Tuesday, November 29, 2011

Meniaga Kecil Kecilan

Hari Ahad baru baru ni, masa orang cuti Maal Hijrah, ada majlis akikah di rumah mertua aku.

Bukan akikah Zayyan Michelin ni...dia dah akikah dah..syiok pulak dia numpang tido kat buai ni..hahaha.(majlis akikah zayyan)

Ni haaa...akikah Izhar.

Siapa Izhar ni?

Izhar tu ialah adik kepada Ikram (baju kuning), dan Ikram ialah sepupu kepada Ziyyad (baju merah). Jadinya, Izhar & Zayyan ialah sepupu. Hahaha..boleh faham?

Home made chocolate ...ada kawan kawan blog yang dah rasa...sesuai utk majlis majlis keramaian...nak order, sila order..keh keh keh

Dan kali ini, ada juga dibuat home made lollichoc, bermotifkan Angry Bird & Upin & Ipin. Angry Bird & UpinIpin itu boleh dimakan, jangan risau.

Tadaaa!!  Lollichoc Angry Bird. Amat sesuai untuk kanak kanak di majlis besday, orang kawin, akikah, mahupun di makan begitu sahaja di depan TV.  ~hahahha

Testimoni lollichoc ni, Ziyyad.  "Very very delicious", kata beliau.

So, apa lagi? Kalau mau beli home made choc ataupun lollichoc, sila hubungi aku..dijamin halalan & toyyiban.Tiada bahan pengawet. Belum create lagi blog utk jual choc ni, Insya Allah nanti dah ada, aku up date.

Tentang harga, bergantung kepada apa yang di order. Sebab choc yang dibuat ialah custom made, ikut apa yang customer mahu. Nak letak isi kismis boleh, nak letak hazel nut pun boleh. Atau takmau isi, pun boleh...Mai mai mai beli...Beli lah barangan buatan Malaysia.  :)

38 comments:

  1. nice~
    bole order kalau ada majlis ni

    ReplyDelete
  2. wah.. bagus2nya..
    boleh ayu tempah bila doktor turun jb kan??

    syoknya layan gambar sepupu ZZ...
    meriah majlisnya

    ReplyDelete
  3. ...sy tgh teruja nak plan birthday party cum majlis aqiqah si Aydin tu (dah 2 tahun baru nak kekah...hiks~)

    Thx sbb saring info psl choc n lolipop tu. Boleh dipertimbangkan tu (lihat pd ongkosnya dulu)

    Hiks~

    ReplyDelete
  4. saya nak order yg lollichoc tu. mcmana cara nak order tu Dktor?

    ReplyDelete
  5. Ziyyad besar nanti mesti sangat hensom ...

    Wahh .. hebatlah doc .... biz choc .. mesti byk order sbb sangat cantik lah ..

    ReplyDelete
  6. comeeeeelnye dorang....

    coklat tu No suka klo tambah badam hanco...sedaaaaap...

    ReplyDelete
  7. wah best..best..nnt bila ada majelis sy order!


    err doc..yg gambo angry bird sama upin ipin tu x banyak pewarna ker..elok ke bebudak makan?

    ReplyDelete
  8. Baca ayat tertulis di baju Zayyan macam sesuai pakai kat rumah nenek dia kan.... Cute-cutenya bebdak dalam gambar. Yg datang majlis mesti khusyuk menatap wajah-wajah comel ini kan..

    Kalau jauh delivery charges kena add ke doc.? Tak apa kakak tunggu MommyZZ buat blog utk ini...

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. alahai comelnya hero2 tu semua... business baru ye Doc.. semoga berjaya

    ReplyDelete
  11. Assalam doc..kalau zayyan pulak yang jadi tukang rasa..lagi sedap..katanya..
    comel2 dua sepupu tu.

    ReplyDelete
  12. bisnes org rumah ke doc? menarik tu..

    ReplyDelete
  13. Tak letak sama coklat tu kat klinik ke? Buat promosi... :)

    kakcik

    ReplyDelete
  14. Promote baekkk punya doc.
    Ai geram nengok hero pakai spek itam tu.....

    ReplyDelete
  15. yang baju merah tuh utk dijual x ?

    sgt comel buat jadi kawan kat rumah tuh...

    heheheh..harus wat blog utk biz nih doc..senang sikit nak promote...

    ReplyDelete
  16. sedap le plak nampak cokelat tu

    bleh bagi quotation tak beb???

    ReplyDelete
  17. mmg sedap coklatnya.. mmg boleh recommend ni.. model pun menarik..

    ReplyDelete
  18. pendapatan sampingan....bagus bagus bagus...
    kaklong ni bila lah lagi nak mula erk?
    huhuhu!

    ReplyDelete
  19. sape yang buat ni? DZ atau MZ?? idea bagus jugak ni.. boleh menggantikan bunga telur..

    ReplyDelete
  20. kalau buat apa2 majlis mesti
    kak ati order nih!

    pandai plan...sepupu pun hampir
    sebaya ..semua..hihi~

    ReplyDelete
  21. sedapnya coklat, tetiba je rs lapar

    ReplyDelete
  22. sedap.. jangan kata budak2.. mak budak ni pun jadi teringin..

    ReplyDelete
  23. comel la lolichoc tu..



    nanti kalau nak buat event apa2, saya roger...

    ReplyDelete
  24. waa..lepas ni jadi bisnesman lah dok

    ReplyDelete
  25. Sepupu? Adik? Baju kuning? Baju merah?

    Huuiii! Tak faham lah! Kompleks sangat!

    ReplyDelete
  26. Satu keluarga pilih I satu keluarga lagi pilih Z ... hehehe

    ReplyDelete
  27. Memang mcm Michelin si Zayyan tu. Geram nak gumpal ... ngeeee

    ReplyDelete
  28. paham2... errr, sy salah masuk 'umah' neh....ahahahahha

    ReplyDelete
  29. rasa nak cubit pipi si michelin tue hehehehehee

    ReplyDelete
  30. bila nak tempah ni... menantu lambat lagi

    ReplyDelete
  31. blh bg quotation utk lillichoc angry bird utk 200-300 pcs x?email saya di lady_farra17@yahoo.com.tq! - Farah

    ReplyDelete
  32. comel la model2 dalam entri nih!! haha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...