Wednesday, June 1, 2011

Pencuci Mulut, Bukan Padang Pasir...

Nak cuba Wordless Wednesday lah...
Blogger lain kalau hari Rabu aja..musti WW..
Dulu aku confused, apa kejadah WW ni...:P

Cuba teka apa aku makan for my lunch dessert ni..

Hasil gambar kurang memuaskan, maaf..guna henpon cokia saja..

Pelajaran hari ini ya murid murid..
Jauh beza nya anda makan dessert...dengan anda makan desert.

Sebab aku dah pernah nampak orang tulis I have a cake for my desert

Keluarlah kita dari kepompong kejahilan..
Tegur menegur amalan mulia..


ps: macam tak WW aje entri aku ni kan....still nak membebel panjang-panjang...ekekeke

33 comments:

  1. assalamualaikum doc..kalau desert tue ( ohh silap..dessert kan) makan dengan pecal sangatla kaw kan...hehehhehee

    ReplyDelete
  2. hahahaha..
    sape tu pakcik??? ai tak penah tulis i menketedarah desert..tapi my english banyak broken jugak..hahaha :P

    makan la padang pasir sampai kenyang ye dak???muahahha

    ReplyDelete
  3. hahahah ini bukan ww la. entri ww cuma ada tajuk ngan gambo je doc. ni bebel panjang dah ni. FAIL! hahaha!

    ReplyDelete
  4. jwpn saya cam munna
    lompat tikam

    nak kata cendol, hijau tu byk sgt

    ReplyDelete
  5. WW lah sangat dengan penerangan panjang lebar.. sesekali WW pun syok jugak

    ReplyDelete
  6. Sallam Doc,

    Saya teka agar-agar 3 rasa hehe.

    Sama juga dengan, hari ini saya minum ais blanded
    dan hari ini saya minum ais blended.

    ReplyDelete
  7. Biarlah doc ada yg sesekali nak makan padang pasir. Tapi yg doc makan kakak rasa puding kiwi. Jawpannya esok ke? Kalau betul tekaan kakak cukuplah hadiah gambar Ziyyad dgn baby senyum sama-sama

    ReplyDelete
  8. hehhe...
    kak zakie tu, ade ke mintak hadiah itu...up la sikit...hehehe...gurau je ye kak???

    WW...mmmm...tak tau la plak sy..WWF tau lee...

    anggap je laa org tu lupa nak tambah S satu lg doc...

    sy tgh pikir ni,apa yg doc mkn tuh....mungkin kerana di ambil dgn henpon cokia...kl dslr mesti sy tau apa jawapannya...hahahahha

    mangkuk tingkat beli kat kg abah sy laa doc...

    ReplyDelete
  9. eh sejak bile ade WW nie? alamak..adakah husz ketinggalan lagi? huwaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  10. lompat tikam?
    tapi biasa letak dalam tupperware...

    ReplyDelete
  11. typing error kot doc.. he..he.. berbaik sangka..
    first time akak dengar pasal WW tu.. aduh.. ketinggalan betul..

    ReplyDelete
  12. no clue la DZ.. tapi teringin pulak nak rase.. tengok macam sedap.. kat mane beli??

    ReplyDelete
  13. SELALU GAK DENGAR WW TU...tp kalau dh depan keyboard ni mcm byk lak nk ditaipnya ...hmm

    ReplyDelete
  14. ironinya kan (apa maksud ironi?) hari rabu lah sy suka memebebel panjang dari biasa..nk juga berwordless tp manjang x jadi jerkk..sy suka makan dessert..bukan desert hehe

    ReplyDelete
  15. kadang2 kite segan nak tegor, sebab takut yg ditegor tetiba kemaluan, ehehehe

    ReplyDelete
  16. hai...jln pun smpt siggah sat :)

    di janda baik ni...saje relek2

    ^_________^

    ReplyDelete
  17. Daddy ziyyad...salah tulis le tu..

    ReplyDelete
  18. nampak macam cendol. ke? ke bukan?

    ReplyDelete
  19. Jamu mak dara ke tu doc? Haha

    ble nk buat mythbuster lagi doc?

    ReplyDelete
  20. ini bukan WW dah ni..hihihi...air jambu + cendol ke?

    ReplyDelete
  21. doc... air buah dari padang pasir ke tu?

    ReplyDelete
  22. air apa tu doc?ikut cam cik ina tulis dalam bahasa melayukan. betul tu tegur menegur amalan mulia, jangan sentap plak, kalau ditegur.

    ReplyDelete
  23. WW yg sgt tak menjadik!! hahaha!!

    ReplyDelete
  24. ooo..
    baru tau WW..hehe
    ketinggalan sungguh saya ni..
    tepung talam ke tu doc..

    ReplyDelete
  25. bawah sekali tu gula merah... memang kak liza suka. sedap sangat.

    ReplyDelete
  26. sedaaaaapnyeee..LOMPAT TIKAM..masa buah adunan tu akan menggelegak dan buih2 nya akan meLOMPAT2 (letup2)..lepas tu kita TIKAM (kacau dengan senduk kayu..tikam kacau tikam kacau hehe..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...