Thursday, June 9, 2011

Mencik!!

Mencik!!

Tadi mengidam nak makan maggi sup...selalu mommy-doubleZ yang buatkan, dia dah tahu selera aku..
Aku suka yang pekat kuahnya, sebab mommy selalu mix kan sekali dgn ikan bilis tumbuk? (ye ke mommy? ekeke)..mommy goreng dulu bawang/halia?? (nampak sangat aku tak tau masak..:P )..dan telur kasik pecah..

Tapi sebab mengidam punya pasal, pukul 1.40pm tadi aku terjah juga kedai mamak.
Hasilnya, maggi sup yang cair..tapi ada rasa kari nya lah juga...
Rencah yang ada hanyalah sayur secoet..telur dia kasik pecah juga..
Itu aku tak kisah..

Aku kisah bila nak bayar.
RM4.00 kau!

Tobat..ni lah the 1st & the last aku makan maggi sup kat luar.
Ngidam macam mana pun, lepas lepas ni...aku tunggu balik rumah, mintak mommy masakkan..
Puas hati!

52 comments:

  1. la, kenapa tak masak sendiri. cik ina pun suka kuah yang pekat. Kalau kedai mamak tu kuah cair rega cam nasi beriani plak ye. Sabar tunggu mommy ziyyad dah sihat, suruh dia wat maggi.

    ReplyDelete
  2. Cik Ina - macam mana saya nak masak Cik Ina..saya kat tempat kerja..ekekeke..so kena singgah mamak aja lah..

    ReplyDelete
  3. kedai mamak memang cekik darah....padahal kalau kira maggi tu sebungkus yg ada 5 tu baru RM4+-
    untung anak akak yg no dua tu rajin masak maggi..kalu adik dia mintak laju je dia buatkan...

    ReplyDelete
  4. bapak mahalnya megi tue..buat megi cup lagi bagus huhuhhhhh

    ReplyDelete
  5. nyanyisunyi - rasa nak baling meggi aja kat kepala mamak tu..ekekeke

    ReplyDelete
  6. isteri masak jugak yg best kan? hehehe..

    ReplyDelete
  7. sahrom - betul! bapak bukan main mahal! baik makan nasik campur melayu..

    ReplyDelete
  8. mang ai..sampai 4 hinggit dia bantai..letak telur emas ape..hehe..

    balik ni request kat mommy ZZ..confirm meletop punye..hehe

    ReplyDelete
  9. makan meggi cepat botak~abis la pakcik~~

    ReplyDelete
  10. cukuplah sekali yer doc.. he..he..

    ReplyDelete
  11. megi rebus pun sampai RM4???
    mahal tu....! sebab takat taruk air + sayur sepotong dua jerrrr!

    emmm... kata cafe sini lagi mahal doc...! megi goreng kosong jer RM6!

    ReplyDelete
  12. mamak memang mahal k...
    pala hangguk dia 4hengget..hahhaa :p
    air tangan isteri jugak yang paling besss walaupun ari2 makan benda sama..eekekkeke :P

    sapa la tu...haha

    ReplyDelete
  13. bila mummy boleh masuk dapur semula??

    ReplyDelete
  14. Kedai mamak mmg jual mahal laa.. baik masak sendiri.. iye laa nanti suruh mummynyaa masak yer.. :) kang takut kempunan plak yer.. :)

    ReplyDelete
  15. 4hengget..sabau benau...sama la mcm Abglan..suh masak megi je tp nk kaw2 haha..sabo ye tgu mummy sihat dlu ek..

    ReplyDelete
  16. Bujal X - Yun Nam hair care kan ada! wakakaka

    ReplyDelete
  17. Hanis Azla - ya, cukuplah sekali terkena!

    ReplyDelete
  18. Sesekali terkena juga doc. Sedap tak sedap bila dah makan kena bayar juga. Melampau sungguh sampai 4 ringgit.

    ReplyDelete
  19. miloais - hakak makan kat cafe apa tuh? maggi goreng RM 6???

    ReplyDelete
  20. macam mana rasa megi sup ni eh? siap letak ikan bilis tumbuk lagi.. hmmmm///

    ReplyDelete
  21. mahalnyer... malam ni nak masak mee cintan suplah.. herm... sedap..

