Thursday, September 8, 2011

Kegigihan Yang Berbaloi


Nikmatnya buat urusan kat Imigresen pagi tadi. Lengang.
15 minit siap semuanya, dah bayar RM150 utk passport 5 tahun Zayyan.
Moralnya, sila gigih panjat bangunan Imigresen seawal 7.30am!  ~haha

37 comments:

  1. Kakcik masih terfikir2 bilalah nak pergi ke Jabatan Imigresen ni! ;-)

    ReplyDelete
  2. kalau jadi early bird, mmg cepat selesai urusan

    mcm sy yg terpaksa menunggu seawal 6.30 pagi jika ke klinik kesihatan ibu dan anak untuk memastikan segalanya selesai sebelum jam 9 pagi :)

    ReplyDelete
  3. tahniah..berbaloi,nk ke Melbourne ke?

    ReplyDelete
  4. akan ke sana jugak ujung bulan ni

    kena kuar seawal tu jugak la gamaknyer

    ReplyDelete
  5. kat putrajaya dah 4-5 orang jugak kalau 7.30... officer on duty je yang baru tiba, kih kih

    ReplyDelete
  6. wah..ni mesti nak pergi melancong lagi ni...heheheh

    ReplyDelete
  7. Kena usunglah Zayyan di pagi hari ye doc. Kalau tempat kakak di Kukup biasanya agak kurang yg buat passport. Tapi kalau di JB sama juga kadang nombor giliran pun habis suruh dtg esoknya...

    ReplyDelete
  8. amboi zayyan, baru kenal dunia dah nak melancong. alhamdulillah, syukur dgn nikmat Allah. moga rajin naik tangga selalu, buang lemak2..he..he..

    ReplyDelete
  9. nok, aku tau ko nak gi mana...ko nak gi Perth kan? baik ngaku cepat!!

    aku nak kirim FM nok!!

    ReplyDelete
  10. aritu pegi kat PKNS, dkat 3 jam baru setel..rasa nak berkhemah jer kat dlm tuh..huhu

    ReplyDelete
  11. nak makan angin kat mana plk tu?

    ReplyDelete
  12. saya akan memanjat imigresen sabtu ini di pusat bandar..hehehe..

    ReplyDelete
  13. cer lambat sikit.. harus berjanggut tunggu giliran..

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah..yang penting..panjat pagi2..

    ReplyDelete
  15. kira org pertama amik number la yer... semangat.


    kalau hari2 panjat tangga imigresen buleh kurus kot ;) tapi harus bukan dengan lif yer..kikiki

    ReplyDelete
  16. kt JB pun dah cepat klu uat kat tmpat bru setia tropika tu...

    nak gi oversea ke doktor?

    ReplyDelete
  17. skrg ni sabtu ahad pun imegresen buka juga utk sesetengah branch.. org pun tak berapa ramai.. sgt convenience..

    ReplyDelete
  18. wah..gigih utk ke obesi nih..he he

    ReplyDelete
  19. dr,

    BETUL TUH..
    nak wat urusan dgn govt kena g pagi2..x semak kepala..

    sy wat urusan KWSP dulu..seawal pg..siap jd org pertama lagik..sgt cepat..pantas & tangkas.

    selamat bercuti2 :-)

    ReplyDelete
  20. gigihnya daddyziyad yer.. ;} nak ke mana zayyan dibawa dgn paspot tuh.. hik3..

    ReplyDelete
  21. Wahh caya laa doc gigih sampai kat imegresen seawal gitu.. nak jalan2 ke mana tuh?

    ReplyDelete
  22. makin dekat le journey ke tanah kanggaru tu. huhuhu~

    ReplyDelete
  23. lepas raya tak ramai orang nak buat passport kot?
    haha

    ReplyDelete
  24. Mau kemana kamu..hehehe...

    Betul2 gigih...^^

    ReplyDelete
  25. lovely picture! nice blog!

    lovely blog!!!!

    xoxo
    BB Luvs Me

    Come join our facebook giveaway and get a chance to win clothes for your baby!

    Feel free to visit our website bbluvsme.com!

    ReplyDelete
  26. Skang ni cpt je siap..dulu 3 bln baru siap..

    ReplyDelete
  27. betul.. kalau nak cepat siap.. kena datang awal dari kebiasaan.. kalau lambat maka lebih gigih untuk rasa marah.. ;)

    ReplyDelete
  28. Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
    Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

    http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

    ReplyDelete
  29. persiapan nak gi australia ye, doc.....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...