Friday, September 30, 2011

Kisah Benar Di Pagi Jumaat

Mood pagi pagi dah hilang.
Aku dah biasa .. dan tak kisah bau busuk kaki diabetic patient yang ada ulcer..
Aku dah biasa dan tak kisah kalau bau mayat kat bilik mayat..
Aku dah biasa bau darah bila patient eksiden datang..
Bau bau itu 'understandable' ..


Tapi bila manusia yang sihat, hidup,  datang 4 orang..
Semuanya bau super, super, super busuk..

Umpama...
stokin buat main bola di padang lecak/berendam di paya dan seminggu tak basuh



+


bau longkang busuk gila


Mereka semua pekerja asing nak buat Fomema
Bau bawang Bangla aku dah biasa..
Tapi bau 4 orang pagi ni memang amat amat busuk.
Sampai aku kena ambik darah kat luar consultation room, dekat dengan pintu masuk klinik..
Pintu klinik pun aku sendal buka, biar ada air ventilation.
Kalau duduk dalam consultation room, nescaya luruh bulu hidong!

Amat busuk..
Dan aku selama ini tak pernah nak bersuara pun kepada mereka(geng-geng busuk ini)..
Tapi..
Pagi ni amat over...aku tak tahan..
Sambil ambik darah aku jerit...
"kau dah berapa minggu tak mandi"

Tapi...
Biasalah geng Nepal..Myanmar ni..
Buat muka selamba bodoh aja bila aku jerit..

Penyudahnya..
2 dari 4 orang pekerja asing ini..
Kena cucuk 2 kali untuk proses ambik darah..
Sebab konsentrasi aku terganggu..
Dek bau yang amat meloyakan.


syair bertajuk Busuk ini hasil nukilan Dr. Dah Tak Boleh Tahan Nafas..
30 September 2011

51 comments:

  1. sabar jelah...
    hehehehehe
    nak wat camana kan...
    cheqna dah biasa dah..bukan orang asing tapi orang kita...tahan jela...

    ReplyDelete
  2. suruh diorang balik mandi dulu la~keh keh~~

    ReplyDelete
  3. hahhahahha mak aih..ini memang busuk tahap gaban nie doc..ufff memang x tahan kalo bau ketiak pon!!!

    ReplyDelete
  4. emm masa dulu cuti sem pernah jd minah kilang...harap rupa je hensem sikit dr INdia tp busuuuk ya amat

    sajak itu amat smpai di hati...uhuhu

    ReplyDelete
  5. hahahaha kelakar.

    Bagi je ubat gegat kat diorang tu!

    ReplyDelete
  6. uwekkk... akak tolong muntahkan.. he..he..

    ReplyDelete
  7. lenkali standby air freshener berbotol2 bang!
    hahahha

    ReplyDelete
  8. Aisssy!!! Kisah tragis dipagi hari ni..

    ReplyDelete
  9. har har har
    dah kene beli topeng gas la camni

    ReplyDelete
  10. jgn sampai tak berselera nak lunch nanti udah la ya doc !

    ReplyDelete
  11. lepas ni bawak ridsect masuk consultation room ;) sembur kat makhluk2 tersebut

    ReplyDelete
  12. kisah benar yg sungguh tragis!!


    hehehe... nasib baik ompek orng yo doc, kalau 40 orang

    ReplyDelete
  13. cobaan... cobaan...

    mesti jam tu ko bersyukur dgn bau poo-poo zayyan.. hahahaha!!!

    ReplyDelete
  14. Agaknya deria bau mereka tu tak ada kot. Kakcik tahu bagaimana baunya itu...

    ReplyDelete
  15. dr,

    bab busuk ni mmg xde kompromi..sy paling menyampah kalo naik tren ada bangsa h**** yang bau sgt kuat..kalo masa mgdg dulu..mmg harus muntah2 turun tren..mmg x tahan..mujur x terkenan ke anak2..huhuhuhu

    ReplyDelete
  16. sib baik kes amik darah...lau kes nak bersihkan luka n jait..mau kang silap jait..hehehe

    ReplyDelete
  17. kasi tumpang bilik air, bagi dorang mandi lu..

    ReplyDelete
  18. jap jap.


    laaa....syair rupanya tu. hahahaha!!!!

    ReplyDelete
  19. Tapi kan .. selalunya org busuk ni .. depa sendiri hidung dh sebati dgn bau depa .. eiii .. busuk sangat ka.. tahap mana agaknya ?????

