Thursday, July 21, 2011

Matcham Matcham Transformers

Semalam, telah bertambah koleksi botol air di rumah saya.

ya, saya ketinggalan keretapi. cerita ni dah 3 minggu main, saya baru sempat tonton. Eh, penuh tahu panggung semalam.
Setelah hampir setengah tahun tidak menonton wayang (ya, 1 Jan 2011 ialah tarikh terakhir saya & isteri menonton Gulliver's Travel), maka semalam saya usung isteri bersama 2 anak kecil (berusia 33 bulan dan sebulan setengah) ke panggung TGV. Memang mencabar betol tengok wayang sebagai parents! Haha

tiada di jual di hypermarket, mahupun kedai singseh.
Botol biru yang dinanti nanti telah tiba. Terima kasih Bujal. Kreatif sungguh anda. Harapnya lepas ini kamu buat pula edisi periuk nasi Matcham Matcham ! Haha

Bujal dan Optimus Prime. Ternyata Bujal lagi kecil dan tak bisa menandingi sebuah kepala lori treler! Haha


33 comments:

  1. botol transformers tu memang nak bagi orang kencing manis kah?haha~~

    ReplyDelete
  2. satu untuk mommy n daddy..
    satu lagi untuk ZZ...!

    ReplyDelete
  3. mungkin kerajaan pun dapat idea buat matcham-matcham 'tranformasi' daripada cerita katun tranformer jepun dulu.

    *betul ke katun tu dari jepun asalnya ?

    ReplyDelete
  4. huhuhuhu...botol transformers tu kretip..atas popcorn bawah air....makcik dapat sambar satu kt TGV ari tu...megah giler besar die...hahahahha....
    jeles makcik x dapt botol matcham-matcham tu..

    ReplyDelete
  5. botol matcham-matcham disebelah transformers. kelas gitu. doc tak sejuk ke baby masuk panggung.

    ReplyDelete
  6. Meletop la transformers baru ni...
    Tgk versi 3D ker?

    ReplyDelete
  7. uihhh..
    tadi gi blok kak zakie pun ada botol dari bujal tu..mmg krestif..

    ReplyDelete
  8. saya sudah lama tak kepanggung nak kena heret 3 princes ni .. malas la nak nanti cerita kemana dok tgok depa ja...huhuh

    ReplyDelete
  9. saya dapat kaler kelabu!!!!
    :)

    ReplyDelete
  10. cik bujallllll...nak jugak...hahaha :P
    hamboiiii..bb dah tengok movie ek..tak melalak ke dalam tu...nak p try la tengok ryan cemana masukkk cinema..takut jakun masuk bawah kain orang je...huhu

    ReplyDelete
  11. Oh... semalam masing-masing mengulek botol air bujal x. Kakak pun semalam dapat. Dah bawa ke sekolah pun. Just nice masuk pocket bag sekolah...

    ReplyDelete
  12. wow... zayyan leh dapat anugerah penonton termuda ni... tak meragam ke dia?

    anak zaman moden, mak bapaknya jugak

    du2 botol tu memang cun

    ReplyDelete
  13. tapi matcham-matcham tu lagi cutekan.. solid je bentuk badan.

    ReplyDelete
  14. tak pernah pergi wayang semenjak dh kahwin...tgok cd pirate kat umah sambil mkn megi je,serius lagi best...haha lagi2 kalau ada home theater kat umah..oo nk beli ND filter,nanti leh wat review harga n hasilnya okay?...

    ReplyDelete
  15. cun lah botol transformers tu!
    iols tak gi tengok movie ni
    nampak gayanya... kena carik dvd lah camni!

    ReplyDelete
  16. Still say no to wayang..bleh bayang mcmane kdaan eryna kalo bwk tgk wayang...heheh

    ReplyDelete
  17. Salam kunjungan.. blog menarik ;)

    ReplyDelete
  18. special edition botol biru tu.. he..he.. baby zaman skrg kan.. baru beberapa bulan dah masuk wayang..

    ReplyDelete
  19. nampak gaya mmg xsempat saya nak pegi menonton..huwaaaaaa !

    ReplyDelete
  20. hebat gituuu

    bawa 2 teruna kecik ke pawagam

    ^________~

    ReplyDelete
  21. kalau edisi periuk nasi ada
    saya pun nak satu Bujal oi

    ReplyDelete
  22. (ayat2ketinggalan zaman saya):

    alalalala macammana bole dapat botol biru tue..hmm

    ReplyDelete
  23. yang mana satu nak bawak ke klinik? :)

    ReplyDelete
  24. sokong ...

    lepas ni bujal lebih kreatif ..... peti sejuk kaaa....

    ReplyDelete
  25. simpan..

    nanti budak2 tu masuk sekolah, diorg boleh bawak botol tu gi sekolah.. :P

    ReplyDelete
  26. wah wah wah..tak sia2 ye jadi pembace tetap si bujal nih...

    No pun nk bg adiah tp kecik je la..harap sudi terima ya..

    ReplyDelete
  27. wah kaler biru ya..sy punya kelabu..keciknya dia di samping transformer tu..

    ReplyDelete
  28. kreatifnya si bujal...bagus.........

    ReplyDelete
  29. boleh pulak si kecik tu diam kat tempat sejuk2 tu yek?

    ziyyad ngan bapak ziyyad mesti enjoy habis tgk citer tu kan?

    kita jeles..tak dapat botol biru kecik tu.. sob sob

    ReplyDelete
  30. keciwa sebab Ironhide dah mati....

    ReplyDelete
  31. kita adore sama BumbleBee..*wink-wink

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...