Friday, September 9, 2011

Macam Macam Ada jumpa Matcham Matcham

Dalam entri semalam, ramai yang bertanya ke mana aku nak pergi.
Aku nak bawa mommyZ dan anak anak ke sini :





Ya lah..dah lama ..dekat setahun tak bawa mereka gi melancong.
Perth tu kecik aja, so selebihnya dalam misi melancong 8 hari 7 malam ni, kami akan meredah bumi Western Australia (WA), dalam total perjalanan yang aku bajet jejak juga 1800-2000km.

Route yang dirancang:
Perth - Albany - Denmark - Walpole - Augusta - Margaret River - Busselton - Bunbury - Fremantle - Perth again - Lancelin - Cervantes - back to Perth.  Fuhhh...penat drive ni nanti.

Doakan moga dipermudahkan urusan kami.  :)

Oh ya, malam semalam aku jumpa kawan blog, Bujal nama manja nya. Bagus budak Bujal ni, baik, sesuai dibuat calon menantu, sebab khabarnya Bujal ada 3 lagi kuota kekosongan..~haha

Lepas ni ingat nak buat lagi gathering raya, sebab semalam pun nak jumpa Bujal mengejut, so bila aku up date status lewat petang kat FB, tak ramai yang tahu..keh keh keh..

Dari kiri: Zayyan (sedang tido), Yeop ( kawan MRSM dulu yg pertama kali jumpa selepas 16 tahun), dan teka aja lah yg mana aku, yg mana Bujal..ekekeke

48 comments:

  1. tiga jejaka dot dot dot


    sila sambung sendiri

    ReplyDelete
  2. 1800km - 2000km tu dari rumah ke kat Perth je ? hehehe..

    apa pun semoga enjoy travelling tu..

    ReplyDelete
  3. Awat tk posing ala2 en.rozmey? promote baeek punya utk bujal..keh..keh...makin naik saham dia...bestnya jln2 oversea...jgn lupa ambik gmbo dgn kanggaru n koala :D

    ReplyDelete
  4. Bergeder-geder kat mana tu?

    Semoga perancangan yang dibuat itu akan berjalan dengan lancarnya. InsyaAllah. :)

    ReplyDelete
  5. bujal yang baju merah membara semangat waja

    ReplyDelete
  6. bujal senyum mcm big bird.

    hehe.

    hi bujal...

    :p


    .

    ReplyDelete
  7. Wahh seronokkan together2 gini..eratkan lagik silaturrahimkan.. :)

    Seronoknyaa gi jln2 ke Ausie.. Moga perjalanan nanti dipermudahkan dan selamat pergi dan balik..yer.. :)

    ReplyDelete
  8. dz,
    route tu dah cantik. nti ye sy cuba listkan benda2 menarik kat sana..ada org kata Perth a bit boring, depends pd individu sbnrnya..klu u more to nature i bet u mesti suka

    ReplyDelete
  9. bujal kelihatan lebih matang dalam kamera doktor, mengapakah? hehe

    ReplyDelete
  10. yeop?
    errr.. ingat2 lupa dah muka dia masa skolah dulu
    haha

    ReplyDelete
  11. seronoknya nk pegi bercuti..

    hik hik..mmg lah blh cam sgt yg mana bujal yg mana daddy double z

    ReplyDelete
  12. bujal yg cute mute tu lah...

    hehehe

    ai ngan wahida nak kirim FM

    sungguh2 ni tahu

    ReplyDelete
  13. Dr;

    wah best jupe kwn2 nih...
    rasa2 ada x open house utk kwn2 blogger lak >

    ReplyDelete
  14. wah wah wah...seronok la DD nak p saneeeee....mesti best

    ReplyDelete
  15. dagu dengan leher dah bersambung....hehehehehe

    ReplyDelete
  16. lepas ni bujal kena tanam janggut, baru geng! ekeke

    ReplyDelete
  17. Masa pergi perth kelak nak suruh bujal jaga klinik ke doc. Hehehe.....

