Monday, July 11, 2011

Jom Mancing


Tanjung Balau..pernah dengar?
Ni pantai kembar Desaru.. jarak antara Tg Balau - Desaru ni ~ 9km aja.

Sepanjang aku kat sini, tak nampak pulak monyetnya. Kalau di Desaru tu ada lah.

Yang ni ialah jeti nelayan. Nelayan amatur (baca: kaki pancing) pun ramai lepak kat hujung jeti ni

Aku yang tak minat memancing pun teruja tengok geng2 kaki pancing ni...tetiba rasa nak memancing. :P

ps: gambar gambar besar Tanjung Balau macam biasa, kat sini :)

38 comments:

  1. sekali sekala ke tgk laut
    tenang je perasaan

    ReplyDelete
  2. nak sambung tengok gambar kat bilik sebelah
    hihihi!!!

    ReplyDelete
  3. kalau dah agak timbul rasa minat nak mancing tu jgn lupa kabo ye. :D

    ReplyDelete
  4. Tak minat mancing, tapi suka tengok orang memancing. :)

    ReplyDelete
  5. kalau dpt suami yg gila mancing ni kena bersabo je..mancing ikan takpe gaks kalau mancing lain merana woo..suami sy x minat mancing..x dpt merasa makan ikan fresh..

    ReplyDelete
  6. kami pun suka tengok org pancing..yg abgLan tu nak beli pancing dari mula2 sampai labuan hingga kan nak pindah pun tk terbeli gak nye haha..

    ReplyDelete
  7. best nye, sama cam kt pd :D cmni lah lebih kurang cntik kan

    ReplyDelete
  8. aku suka tgk org mancing.
    tapi tak reti mancing.


    .

    ReplyDelete
  9. Kakak selalu ke Desaru tapi tak pernah lagi sampai tanjung Balau. Cantiklah... ada tempat penginapan dan makan tak doc?

    ReplyDelete
  10. pancing ikan jer,tau


    jangan dok pancing perkara lain pulak

    ReplyDelete
  11. gambo yg first tu... cun beb!

    ReplyDelete
  12. doc, kalau org yg gila mancing..mmg gila bile sampai tempat nie kan :-)

    ReplyDelete
  13. doc...klu dah minat memancing nanti susah nak berhenti pulak doc...kaklong pun minat memancing.

    ReplyDelete
  14. aku pun tak suka memancing, sbb aku ni kurang sabar..

    lagi satu ada ke patut nak mancing tak boleh bising? nyampah!!

    ReplyDelete
  15. suka tgk org memancing..lagi2 bila dpt hasilnya...tapi tak suka memancing...bosan menunggu rasanya.....

    ReplyDelete
  16. walau pun teringin nak mancing..tapi ada masa ke.doc..

    ReplyDelete
  17. cantik tempat tu.. akak pun suka tgk org memancing.. nmpk mcm best.. tp minat memancing tu takde pula..

    ReplyDelete
  18. cantiknya tempat ni. me suka gak tengok orang memancing tapi memerlukan kesabaran laa kan...

    ReplyDelete
  19. saya tabik pada si kaki pancing ni, sabo je nunggu ikan makan umpan... tak dapek ikan pun sabo je, malah kekadang isteri beleter pun sabo je..

    ReplyDelete
  20. Saya x suka mancing...
    LAma bermenung pun blm tentu dpt ikan
    Hanya mereka yg sabar jek boleh jadi pemancing...

    ReplyDelete
  21. x penah gi sane lagi...huhuuhuhu...kalo kt sini..port mancing sambil bertenet kt tanjung harapan jer...hehaaheehaahe........

    ReplyDelete
  22. Asben KC kaki mancing .. kalo kc follow kena bwk novel supaya tak boring. Hihi.

    Anyway Daddyziyyad, tupai-tupai tu kat Seksyen 13, Shah Alam. Depan apartment Arcapella tu jer ..

    ReplyDelete
  23. cantik pemandangan laut tu..tenang jek..
    kagum ngan kaki pancing tu..tahap kesabaran diorang tinggi..

    ReplyDelete
  24. last pegi tanjung balau ms zaman study kat UTM

    ReplyDelete
  25. masa bujang bujang dulu suka la mancing ikan ni..bila dah berkeluarga terus pencen..gi mancing ikan kat pasar je pulak..hehehe

    ReplyDelete
  26. nie gambar itu hari eik?

    kalau musim perayaan atau keraian hari cuti. mmg penuh dengan manusia..

    kes kematian/kemalangan pun banyak tau...
    risau

    ReplyDelete
  27. first date dengan suami ialah memancing..seronok..tak taulah betul2 pancing ikan atau dia pancing saya..hahaha..

    ReplyDelete
  28. Best gak sekali sekale g mancing

    ReplyDelete
  29. emm ... cantik jugak kan .. saya sebenarnya suka memancing tapi suami tak suka .. maka terpaksa la tak suka jugak .. tapi sebenarnya saya suka laut .. tenang je...

    ReplyDelete
  30. Doc .. tolong wat entri pasal ... kenapa batuk lambat baik ...

    ReplyDelete
  31. akak suka mancing tp enpakwe tak minat mancing
    habis camno?

    ReplyDelete
  32. Orang kampung mak kita panggil si Balau tu..

    si kerbau !


    hehe..

    ReplyDelete
  33. Tak pernah sampai ke sini lagi.sangat best memancing. kalau dah memancing sekali, mahu dua kali dan seterusnya.cantik gambar.

    ReplyDelete
  34. Orang kalu dah minat mancing, tengah paneh pun sanggup. Tinggung sampai kebas kaki pun sanggup. Tak makan nasik sehari pun sanggup, kan?

    Saya cuma sanggup goreng ikan yang depa dapat tu saja. hehehehe


    Aura Seperti Ini Memang Sukar Nak Cerita...

    ReplyDelete
  35. sampai sekarang kecapi dapat 'feel' memancing...

    (malu)

    ReplyDelete
  36. best ni kalau boleh mancing kat lauk.. candat sotong pun best.. heheee..

    ReplyDelete
  37. drdaddy, pglah tanjung piai kat pontian tu...cantik woo leh tembak2 gambo kat sana

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...