Friday, July 29, 2011

Pejuang Tulen

Kami tewas sebagai pejuang.
Kami tewas penuh hargadiri.
Kami anak Malaysia tulen, kami tak perlukan warga China, England dan Bosnia tua.
Kami kuat, kami bukan pondan lorong,jatuh terus tak mampu bangkit.
Kami professional, bukan pondan lorong yang mengharap pada physio perempuan.


Bangkitlah harimau.
Jadilah harimau yang terus berjuang.
Bukan singa hybrid, separa singa, separa binatang-binatang lain.





ps: sajak ini di karang oleh bakal Sasterawan Negara.

36 comments:

  1. saya tak ambik port pun~keh keh keh~~

    *hati kuciwa.

    ReplyDelete
  2. tgk juga bola sikit-sikit mlm td smbil baca blog..bangga dgn khairul fahmi sbb dpt bnyk selamatkan gol drpd bolos..yerla walaupon isu peribadi dia tgh kecoh skang kan..

    ReplyDelete
  3. i asyik terngiang-ngiang lagu black and yellow, black and yellow.
    khairul fahmi u r the man!


    p/s:kfcm comel.huhu

    ReplyDelete
  4. Kena tunggu berapa tahun lagi?

    ReplyDelete
  5. macam tengok drama pun ada semalam.. :P

    ReplyDelete
  6. hahahaha..baik punya sajak..
    berlakon boleh la..nak berlakon balik hollywood sana..ekekeke :P

    KFCM..terbaekkkk..

    ReplyDelete
  7. Wah... hebat doc.

    Singa yg telah meratah pulau batu putih
    mengunyah lumat Tanjung pagar
    merobek tambak tanpa penghujung
    mewacana pulau pisang kononnya pisang dia yg tanam
    kini melumat harapan ribuan pendokong bangsa
    bangkitlah harimau jangan menagum saja..

    Hahaha.... biar kakak jadi sasterawati" pula:)

    ReplyDelete
  8. banyak actor lah semalam.. tensi je.. adoi.. patut tambahan masa 20 minit lagi.. huwaaaaaaaaaaaa... kuciwa ni

    ReplyDelete
  9. Jantung Ate berdegup kencang...mujuq tak copot masa Sang Singa masukkan gol...huhuhu.

    ReplyDelete
  10. betol betol betol..ape barang angkut yang tak tulen..

    ReplyDelete
  11. kecewa!...hujan terus pagi ni..bagai tahu semua rakyat kecewa!

    ReplyDelete
  12. wahhh!!! bersemangat betul ye..

    ReplyDelete
  13. Tak pergi tolong penuhkan stadium ke?
    90 000 orang tu beb.
    Sure best kalau pergi.
    Tapi lagi best kalau kita menang kan?

    ReplyDelete
  14. ada gaya :D

    kak zakie punya pon hebat

    ReplyDelete
  15. kan dah kalah last week lagikk.. ekeke

    ReplyDelete
  16. tak minat bola... buka blog baru tahu malaysia tewas..sedih juga...

    ReplyDelete
  17. buat bakal sasterawan negara, perkataan 'separa' tu kak liza sukaaaaa sangat! harimau malaya yg tulen, malah bukanlah lagak gay! enjoy youtube aksi depa kat sini http://adzriel.blogspot.com/2011/07/aksi-menawan-hati-malaysia-vs-singapura.html he..he.. teruja lak!

    ReplyDelete
  18. bangga dgn team malaysia walau tak lepas ke pusingan ketiga. :)

    ReplyDelete
  19. harimau masih belum begitu kuat utk mara ke pusingan seterusnya dlm piala dunia neh. byk bende perlu diperkuatkan. defense especially.

    singapura hanya dugaan kecik jea kalo nak dibandingkan pasukan lain yg akan ditempuh jika dpt mara ke pusingan seterusnya pon.

    pepehal aummmmm malaya tetap di hati.

    ReplyDelete
  20. tak ada butang 'laike' nak takan lah....

    ReplyDelete
  21. betui..betui...betui...

    yg handal hanyalah pemain
    yg di import..

    ai bekas rakyat singapore
    jeh..sokong rimau :)

    ReplyDelete
  22. patutlah menarik sajaknya.. dari bakal sasterawan rupanya.. like,like,like

    ReplyDelete
  23. patutnya ada tittle drama queen player of the year :p

    ReplyDelete
  24. pak samad sure mogok seni lagi....

    ReplyDelete
  25. Waah curlast bersemangat sungguh.. :)

    ReplyDelete
  26. bukan hybrid bro..chimera..

    ReplyDelete
  27. heheheh .. harimau kalah ngan singa... kesiannn ..

    ReplyDelete
  28. kita sangat bermaruah..
    tidak Berpura2...

    PS: mmg terserlah jiwa kesenian dalam diri doktor.. tahniah

    ReplyDelete
  29. tahniah, walo kalah bjuang tetap bjuang! heeee

    ReplyDelete
  30. kalau la boleh diadakan perlawanan semula kan best ....huhuhu.. sebab tak aci la singapore main2 cam tu...

    ReplyDelete
  31. No kurang minat bola DD huhu..

    ReplyDelete
  32. selamat menunaikan ibadah puasa,
    semoga ibadah puasa pada kali ini lebih baik dari sebelumnya,
    Kejarlah pahala yang berlipat kali ganda yang telah dijanjikan oleh Allah SWT..:)

    ReplyDelete
  33. doc,
    apa khabar??
    anak2 sihat??
    selamat berpuasa

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...