Monday, October 31, 2011

Penyu Menangis


Maka saya, secara rasminya dah jadi sebahagian dari kipas susah mati (die hard fan) pasukan Hoben Jang Hoben ! Sebab saya sudah punya jersey kuning keramat itu (bukan kuning BERSIH okeyyy..ekekeke)



Menonton bola di stadium, dan dirumah, ada lah amat amat berbeza okeyyy..Hasil ke stadium  malam Sabtu lepas :

- kegumbiraan menjerit/melompat/mem-boo/mengibar bendera tidak dapat dibuat dirumah, mahupun di restoren mamaks.

-sakit tekak akibat menjerit berpanjangan.

-beberapa sel paru paru saya tercemar oleh asap rokok yang datang dari segenap penjuru!

-gegendang telinga pun agak terseksa dek bingit air-horn/gendang/jeritan ~ 3.5 jam.


By the way, semalam, 30 Oktober, ialah hari ulang tahun kelahiran Muhammad Fiedyan Ziyyad yang ke 3. Moga Ziyyad menjadi anak yang soleh, dibukakan hati untuk menghafaz 30 juzuk Al Quran, berjaya di dunia & akhirat - ini doa mommy & daddy. Ameeeennnnnnnnnnnn.

63 comments:

  1. memang seronok bila bersorak distadium..itu tahun 2000 dulu,tapi kelamrin kaklong tak dapat merasakanya bila FAM hampeh tu naik kan harga tiket!


    hepi bufday abang ziyyad...
    ensem boy!

    ReplyDelete
  2. Seronok kakcik tengok gambar Ziyyad dengan Daddynya itu. :)

    Selamat hari ulangtahun kelahiran Ziyyad, semoga menjadi anak yang soleh yang mendapat kebahagiaan dan keberkatan di dunia dan akhirat. :)

    ReplyDelete
  3. amin... moga doa mommy daddy dimakbulkan Allah swt. hepi beday ziyyad

    ReplyDelete
  4. hoben jang hoben ..

    CA bar tau cerita bola ni ...... keh keh keh ... duduk dalam gua ..

    ReplyDelete
  5. saya suka tengok bola kat rumah, boleh landing2 depan tv. haha.

    happy birthday ziyyad!!!

    ReplyDelete
  6. hepi bithday ziyyad~~
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .

    *boo negeri sembilan!

    yang benar,

    insan kecewa
    keh keh~

    ReplyDelete
  7. tengok kejap kt cafe... joint bebudak student.
    hadoii... tak leh tahan bersorak. vibrat pewot kehkehkeh!!!

    ReplyDelete
  8. Ya Allah hero kecik ini pun ikut juga k stadium. Nampak sungguh dia sangat gembira...

    ReplyDelete
  9. kecewa ganu tewas. huhuuu... Tahniah Negeri Sembilan... huhuuu.. sedih2...

    ReplyDelete
  10. bukan setakat penyu menangis..cheqna pun nangis gak..huhuhuhu
    pepun selamat hari lahir ye ziyyad
    semoga doa daddy kan dimakbulkan =)

    ReplyDelete
  11. hi ziyad:)
    comel la kamu nie..
    geram tau aunty tgk..
    muah2

    ReplyDelete
  12. tahniah dr No..mmg patut n9 memang hehe..

    SELAMAT HARI LAHIR ye Ziyyad..semoga menjadi anak yg soleh ye..amiiiin..

    ReplyDelete
  13. happy besday ziyyadd..!! be a good boy okay!

    wah..dia pun dah jadi kipas susah mati cam daddy dia jugak yek? hehehe...

    ReplyDelete
  14. ziyyad...
    sory ye...nnt acik bg baju plak kat ziyyad...buat masa ni acik takde stock lagikk...sabo ek...heheheh

    semoga menjadi harapan ibu bapa ye ziyyad...

    doc,
    pg jugak ke stadium tuhhh....sy tak tgok pun sbb tgok AFC...heheheh...sy tak minat sgt laa bola..apesal ek, org laki2 ni suka sgt tgok bola...(hubby sy jugak tp sbb dia g opis malam tu, boleh laa tgok tv citarasa diri sendiri....heheheh)

    ReplyDelete
  15. hahaha .. memang la lain ...susanan antara rumah dgn stadium ..

    BTW .. hepy birthday to ..Muhammad Fiedyan Ziyyad ... from auntie fazz ...

    moga membesar dengan cemerlang ...

    ReplyDelete
  16. selamat hari lahir!
    moga jadi anak yg soleh

    ReplyDelete
  17. saya tengok kat Astro aje.
    tapi dalam HD.
    sambil curi2 tengok game2 EPL yang lain.
    beza sungguh keadaan padang stadium.

    last sekali tengok bola kat Stadium Shah Alam.
    tahun 1995.
    Johor vs Selangor.
    tiket baru 5 ringgit.
    free seating...

    Happy Birthday Ziyyad!

    ReplyDelete
  18. oh, negeri sembilan mmg best!!

    hepi beday ziyyad...bila la auntie boleh jumpa kamu nak cium2 ni...

    ReplyDelete
  19. tahniah bro... (tapi saya tidur masa siaran live TV heheh)

    ReplyDelete
  20. happy bird day Ziyyad!

    tak terlibat dengan pergadohan...? tak rock la...

    ReplyDelete
  21. SUKA HAI O..superb la dia....

    selamat hari lahir utk ziyyad..semoga menjadi anak yang soleh yang membanggakan kedua ibubapanya....

    ReplyDelete
  22. Amin, amin ya Rabbal alamin. Eppi Birthday Ziyyad.

