Wednesday, October 26, 2011

Ayam, Daging dan Bola Sepak

Susulan daripada Pop Kuiz semalam, ada beberapa blogger yang berjaya menjawab dengan tepat..


Tahniah!

Hadiah kecil menanti anda. Tapi sebab Hani dah dapat hadiah tu awal awal masa gathering, so hanya alien, MasZuber & GB sahaja ya, sila email kan address kamu ke drfaizie@yahoo.com.au

Saya sudah muak dengan Malaysia. Setiap kali musim perayaan, harga ayam naik, harga daging naik, harga cili naik. Kononnya ada undang undang. Tapi tahap penguatkuasaan adalah amat teruk. Rakyat Malaysia memang ramai(bukan semua) jenis kepala batu/degil/jahat/tak makan saman. So, kuat kuasakan undang undang sahaja jalan terbaik untuk mereka. Tapi natijah sebenarnya? Setiap kali tiba final Piala Malaysia, harga tiket pun naik. So, itulah persamaan antara ayam, daging dan bolasepak.

Muka depan Utusan Malaysia hari ini. Saya harap, ahlul politik di Malaysia sila sila lah turun padang. Jangan ingat jawatan itu menjadikan kamu raja. Ambil iktibar apa yang terjadi kepada Muammar Gaddafi. Bagaimana seorang diktator, akhirnya cukup hina penghabisan hidupnya. Rakyat mengadu, rakyat komplen, tapi buat bodoh sahaja. Apa pulak kena mengena FAM dengan politik? Sendiri mau fikir laaa...Opppss..lebih sudah pasal politik. Saya sudah tekad sebelum ini untuk tidak mengomen lebih lebih tentang politik dalam blog.


~Akhir kata, majulah sukan untuk negara~

21 comments:

  1. alamak..ak teka macam tu la semalam,takut tersalah cakap lah pulak..kang dekat sini kita tak boleh lepas2 cakap...huhuhu..

    melepas sudah..!
    heheheheh!

    ReplyDelete
  2. yayyyyyyyy!!!!!

    akhirnya memang! (first time doc!!)

    tq tq nanti saya message kt FB address yea. :-))

    ReplyDelete
  3. Majulah sukan untuk negara tanpa campur tangan ahli politik! :)

    ReplyDelete
  4. hoihh.. tak aci la!
    tak kira.. aku nak jugak!!
    hahaha

    ReplyDelete
  5. tahniah kpd pemenang pop kuiz :)

    ReplyDelete
  6. alalaa...tekaan tk tepat

    *yup, hot fm akan bukak cawangan hot fm klate, khas siaran di kelantan saja :(

    ReplyDelete
  7. yes! asal saja menang hadiah, terus saya lupa pasal harga yang naik2 tuh!

    ReplyDelete
  8. asal contest ..... mesti jawapan keluar tajuk ...

    ReplyDelete
  9. Tapi tiket kita masih lebih murah jika kita bandingkan dengan negara eropah....


    lalala....

    ReplyDelete
  10. mekasih2...

    FAM cakap drg tak akan turunkan harga tiket gak
    dia cakap, pilihan pengguna na g stadium ke tidak
    hehehe

    ReplyDelete
  11. laaaa....
    terlepas pop kuiz.. ;o(


    tahniah pada yang menang.

    ReplyDelete
  12. Itulah konon kata rakyat didahulukan tapi kenyataan yg pasti segalanya dusta belaka. Kalau kakak baik tak payah peri tonton bola tu. Tangok kat tv je...

    ReplyDelete
  13. doc... akak pun marah gak ni, mana patut sukahati makbapakdatuknenekuwanatok dia je naikkan rega tiket tu


    rugi laa doc.. terlepas popkuiz smalam, smlm online kejap je sblm ke mersing

    buat lagi ye doc, yg dah menang tu xyah join... boleh gitu

    ReplyDelete
  14. laki aku pun marah giler pasal harga tiket naik ni weh...

    nak maju mcm mana sukan negara kalau gini rupanya? adoi la..

    anak aku si abang tu pun dah gian nak tgk bola kat stadium semenjak dadddy dia dah bawak tgk bola masa negeri sembilan lawan t team hari tu...

    ReplyDelete
  15. xdo rezeki la pulak hehehe...

    mmm lam fb pun xabis2 pasal bola bola bola huhuhu...

    ReplyDelete
  16. tak minat bola..tp suka fishball.. :P

    ReplyDelete
  17. huh...tak guna cakap dgn
    orang yg ego ni..hanya dia
    saje yg betuiii

    ReplyDelete
  18. walaupun saya tak gi tgk bola kat stadium..

    tapi bagi saya..mmg mahal bebenor le rega tiket tu..

    sian pada rakyat marhaen yg lain..bukannya semua berkemampuan..

    ReplyDelete
  19. Bukan takat turun padang baca paper saja. Kena rajin baca blog juga.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...