Friday, July 8, 2011

Kasihnya Nenek

Minggu sebelum ni masa aku balik JB, ada buat outing ke Tanjung Balau/Desaru with family..saja jalan jalan nak test highway baru SDE.

Yang bestnya bila balik JB, aku & mommy 'relax' sikit dalam menjaga ziyyad & zayyan..
Kasih sayang atuk & nenek terhadap cucunya, memang lain, kan?


Selagi boleh, mesti nenek yang nak suap ziyyad...nak tukarkan lampin dan mandikan ziyyad & zayyan.
Yelah..mak & ayah aku pun tak ada cucu lain, melainkan anak-anak aku tu aje...adik aku kawin pun Insha Allah bulan Feb 2012.

Mak & ayah aku beria ia ajak ziyyad tido dengan mereka...tapi ziyyad jenis nak berkepit dengan mommy..ekekeke...zayyan for sure tak bleh berenggang sebab always on demand breastfeeding nya :)

Oh ya...pasal Desaru & Tanjung Balau ni..
Dua pantai yang berdekatan..tak sampai 10km each.
Cuma aku kesal sikit, sebab kat Desaru, public beach nya pun dah kena bayar parking RM4 sekali masuk!
Padahal tak terjaga pun..Pantai-pantai lain di Desaru dah 'di cop' oleh hotel/resort.

So, memang sendiri mau ingat lah kan..kenapa ramai yang memilih melepak kat Tanjung Balau..free aja...boleh parking kereta betul betul depan pantai dan bukak khemah lagik.

33 comments:

  1. acik pun kalau dah bercucu pun macam jugak rasanya...kalau boleh setiap masa nak membelai cucu.

    ReplyDelete
  2. Muda lagi rupanya Nenek ZZ tu, ya? Orang kata kasihkan cucu tu melebihi pada anak sendiri. Alasannya? Entahlah...

    ReplyDelete
  3. betul tu..kasih sayang tuk nenek melebihi anak sendiri hehehe..

    zaman skang sume kene duit..kesempatan ada dimana2 huhu..

    ReplyDelete
  4. Ala... kalau kakak yg belum nenek nie pun kalau ada org minnak tolong jagakan anak dia is always welcome. Lagi kalau macam Ziyyad & Zayyan tu siapa tak nak.

    p/s: Buatlah N3 Zayyan dgn abang dia selalu doc. Kakak sukalah... Hari rabu kan WW. Bubuh je gambar mereka.

    ReplyDelete
  5. tak bagi buat takut nanti merajuk pulak.. yelah bukan bermaksud tak bagi, kita kalau boleh nak mak rehat tapi mungkin sebab mak rindukan zaman jaga anak dia dulu agaknya..

    ReplyDelete
  6. mak kaklong pun ckp..bila dah ada cucu ni..lebih syg kan cucu dr anak...heheheh!!





    dulu kecik2 cuba kita mintak dia apa2 klu kekedai...
    haram kok dapat!
    tapi klu cucu,on da spot!
    heheheh!!

    ReplyDelete
  7. yess..
    kasih nenek dan atuk mmg tiada bandingannya..
    tambah pulak kalau cucu yg mendengar kata tu..uihhh..lagi bertambah sayanglah..hehe

    ReplyDelete
  8. teringin nak ke desaru... xpenah sampai lg.. :)

    ReplyDelete
  9. hehehe..bila balik umah mertua di sabah memang anak aku tu akan jadi tumpuan la..walaupun ramai lagi cucu cucu lain kat sana tapi tetap anak aku gak paling glamer..

    ReplyDelete
  10. bila la aku dapat merasa pegang anak2 ko yg comel ni? adeh la...

    aku teringin nak ke desaru nok...

    err beb, thanks bagi idea kat aku nak bawak apa utk pesakit tonsil tu...ko mmg kawan yg best bro!! kol aku bila ko nak aku bawak ko pegi pekena cheese nan tu...

    peluk cium aku utk ziyyad dan zayyan...

    ReplyDelete
  11. mak saya da takde feeling nak buat macamtu~~cucu da 9~~haha~~

    ReplyDelete
  12. kasih syg nenek memang lain tak mcm sayang dgn anak2nya dulu..kadang2 jeles okeh!

