Monday, September 19, 2011

Rakyat Malaysia Mati Terlebih Makan

Cuti panjang Jumaat - Ahad.
Takda aktiviti lain selain makan, makan dan makan.


Makan kenduri kahwin  x 2 , makan open house raya x 3.
Cukuplah..
Bulan Syawal ialah sinonim dengan bulan obesity, tahu?


ini kejadian di semalam. Canopy runtuh sebab takungan air hujan terlampau berat! Nasib baik tiada kemalangan jiwa!



oleh kerana asyik makan sahaja, maka petang semalam saya bawa ziyyad bersenam di pantai Port Dickson. ~haha

36 comments:

  1. Lama tak bwk anak pegi pantai...huhuhu

    ReplyDelete
  2. Orang lain mati sebab tak makan, kita pula berlebih2 makan!

    ReplyDelete
  3. ingat ada yg mati kena kipas kemah tu...

    ReplyDelete
  4. minggu lepas timbang... naik 2.6kg
    OMG!

    ReplyDelete
  5. itulah.. mmg makan, makan dan makan aje kerjanya.. ptg ni kena jogging juga ni..

    ReplyDelete
  6. huhuuuu...nasib tak ada org yg kena hempap

    ReplyDelete
  7. teringat cerita jemaah kolestrol kat tv tu...gi masjid pun makan aje agenda utamanya...

    ReplyDelete
  8. aik...ziyyad ye je bersenam..bapak die bersenang senang hahaha...

    ye la, time skang cuace tak menentu kan..berdoa je la kita supaya dihidnari perkara buruk...amiiin

    ReplyDelete
  9. yaa~
    jumaat membawa ke ahad
    ada 6 rumah telah di terjah
    hahaha

    ReplyDelete
  10. senam jari je kannnn...

    klik klik je kannn
    :)

    ReplyDelete
  11. semalam saya cirit birit satu keluarga

    ReplyDelete
  12. tau tak apa..
    hairan tu...
    berat badan naik setengah kilo.. turun hanya beberapa gram.. aduh!!

    ReplyDelete
  13. Naya jerk kalau ada org kat bawah kipas tuh..

    Bestnyaa sempat lagi jln2 kat PD yer.. :)

    ReplyDelete
  14. auch

    seriau tgk kipas tu

    nasib baik tak jadi ape2

    huh

    ReplyDelete
  15. banyaknya pergi open hse...

    doc...

    diet sudah di tinggalkan kah..?

    ^_______________~

    ReplyDelete
  16. bersyukur kita dapat makan...dari yg kurang bernasib baik....tapi kenalah berpada2...

    ReplyDelete
  17. kena sentiasa beringat bulan Syawal ni, tiap2 minggu ada jemputan, sampai tak sempat nak bersenam...

    ReplyDelete
  18. Di somalia sewaktu berbuka pandang kanan-kiri nak cari makan tak tahu dimana tapi tempat kita masa berbuka toleh keliling semuanya makanan...

    - kesian canopy runtuh
    - suka tengok ziyyad.. cute

    ReplyDelete
  19. balik hari je ke doc pi PD?? tidur uma mentua erk...

    ReplyDelete
  20. yg bersenam tu daddy ke ziyyad? musykil nih!

    ReplyDelete
  21. doc.. rezeki jangan ditolak

    namun makan biarlah berpada

    ReplyDelete
  22. syawal ni mmg bulan makan..
    sana sini jemputan..
    org dah jemput, kite x baik x pergi..=P

    ReplyDelete
  23. yg mkn byk bapaknya..tp anak dia lak yg rajin bersenam..hehehe..

    ReplyDelete
  24. salam doc..hilanglah pulak email aritu..email kat yahoo saya boleh? sarina_ibrahim@yahoo.com FM dah beli..hehehe..

    ReplyDelete
  25. baper orang patient ko hari ni?
    huhu~

    ReplyDelete
  26. sebab tu order ubat kolestrol & kencing manis tak pernah cukup :P

    ReplyDelete
  27. suka tengok gambar ziyyad , comel.pandai orang yang ambik gambar tu.ekekek

    ReplyDelete
  28. baru singgah pantai PD nih sblom ke Kota Lukut minggu sudahh.. uhuhu

    ReplyDelete
  29. amboiiiii...doc, bersenam sampai PD....baby sihat?heheheh

    ReplyDelete
  30. owh, sungguh terasa sya bab makan dan obesity tu...

    jemputan OH sy mmg byk betul

    tak menang kaki nak pegi...huhu

    ReplyDelete
  31. agaknya capony tu kasi signal suh org yg mkn kat bwh khemah tu stop la mkn.ngeri dia tgk smua duk pulun dgn tekunnya

    ReplyDelete
  32. tu la .. yg penting selalu bersyukur nikmat Allah .. kita ni rezeki terlebih2 pulak ... makan .. makan ...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...