Wednesday, June 8, 2011

Majlis Akikah Zayyan: 12 Jun 2011

Assalamualaikum abang akak, uncle aunty semua...Ziyyad nak ajak anda semua datang ke Majlis Akikah adik Ziyyad, Zayyan namanya pada hari Ahad ini, 12 Jun 2011, bertempat di rumah nenek di Nilai, Negeri Sembilan.

Ziyyad: Harap harapnya, kawan kawan blog daddy boleh lah datang ke majlis akikah adik kan...
Zayyan: Iya lah abang Ziyyad...Zayyan pun harap macam tu..boleh lah memeriahkan lagi majlis, sambil mengerat silaturahim.
Ziyyad: Wah wah wah...baru umur 16 hari, dah tau pasal silaturrahim ya adik..hebat..abang pun tak tau!
Zayyan: Ekekeke....abang Ziyyad uar uar kan lah atucara majlisnya...
Ziyyad: Baiklah...ini atucara majlis nya...

Majlis Akikah dan Kenduri Doa Selamat Muhammad Fierasz Zayyan

Tarikh: Ahad,12 Jun 2011
Tempat: Kampung Batang Benar, Nilai, Negeri Sembilan
Atucara majlis:
9.00am:   Upacara Menjejak Tanah
10.00am:   Majlis berzanji dan marhaban dan potong jambul
11.30am:   Bacaan Yassin dan Doa Selamat
12.30pm hingga lauk pauk abis:   Majlis Makan Makan


Zayyan: Okey...jadi bila kawan kawan blog daddy boleh datang?
Ziyyad: Terpulang...kalau nak datang awal pagi pun boleh..nak datang makan saja pun boleh..cuma janganlah datang lewat sangat, macam lepas pukul 5 petang, bukan apa, takut lauk pauk dah habis pulak..ekekeke
Zayyan: Apa lauk pauk nya abang? Best ke?
Ziyyad: Macam macam adaaaaaaa adik..lauk pauk kampung...rugi tak datang..:)

Zayyan: Rambut lebat saya bakal di botakkan nanti oleh daddy..huhuhu..
Ziyyad : Relax lah dik, abang dulu pun macam tu...rambut tu akan di timbang nanti...
Zayyan: Nak tengok gambar-gambar abang masa majlis akikah dulu, boleh?
Ziyyad: Boleh.....

ni masa abang buat Upacara Jejak Tanah..tanah dalam pasu aje dik...ekekeke

 Tengok, sikit punya relax abang masa Atuk potong rambut

 Hasilnya...tadaaaa! Botak sudah..macho tak?


Zayyan: Wakakaka..lawak lah tengok abang botak licin dulu...
Ziyyad: Jangan gelak....hujung minggu ni Zayyan pun bakal botak! Muakekeke...


=================================================================



Kepada kawan kawan yang ada kesempatan, jemputlah hadir ya...
Boleh email kepada saya di  drfaizie@yahoo.com.au   untuk maklumkan kehadiran anda, nanti saya bagi peta dan no telefon. Jangan risau, Insya Allah tak sesat, sebab anda semua pasti biasa dengan Nilai 3 kan? Tak jauh dari situ lah rumah ibu mertua saya, lokasi majlis akikah ni nanti..

Hope to see u guys..




52 comments:

  1. comel nye zayyan..ziyyad mesti hepi dapat adik...nak pegi tp jauh laa...anyway, smoga majlis berjalan lancar ye..^_^

    ReplyDelete
  2. Comellah Ziyyad kasi ibu jari untuk dihisap oleh Zayyan (atau makcik salah pandang?) :)

    Kenapa Dr tak publish aje peta tu kat sini?

    ReplyDelete
  3. kakcik - hmmm..cadangan yg baik...nanti Insya Allah malam ni atau esok saya publish map tu..sebab map tu belum buat lagi! ekekeke

    ReplyDelete
  4. hajat dihati ingin nak pergi~tapi sepupu pun kenduri kawin ketika itu~sori daddy~~

    ReplyDelete
  5. selamat berakikah buat sikecik..:)

    ReplyDelete
  6. comel sungguh ziyyad dan zayyan
    pandai ziyyad layan adik heols tu!

    am sorry DZ.... tak dapat nak hadir ye...

    my wish - majlis berjalan lancar ye...
    nanti aplod lah photo zayyan yg dah botak tu ye
    konpem makin comel!

    ReplyDelete
  7. tengah selak-selak calendar, ni....

    ReplyDelete
  8. insyaALLAH...
    letak la map..kalo boleh datang kitaorang datang satu family ok. tapi kena janji gambo kena masuk blog pakcik..ekekekekek :P

    nak cium baby zayyan...hehe

    ReplyDelete
  9. teringin nak pegi, tapi apakan daya, badan GB satu ni aje, dah ada apoinmen dah ahd tu....wuwuwu~


    *pandai ziyyad layan adik dia. heheheh~

    ReplyDelete
  10. ooo kali ni br tau nama DD hehe..dekat2 je nama DD ngan MM kan..no wonder la ada nama fierasz hihi..

    comelnya mereka berdua...geramnya tengok!!!..tp sayang tak dapat p sana..kim salam kat mummy fiza je la..