    ReplyDelete
  22. fuyooo..mahalnya kedai mamak tu jual maggi..mencekik darah betul...

    ReplyDelete
  23. buat sendiri lagi best walaupun main bedal je.. yg penting puas hati.. ahahaa...

    ReplyDelete
  24. mahalnya RM4.00
    kalau maggi goreng tu lain lah citer...

    ReplyDelete
  25. Ayuraza - betoiiii..isteri masak goreng telur pun rasa best! ekekeke

    ReplyDelete
  26. Rinna - mamak yg saya pergi ni mmg nak kena bako! ~haha

    ReplyDelete
  27. Norhafiza - sedap tau maggi kow ...:P

    ReplyDelete
  28. Kakzakie - terkena sudahhhhhhh :P

    ReplyDelete
  29. Liza @ Adzriel AB - melampau mahal!

    ReplyDelete
  30. GC - megi sup tu bukanlah maksudnya macam sup yg kita makan tu..magi yg ada kuah...

    ReplyDelete
  31. RatuKebaya - dah lama tak makan brand Cintan..:)

    ReplyDelete
  32. rm4??? blh dpt 5 peket megi yg belum disupkan lagi....

    ReplyDelete
  33. Munna - mungkin mamak tu masak maggi guna RON 97

    ReplyDelete
  34. ApiH - kalau kat rumah, dah lama aku buat sendiri..hahaha

    ReplyDelete
  35. Putubambu - tu pasal saya terperanjat kucing tadi masa nak membayor nya..:P

    ReplyDelete
  36. Kakngah - moral of the story, saya memang tak akan makan maggi sup kat kedai mamak lagi! haha

    ReplyDelete
  37. meggi kosong lagi oldskool...!

    Megi + air + perencah... perfect

    ReplyDelete
  38. ya Allah...!!!

    ari tu masa abang kaklong oprate,kan dia tak boleh makan yg pedas2,pergi bekpes kat satu kedai tu..ada la meehoon sup...dia nak makan... 5 hengget semangkok..tobad nak masuk kedai tu lg!

    ReplyDelete
  39. tuuu diaa..mengidam punya pasal kan..hehehe..hentam saja laa...

    ReplyDelete
  40. tulah dia..penangan air tangan
    isteri tau..hehehe

    hubby kak ati pun suka makan maggi
    mesti kuah pekat..agaknya laki2 ni
    mmg semua suka kuah yg pekat yek :)

    ReplyDelete
  41. giler air..RM4 maggi sup kan..tp kat kayu nasi kandar usj taipan..maggi supnya mmg terbaek..hehehe..

    ReplyDelete
  42. mahal gila!!..ingat ni mee goreng mamak ka mau kasi bayar 4hengget??

    teringat sorg kawan yg makan mee goreng mamak kat DE,peh..5 hengget mee aje..airnya x masuk lagi tuh..

    ReplyDelete
  43. tu la doktor..air tangan isteri jugak yang best kan..

    ReplyDelete
  44. patutlah mamak2 makin kayo

    ompek hengget.. beli je lima bungkus doc, ajak ziyyad masak sama2.. tentu lagi best tu

    ReplyDelete
  45. eeeeeeeee mahalnye nye maggi sampai 4 hengget. memang x berbaloi la doc

    ReplyDelete
  46. hehheheh..air tangan mommy lagi best kan doc..hehehhe

    ReplyDelete
  47. Kekecewaan yang amat sgt di situ... Haha.. Dh la x kenyang.. Mahal lak tu..

    ReplyDelete
  48. teringat masa buat kerje ukur kat perlis, 2 minggu (setiap hari) duk makan maggie ayam / kari kat kedai. tapi masa tu harga dia RM2 semangkuk.

    ReplyDelete
  49. ika suke maggi goreng mamak....mmg kaw2 pnyerr...harga pn kaw2 gak die bg...die ngat kite ni kt oversea ke ape...

    ReplyDelete
  50. maggi sup tu sedap ke..sy penah mkn sekali kt kedai tp cam biasa jer..mcm makan maggi perasa ayam tu..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...