    ReplyDelete
  13. mak2 kite mmg camtue..kalau boleh ada anak silap2 dah lama dah kan? heheh..mana la tmpat mencurah kasih syg klau x ke cucu..hehehe

    ReplyDelete
  14. kadang2 kasih nenek ngan atuk ni lebih2 lagi dari mak & ayah sendiri..... nak marah anak pun mesti atuk & nenek bela cucu mereka

    ReplyDelete
  15. ayh memang garang. kepantangan makan depan tv. prinsip dia, makan duk tempat makan.
    tapi dgn cucu..
    cucu makan atas tilam pun dia tak kisah. siap amik makanan bagi tambah...

    ReplyDelete
  16. Sallam Doc,

    Besar dah zayyan, dah boleh bawak outing,
    Saya pun kalau kalau jumpa cucu, rasa nak buat semua, bagi mak dan pak diaorang berehat.

    ReplyDelete
  17. heheh...kasih nenek ngn atuk pada cucu mmg luarbiasa sket..Arwah ayah saya dulu bukan leh lama2 x jumpa cucu..kdg2 dia p amik bwk balik umah..Cucu buat ape pun sabor jek...kalau anak maunye kena cubit..

    Mak aihh..smpai rm4 dorg caj? Ape kemudahan yg disediakan?

    ReplyDelete
  18. hebatnya kaseh seorang nenek kan..sangat mengambil berat dan menjaga dengan berhati-hati cucu mereka..

    ReplyDelete
  19. Selalunya camtulah doc.
    Sok bila kita tegur anak, nenek tegur kita.

    bila kita tak bagi anak makan itu ini, nenek bagi makan itu ini..(dengan selamba nanti si nenek kata, ko dulu aku bagi aje makan apa pun)

    huhu..

    ReplyDelete
  20. betul la doc... akak dulu tegur anak depan mak, lastnya akak pulak yag kena marah balik.. malah lagi teruk kena

    mudanya nenek ZZ, beruntung banyak lah si ZZ berdua tu... komfom apa di minta dapat tu

    ReplyDelete
  21. landai kah pantai itu??
    agak selamat kah untuk mandi?

    ReplyDelete
  22. comelnya mak doc.masih muda ye.zayyan pun dah nampak cerdek.Biasalah tu nenek ngan atuk ni suka manjakan cucu.cik ina tak sampai lagi ke situ.

    ReplyDelete
  23. Nenek baru ada 2 org cucu mesti laa sayang..bila dpt jumpa gini..mesti nak sama2 ngan cucu2 kan..:)

    ReplyDelete
  24. mestilah...lagi pun dia tau susahnya bersalin. kesian kat mommy bagi rehat sikit.

    ReplyDelete
  25. ala mana2 nenek or tok pun mmg sayang lebih kat cucu pada kita.. kalau kita kecik2 dulu kena marah tp bila cucu buat salah jarang kena marah...tp muda la lagi mak doc...

    mahalnya parking ....

    ReplyDelete
  26. Kak Azie pernah pegi Desaru. Pantainya masih cantik dan bersih. Ada banyak xtvt pantai di situ, tapi semua berbayar. Adalah tuh.

    Basuh kaki pun kena bayar, kan?

    alahaiii cucu ku!


    Bila Sunyi, AA BERSIHkan Rumah...

    ReplyDelete
  27. Cantik mak doktor (lebih 'cantik' dari anaknya yang punya jejari gebu tu...hehehe...cabuttttt)

    ReplyDelete
  28. kasih sayang atok dan nenek
    lain dari kasih ibu bapa
    mereka ni lebih lagi dari segala hal

    oh ...doc ni along ye..
    mesti manjakan

    ^________~

    ReplyDelete
  29. kami adik beradik dulu kalau buat salah, cepat jer ayah naik tangan, tapi kalau cucu2 ayah buat, alahaiiii... tak kesah punnnn... heheheheh kita pun naik jeles kengkadang

    ReplyDelete
  30. kata org2 tua, 'anak-sayang..cucu-lagi sayang!'

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...