Thursday, September 15, 2011

Salah Kerjaya?

Baru nak masuk dua minggu kerja lepas cuti raya...

Masalahnya, mood aku sekarang ialah sebegini :




adakah ini bahana tiap-tiap malam layan Samantha Brown dan Ian Wright. ??
Oh ya..malam tadi berkesempatan layan satu programme travel yang lawak, 






aku rasa aku dah salah propesyen lah. aku patot keje sebagi travel journalist or at least, travel photographer ! haha

37 comments:

  1. tak pe lah doktor...anggap tu hobi

    hobi dan kerjaya boleh jadi 2 perkara yg berlainan tau :)

    ReplyDelete
  2. mcm pernah ku lihat pemandangan itu..adakah di hotel awana genting highlands? tettttt..betul atau salah?

    ReplyDelete
  3. owh semalam ada ranc An Idiot Abroad
    terlepas nak tengok

    peberet iols chanel 707 tu...

    ReplyDelete
  4. jangan buat kesalahan yang sama pada anak2.

    ReplyDelete
  5. tengok gambar pon dah leh jadik food photographer nih abg doc.. ahaha

    ReplyDelete
  6. leh je buat dua-dua profesion kan...

    mesti kepala dah menerawang ke Perth kan...

    dah survey nak baut apa sana? mcm2 ada kat WA tu..

    ReplyDelete
  7. itu hobi tak kisahlah ..masih belum lari dari kerja asal....

    ReplyDelete
  8. hias la klinik tu cantik2..
    baru feel naik woo

    ReplyDelete
  9. photographer tu buat part time le...

    jadilah doctor...keje yg mulia tu..
    lagipun.. kat negara kita masih tak cukup2 lagi doktor...

    karang kalau putu nak mintak MC camne? ekkekeke

    ReplyDelete
  10. aku pun dah salah profession nok...dulu belajar bidang lain, keje sekarang bidang lain...haha!!

    ReplyDelete
  11. apepun yang dilakukan...yang penting kita enjoy..=)

    ReplyDelete
  12. saya pun selalu rasa gitu..kena cari yg kena dgn jiwa jugak..

    nak jadi lawyer sbnrnya tp UM dengki dia bg kursus audit kat saya..

    ada lak kan..
    huhuhu

    ReplyDelete
  13. hehehe..tak pernah lepas lagi tgk an idiot abroad tu..
    sometimes mmg terasa macam kerjaya yg dibuat sekarang ni tak sepatutnya dibuat..tapi bila fikirkan tentang rezeki yang ditentukan Allah, it's the best worst ever jobs in my life

    ReplyDelete
  14. pB pun rasa cam tu gak ...


    salah kerjaya


    *pB*

    ReplyDelete
  15. welcome to the group of "SALAH KERJAYA"....hehe

    ReplyDelete
  16. SY asal nya nak jd dokter ... lepas tu lawyer ... last2 dapat2 masscomm jer ... huh ....

    Ala .. otak doc tu dah ke vacation jer .. tak baik ooo ... kang tersilap bg ubat pulak ...

    ReplyDelete
  17. Buleh je nak jd dua2.. Jd Dr & Travel Photographer.. sambil gi jalan2 wat liputan sambil2 wat kajian kedoktoran.. erk!! betul ke?!!

    ReplyDelete
  18. boleh je kot nak berkerjaya 2 in 1.
    cuma.. larat ngan tak larat jek kot... ramai dah sekarang ni jadikan hobi sebagai kerjaya sampingan.

    ReplyDelete
  19. Tiap2 malam saya layan CSI kat AXNHD.

    Jealous tengok ofis mereka,
    jealous tengok kereta mereka,
    jealous tengok gadjet2 mereka,
    jealous tengok dressing mereka.

    Saya rasa saya pun salah profession.

    ReplyDelete
  20. Jadi 2 in 1 terus la, okey jer :)

    ReplyDelete
  21. boleh ke saya pun nak cakap saya salah profesyen...?? huu~

    ReplyDelete
  22. buat dua dua pun boleh .... lepas travel...cucuk org hehhehe

    ReplyDelete
  23. jadi la "flying dokter" mcm kat Perth ni...

    ReplyDelete
  24. doc,

    jom jadik part time travelling journalist!

    ReplyDelete
  25. tahniah doc! u are the winner dlm 'cer teka, cer teka'...nti email alamat ye..tgk kat blog dee...

    seorang doctor cum photographer pun ok je..hehehe..

    ReplyDelete
  26. setiap orang ada yg dia mahir
    atu suka walau dah ada kerja
    yang bagus...

    contoh b.i.l kak ati dia
    suka sgt dan pandai melukis
    walaupun dah buka 2 kedai :)

    ReplyDelete
  27. em..cantik foto..masih cube mengenali si pemilik blog..doktor ya..

    ReplyDelete
  28. the view of the photo is very nice..tenang dan sangat indah! ;)
    btw, are u a doctor?? :)

    salam kenal ya..and have a good day!

    ReplyDelete
  29. P/S: ouhh bali? i never go there even i've been staying in jakarta, indonesia for about a few years..actually, i'm half indonesian and i'm still studying in jakarta international school :)

    thanks for visiting mine back :)

    ReplyDelete
  30. takde terasa nak jadi pilot ka?
    hehehe

    ReplyDelete
  31. syok noh, kalau keja dok travel tengok tempat org kan..

    ReplyDelete
  32. jadi tukang cuci gigi buaya pun best! heheheh!!!!

    ReplyDelete
  33. tak lah doktor dah sesuai ngan jiwa doc. itu hobi masa lapang je. bila kita belum ceburi benda tu memang kita cakap cam tu.

    ReplyDelete
  34. kamu sepatotnya full time blogger

    ReplyDelete
  35. saya suka An idiot abroad tuh.. best!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...