    ReplyDelete
  20. sabar ye Daddy Ziyyad. Cabaran dan dugaan lah tu.

    ReplyDelete
  21. syair?

    kikiki...

    nak kena rotan dgn cekgu BM nih.

    :p



    .

    ReplyDelete
  22. kalo iols mau pengsan dah kot
    iols memang tak leh tahan ngan bau busuk overdose nih...

    even kat opis pun - kalo ada opismate bau overdose
    memang iols yg awal meyong!

    ReplyDelete
  23. Doktor yg lali dgn bau busuk pun tak tahan tak terbayanglah kakak busuknya macam mana..hehe...

    Dah tiga hari komen kakak tak boleh masuk. Try hari ini tak tahulah....

    ReplyDelete
  24. syair... kelas! cikgu kasi C- je tapi ;)

    ReplyDelete
  25. Kamu tahukah sebab bau busuk badan kawan saya, saya dpt C5 utk physic. Saya tak dpt concentrate!!!

    ReplyDelete
  26. kena buat rule baru la..sapa yg nak masuk klinik, kena yang wangi saja tau...

    ReplyDelete
  27. masa acik keje kat airport dulu..bila di orang lalu..baunya tinggal..lama pun tak hilang lagi..memang dahsyat..

    ReplyDelete
  28. kembangggggggg tekak rasanya!...

    ReplyDelete
  29. OMG .. BTW, ai salute u la cos so professional. Demi kerja ..

    ReplyDelete
  30. tak mandi wajib ke depa nie huhuhuhhh

    ReplyDelete
  31. kahkah....nasib la labu.. kalau consultation room ber'ekon, maka Dr penyair pun boleh fengsan, ;kehkeh

    ReplyDelete
  32. hahaha... wooo klu bab2 bau mmg boleh hilang fokus woo heheheh

    ReplyDelete
  33. tergelak kak liza membacanya. tak tahan bau sampai mulut pun berkata-kata...pengotor betul depa ni..

    ReplyDelete
  34. mmg diroang selamba badak la...

    muka toy eje kena tegur apa pun...

    grrrrr

    ReplyDelete
  35. situasi 1...
    lepas tgk patient bangla akak keluar bilik.tgk2 staff akak dok beria spray kat waiting area.
    akak:"awat ct?"
    staff: "busuk la dr..tak tahan"

    situasi 2..
    kes awal pg..ibu bawa baby ke klinik...bau semacam & baby pun serabai ja.
    kisahnya..baby tak mandi lagi dgn pampers berberak tak tukaq...sabaq jelah..

    ReplyDelete
  36. depa tuh mmg x mandi eks? duh3.. dah kalo bau bdn sndri pon mcm tuh, cemana agaknyer keadaan umah depa?? owh! tuhlaa sebabnyer negara kita neh bertambah kotor.

    ReplyDelete
  37. cayalah doc.. x boleh bernafas sampai kuar syair tuh..

    nway, nak wat cemana kan.. dah bau deme gitu..

    ReplyDelete
  38. Kesian doc.

    Saya pun dah biasa bau busuk ni. Kat site pekerja binaan berak dan kencing merata tempat. Biasanya di bilik yg kita nak buat kerja itulah mereka melepas huhuhu

    ReplyDelete
  39. OOOHHH..
    inilah syair yang depa dok kata hang sekarang bersyair-syair...

    ReplyDelete
  40. uhhhhhuuuuuu busuukkk nya...sabaauuuu je

    ReplyDelete
  41. Eii mmg tak tahan kalau bau badan..nie.. Aduhai.. sabo je laa doc.. sembur je pewangi.. ekk..hehehe

    Best laa tajuk syair tuh..ahahaha :))

    ReplyDelete
  42. Sabo ajelah...agaknya mmg diorg tak penah mandi kot.hohoho

    ReplyDelete
  43. haha..loya tekak..kalu sembur pewangi pun tak hilang bertambah pening lagi ade le..sabar ajelah ye doc..

    ReplyDelete
  44. alahaiii...

    tak boleh ka suruh depa tu
    balik mandi baru mai balik...

    ajar depa tu hormat org skit

    pasti bau meloyakan
    tengahari tu selera ke lunch doc :P

    ReplyDelete
  45. huhuhuhuhu...kesian DD...sabo ek..

    ReplyDelete
  46. tetiba bau busuk sampai sini.ngeri ;p

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...