Friday, October 7, 2011

Macam Macam Ada bercuti menulis.

Pada ketika kalian membaca entri ini, Insya Allah aku sekeluarga telah selamat mendarat di Perth awal pagi tadi..dan kini mungkin Ziyyad sedang membelai kangaroo.

Blog akan bercuti sehingga aku balik ke Malaysia pada hari Jumaat depan, 14 Oktober 2011. Kalau rindu rindu kan aku, baca lah entri entri lama..miahahahahhaa..sila muntah hijau.

Sebenarnya aku agak heran bila baca beberapa komen kawan2 sebelum ni, tentang 'jangan lupa balik malaysia'. Macam tau tau aja korang tujuan aku ke sini.  :p  Yup, dulu 2006 aku dah hampir hampir migrate ke Sydney...jeng jeng jeng..jangan tiba tiba pulak 2012 aku migrate ke Perth! ~haha

Insya Allah, aku ke sana untuk bercuti..sambil bercuti, sambil intai peluang...bumi Allah ni luas..hujan emas negeri orang, baik kita kaut emas kat negeri orang banyak banyak, lepas tu bawak balik sini...kan? Tu prinsip aku lerr..ekekeke..

Kalau tetiba dalam tempoh cuti ada muncol pulak entri, itu maknanya aku dapat line wifi free, dan sempat up date blog lah ya. Harapnya dapatlah macam tu. Rindu wehhh nak baca cerita cerita korang..






ps: aku ingat nanti masa gathering bloggers kat rumah Kakcik 23 Oktober nanti, aku nak bawak rendang kangaroo lah. Voleyyy?  ;P

39 comments:

  1. hahahah...
    voley2...
    rendang kangaroo, nasi kangaroo...
    magnet kangaroo jgn lupa ek...
    pastu kl byk sgt emasnya, bgtau laaaa
    nnt kami tolong hangkatkan dr sana bawak g sini....heheheh

    ReplyDelete
  2. bwk fm kangaroo byk2 udahlah..hehehe..

    ReplyDelete
  3. Didoakan selamat walau di mana berada.

    Rendang kanggaro??? Sembelih sendiri ke? :)

    ReplyDelete
  4. ...suke ayat intro..sangat kelass oke? hehee..
    selamat bercuti & selamat mengintai peluang.
    hati-hati ziyyad tu, jgn asik sgt membelai kanggaroo..takut di tendangnya kang..xpun, ditaruk ke dalam kocek! ;)

    ReplyDelete
  5. kanggaroo boleh makan ke? emm sedap agaknya daging kanggaroo tu kan? selamat bercuti..jaga diri :)

    ReplyDelete
  6. saya pun ada plan nak migrate ketika baring letak lengan atas dahi.

    ReplyDelete
  7. belikan saya koala seekor.terima kasih.

    *selamat pergi dan selamatlah pulang.

    ReplyDelete
  8. tpi mmg best duk Aus kan...

    sbb dia negara barat paling dekat dgn kite, cuaca pun selesa pastu makanan pun tak susah...

    pegi Caversham ek?


    take care

    ReplyDelete
  9. nak present dar sana ye..heheheh!!

    ReplyDelete
  10. waaaa..drDZ pegi ostolia..

    jgn lupa amik gambo dgn kangaroo byk2 :)

    ReplyDelete
  11. Kalau nak bawa rendang kangaroo maknanya balik nanti kena bawa seekor kanggaro doc. Cuba bayangkan....

    ReplyDelete
  12. 23 oktober ada gathering? tak tauuuuu ponggg

    ReplyDelete
  13. boleh. janji kanggaro sembelih. bukan kanggaro cocok leher.. muahahahha!!!

    ReplyDelete
  14. bestnya g PERTH..sila tangkap gambar ziyyad dan kangaroo ok..sure comel..

    ReplyDelete
  15. last time pun en.asben ada cdg2 nak ajak migrate ke sana jgk.. ha..ha..

    okey jugak rendang kangaroo tu..

    ReplyDelete
  16. misi doc sambil bercuti sambil intai peluang la jugak ni ye! betul tu doc masa muda ni lah kumpul 'emas' banyak2

    ReplyDelete
  17. Jangan lupa sup ekor kangaru...!

    ReplyDelete
  18. ada cenderhati buat ayu ker doktor?
    MOGA SELAMAT PULANG dengan selamat..
    dan happy holiday

    sure banyak pic cun2.....
    tangkap banyak2..
    biar ayu disini PITAM...
    HAHHAAHHAHAH

    ReplyDelete
  19. I love travelling + blogging at the same time. Kalau kaut emas kat tmpt org tu, jgn lupa "tapau" utk KC sekali eh. Hihihi.

    ReplyDelete
  20. MOGA DIPERMUDAHKAN DAN DIBERI KESIHATAN YANG BAIK SEPANJANG BERADA DISANA

    ReplyDelete
  21. selamat bercuti

    jgn luper FM utk saye dan wahida

    kalu larat, bawak kanggaro idop blk kl

    nnt buleh sembelih kat umh kakcik

    ReplyDelete
  22. selamat bercuti doc...

    ok gak rendang kanggaru tapi
    jgn habaq nanti takde org nk makan :P

    ReplyDelete
  23. Tak dapat rendang kanggaro takpa, kita tak marah. Tapi FM yg ala ala Perth jangan buat buat lupa plak eh?

    Selamat bercuti. Berani ker nak terus duduk sana nak tinggalkan Malaysia? hehehe

    Ramai patient yang meroyan rindukan doktor nanti.

    ReplyDelete
  24. Ngee selamat bercuti! Enjoy holiday tu okeh. Heee ;)

    ReplyDelete
  25. i'd been staying in aussie before this and it was be the best moment i ever had!!

    happy holiday. it must be fun holiday disana ;)

    ReplyDelete
  26. selamat bercuti DD...semoge kembali ke bumi malaysia hehehe...ops ops

    ReplyDelete
  27. selamat bercuti... kami doakan pergi dan pulang dengan selamat dan ceria

    ReplyDelete
  28. selamat bercuti, tuan dokter. rendang kanggaroo sounds tempting... sila bw dlm kadar yg berlebih2 yea? nk tapau...ehehehhe

    ReplyDelete
  29. wohooo....lamanya ko kat sana nok...

    ReplyDelete
  30. kirim wombat seekor boleh? kehkeh..


    selamat bercuti ye!

    ReplyDelete
  31. ambik gambar banyak2 ye doc... x dpt pergi tgk gambar pun jadilah

    ReplyDelete
  32. doc..FM kangaroo jgn lupe tau..saya nak gak hehehheheee

    ReplyDelete
  33. Salam Bro...
    wah jauh tu...
    jgn lupa ole-ole...paling kurang pun sekoq kanggaroo, aku nak ternak kat kampung....hehehe

    ReplyDelete
  34. belum pulang lagikah ?? nak FM kanggarooo :)

    ReplyDelete
  35. Ramai betul mintak FM.

    Mau 4,5 kilo FM doktor kita ni kena bawak balik. hahahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...