    ReplyDelete
  18. semuanya macho dan berbadan besar..jauh dari saya yang kering nie huhuhuhhhh

    ReplyDelete
  19. wah bestnya jumpa kwn blogger.. lagi best sbb nak pergi jln2 tu.. teringat kenangan ni perth dulu.. lepak2 kat kings park botanical garden sambil baring atas rumput sejuk sbb tgk dorang buat mcm best aje.. he..he.. klu nak beli souvenir akak advise beli di kedai souvenir yg byk ada kat bandar perth aje.. mmg lagi murah dari kat tempat lain.. ramia juga kwn2 yg ckp mcm tu.. kat fremantle tu singgahlah pasarnya.. ok jgk tempat tu.. he..he.. tempat lain akak tak pergi sbb kesuntukan masa dgn majlis konvo en.asben dulu.. beli nugget byk2 tau.. sedap..

    ReplyDelete
  20. semoga perjalanan dipermudahkan :)
    sewa caravan ke?
    dulu drive syd-melb pun bengkak vontot..hehehe

    ReplyDelete
  21. selamat melancong & meredah bumi di sana ya ddyziyad..semoga dipermudahkan urusan..

    ReplyDelete
  22. gathering raya??
    cam syiok jek..
    kalau kene masa dan tambangnya.. boleh joint tuh!

    ReplyDelete
  23. doc...jom ah gather2..
    buat potluck le..senang citer..hehehe

    lain betul bujal kat gambor atas ni ngan gambor dlm blog dia..

    ReplyDelete
  24. best ek jumap rakan blogger sekepala...

    ooo...nak ke perth ek...

    best tau sana...

    saya gi seminggu rasa tak puas sbb WA luas...
    tpi mkanna islam senang jumpa...

    ReplyDelete
  25. Assalam doc..semoga dipermudahkan semua urusan dan selamat pergi dan kembali kenegara kita semula.

    ReplyDelete
  26. wow .. bestnya ... jangan lupa beli buah tangan untuk kami semua ... hehehe ...

    Semua sihat je bapak2 budak ni ....

    ReplyDelete
  27. Bila dtg Perth....kalau timing cantik...blh dtg ke rumah...

    ReplyDelete
  28. Kisah benar (perasaan sebenar), yang dah lama nak tulis tapi asyik lupa!~

    Kak Azie selalu keliru antara Daddy Ziyyad dan BUJAL, sebab ritu nama blog macam sama, karakter pun macam nak sama (giler giler korang nih, ntah betul ntah wayar ada putus).

    Skang tengok gaya maskulinity pun macam dah nak sama gak. Adehhhh... mana satu nak pilih nih weyyyy!

    ReplyDelete
  29. Ops! Nak pegi Perth? Nak ikut bleh? Saya sanggup jadi baby sitter!

    ReplyDelete
  30. cik ina tak boleh teruja , sebab dah kerap gak jumpa bujal, cuma cik ina geram ngan bujal sebab dapat jumpa mommy. kirim salam ngan mommy ye , dia cute.

    maaf ye cik ina tak boleh pegi blog ni time office hour, sebab kat opis cik ina URL ni kena blocked.harap maklum.

    ReplyDelete
  31. ye ke nak pegi australia, kalau pegi jangan lupa update blog ye. kirim salam ngan DZ PK ahli politik yang dah mati kat sini hidup kat sana. rahsia tau.

    ReplyDelete
  32. doc...sy ingat doc lagi besar dr bujal...ngupe2nya.....sy pun mrsm jugak dulu doc....mrsm muadzam shah dan mrsm serting....
    bestnya g ausie...heheh....selamat bercuti!!!

    ReplyDelete
  33. best boleh outing gini...selamat dalam perjalanan pergi dan balik...:)

    ReplyDelete
  34. baru planning pun dah rasa ke 'best
    an nya, kan. hihi.

    ReplyDelete
  35. Kirik ekor kanggaroo boleh tak?..he..he..he..

    ReplyDelete
  36. sebagai seorang yang pernah tinggal di Australia selama 3.5 tahun, this trip is recommended!

    ReplyDelete
  37. wahhh..bestnya.. nak itut..

    FM boleh kirim?? heee... saja je..

    ReplyDelete
  38. dari kiri: janggut paling panjang, janggut pendek, tiada janggut.

    perfect! heheh~

    ReplyDelete
  39. sangat jelesnya..
    pertama tang nak pi luar negara..
    dan
    keduanya sebab jumpa bujal...................

    ReplyDelete
  40. sy pun jeles mcm citarasa rinduan gak..hehehe..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...