    Nak anak jadi hafiz? Tanamkan dia cinta pada Al Quran sedari dini. Selalu perdengarkan dia bacaan ayat2 Quran especially waktu dia tidur. Bacalah AQ di hadapan nya setiap hari sebagai contoh teladan. Bacalah surah2 pendek (kalau kita hafal surah panjang2 lagi bagus :))sambil bermain2 dengan dia seperti main lego, ketika melukis dan sbgnya. Mdh2an dpt memupuk minat dia untuk menjadi hafiz suatu hari nanti.

    ReplyDelete
  23. Drdaddy
    sedapnya nama Ziyyad..
    smg jadi anak yg soleh hdknya..
    cemerlang dunia & akhirat

    amin

    ReplyDelete
  24. Sy tau! Semangat tgk kat stadium tu sgt berbeza dr tgk kat umah. Sy pun merase tau! Hiks!

    Wah, hensemnya Ziyyad. Sehensem dedinya jugak! Fuhh! Geram nie (err, kat Ziyyad je..hahahah!)

    Anyway, happy birthday syg! Nanti klu nak cri calon isteri, biar yg molek eh? Sejuk sket mata mami dan dedi tgk bakal menantunya. Apekah? Hahahahaha!

    ReplyDelete
  25. beautiful game last weekend!

    :-)

    ReplyDelete
  26. happy buffday ziyyad :)

    asap rokok kt stadium tu yg buat sy malas nk pi stadium tu ~keh keh

    ReplyDelete
  27. sesuai warna kuning buat ziyyad dan doc.... happy birthday buat Ziyyad.....

    ReplyDelete
  28. hAPPY BIRTHDAY zIYYAD...SEMOGA KAMU MENGHAFAZ AL QURAN DAN MENJADI ANAK YANG SOLEH...AMIN....


    BOLA SAYA TK PNDAI KOMEN :)

    ReplyDelete
  29. penyu menangis betoi... betoi.. memang tak sama rasanya melompat di stadium ngan kat rumah...

    ReplyDelete
  30. pergi berdua je ke doc?

    selamat hari lahir ziyyad!!
    semoga berjaya di dunia n di akhirat ...amin

    ReplyDelete
  31. dgr ada sorang org nogori kena belasah teruk sbb bakar flag ganu ek?

    iskhhh...ganas nyeee...

    hepi besday dak encem...
    semoga besar sihat dan kaut dan jadi doktor cam daddy ;)

    ReplyDelete
  32. hebat.. kalau saya bawak anak kecik alamat bola kemana anak saya kemana.. happy bithday abang long..

    ReplyDelete
  33. selamat hari ulang tahun ziyyad yang ketiga..
    suka tengok gambar ziyyad berbaju kuning..comel..

    ReplyDelete
  34. tahniah buat ziyyad... amin ....moga makbul doa mummy dan daddynya


    jelesnya tak dapat gi stadium.. kita nengok kat skrin bosa je

    ReplyDelete
  35. idup nismilan! hehee

    epi belated birthday to ziyyad.. ;)

    ReplyDelete
  36. aunty,uncle, Abg Imran n Adik Iffah mengaminkan doa daddy Ziyyad tuh. amin3!! happy bday, dear.

    p/s: btui. mencuba itu perlu. kalo kitorg jd chef celebrity, harap2 x der yg cirit-birit nnti...mihahaha

    ReplyDelete
  37. Alangkah gembiranya siayah dan sianak -sama-sama comei.tahniah n 9 menang.cik ina pun gembira sebab ada lagi saudara yang tertinggal di n 9.kui kui kui

    ReplyDelete
  38. saya antara penyu yang menangis.sabar jer la :p seb baik saya tak sedih sangat sebab masa bola tu tengah gigih bersih rumah dan tak tengok games yang keciwa keciwa tu ;p

    ReplyDelete
  39. Selamat hari lahir ziyyad...smoga sentiasa menyejukkan hati mommy n daddy ye..aminn

    ReplyDelete
  40. sori lambat sampai

    HAPPY BIRTHDAY ZIYYAD!!!

    semoga menjadi anak yg soleh + berjaya
    amin.

    ReplyDelete
  41. sememangnya jauh beza jerit gol kat umah ngan kat stadium...

    ReplyDelete
  42. amin...
    happy belated birthday..
    kiranya kejayaan keputusan bola hadiah buat ziyyad...
    kan doktor kannnnnnn

    ReplyDelete
  43. Wahh curlast.. ngan baju kuning itu.. Cutenya Ziyyad.. Happy Belated Besday Moga jadi anak yang soleh nanti..yer.. :)

    ReplyDelete
  44. happy belated birthday abang ziyyad! semoga menjadi anak yg soleh :)

    ReplyDelete
  45. happy belated birthday Ziyyad....meh cubit pipi sket!

    ReplyDelete
  46. AMBOIII JANG. KUNING NYA. SAKAN YE.

    SELAMAT ULANG TAHUN BUAT HANDSOME BOY, ZIYYAD.

    ReplyDelete
  47. birthday saya pun 30 october.. happy belated bday ziyyad..

    ReplyDelete
  48. happy belated birthday dear Ziyyad..sayang ziyyad

    ReplyDelete
  49. salam doc..

    NS menang terus coti panjang ke?


    ^________________________~

    ReplyDelete
  50. comelnya penyokong kuat jang hoben. hepi besday boy... eh.. belated la.

    ReplyDelete
  51. Amin... smoga doa itu termakbul... hehe..
    N9..? haha next season kita lawan..

    ReplyDelete
  52. Happy belated birthday ZIYYAD. Sori terlewat, mujur survey sampai entri sini.

    Semoga terus menjadi anak yang cemerlang. Aminnnn..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...