CT , ICT, SCT, UCT -Ikan/Udang/Sotong Celup Tepung :p

    ReplyDelete
  18. terima kasih doc telah membawa sy kesana...:-)

    ReplyDelete
  19. burung kat situ makan fish and chips kah?

    ReplyDelete
  20. terasa nak mkn lobster plak..kat Sp sini biasanya sedap kat Chabroil Steak House....sapa nk jd mansa nih ?

    ReplyDelete
  21. seronoklah pegi Australia, salah satu tempat yang cik ina suka sangat nak pegi. bulan depan yuyi gi Australia. kalau ada peluang , dan ada sikit duit rasa nak pindah sana.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...