    ReplyDelete
  11. lepas makan kenduri boleh shopping baju raya.. kekeke!!!

    ReplyDelete
  12. tgh belek2 kalendar juga ni.. klu takde majlis yg bertindih boleh juga mnejengguk ke majlis baby zayyan..

    ReplyDelete
  13. suka gambar last tu.

    selamat kenduri doc!


    .

    ReplyDelete
  14. wahhh..
    kenduri akikah ye..
    insyaallah sampai kalau takde aral doc..kebetulan mgu ni sy balik kg, bahau.

    ReplyDelete
  15. hye...=)
    zayyan n ziyyad sgt comel!!!
    kalo da botak mesti lg comelllll....
    da bsr nnt lg lg hensem la ank2 teruna drziyyad ni...
    hehehe....

    ReplyDelete
  16. Kat batang benar?..dekat je dr tempat auntie@nenek heheheh..(patut dah panggil nenek pun sbb dah ada cucu)tapi nak pegi yg prblm sikit sbb tkde transport...

    tugklah jika ada keizinanNYA..insyallah

    ReplyDelete
  17. weekend ni banyak betul jemputannya.. nampak gayanye tak dapat la hadir...

    ReplyDelete
  18. niat di hati nak pergi..tp takut smpi kat nilai 3 je..pastu kiri kanan plastik beg penuh kain..hahaha...kg batang benar tu mana dpt nama? hihihi...

    anyway, thx for the invitation..rasanya tak berkesempatan..moga majlis berjalan lancar ye...

    ReplyDelete
  19. ngeri nengok kepala zayyan terpeleot gitu!!
    :)

    ReplyDelete
  20. alololo.. ziyyad dan zayyan sgt comel lah..

    *doc, semoga majlis berjalan lancar. alangkah seronok kalau lumut tu dekat dgn nilai. sob3x

    ReplyDelete
  21. terima kasih atas jemputannya doc.. rasanya tak dapat hadir sebab Ahad ni ke Mersing

    moga majlis berjalan lancar

    ReplyDelete
  22. alooo.. so sweet dok sama sama ngan abang.. gitulah.. tak mau gaduh gaduh yer..

    ReplyDelete
  23. hoh! jeles! tak dpt nak join tauuuuu!

    ReplyDelete
  24. wow...ziyyad dan zayyad dah kamceng
    mesti tak sabaq main bola besaq nantikan

    siaplah rumah mommy nanti
    kami buat jadi padang bola..hehehe

    cam dah dekat je tu doc
    tp hubby kita kerja...insyaAllah
    mummy syahmi terjah je nanti
    dengan 3 tentera kecil...hehe

    ReplyDelete
  25. mak ai..dokek yo rupo ea...



    insyallah yer doc...klu tak der aral melintang kaklong sampai...


    sayang ziyyad & zayyan....!

    ReplyDelete
  26. Salam. Terimakasih atas undangan. Semoga majlis berjalan lancar dan selamat. Teringin juga nak tengok majlis akikah dan jejak tanah tuh. Mesti unik dan penuh tradisi.

    tapi ampunnnn... memang tak bolehlah nak hadiri. Sebab dah berjanji dengan anak dara yang balik bercuti.

    Lagipun, kalu I pegi, nanti I nangis2 nak pinjam budak2 dua orang tu... sapa susah nanti? ahaks!

    ReplyDelete
  27. DOKTOR..
    lama sungguh ayu tak singgah sini..
    maklumlah dah semakin sihat..
    terima kasih sbb undang ayu..
    namun, jauh dan ada majlis kawin kawan di sebelah rumah.....
    kalau dekat sure dah sampai.. nak sentuh zayyan dan abangnya ziyyad..
    pic last mmg cute dan cute.. like father like son..

    ReplyDelete
  28. terima kasih di atas jemputan DZ.. lauk masak cili api mesti ade kan...

    ReplyDelete
  29. uncle suka cara jemputan yang kreatif ini. tapi maaf banyak2 tak dapat hadir kerana masa itu masih berada di alor setar.

    ReplyDelete
  30. terima kasih .... pandai betul 2 beradik ni menjemputk.... aaaiiihhh .... siap berdialog bagai .....
    Anyway ... selamat semuanya ... jauh benor... nenek nak pegi cu .....

    ReplyDelete
  31. terima kasih untuk seisi keluarga.. insyaAllah kalau berkesempatan. sampailah didepan pintu rumah mertua DDYZZ

    ReplyDelete
  32. moga majlis berjalan dengan lancar next week yea :)

    ReplyDelete
  33. alahhh so cute lah jemputan tu...

    INSYALLAH.. tak boleh janji. ada jemputan kawin.. tgk lah nanti. kalau jadi akak kasik tau ye..

    ReplyDelete
  34. assalam doc..terima kasih jemput..letak le map..mana tau boleh sampai dan jumpa dak comel dua orang tu.

    ReplyDelete
  35. waduuh.. rugi2.. saya ke cameron.. huhu.. ;))

    ReplyDelete
  36. kalau saya dtg dengan boypren sy bole?

    tapi saye segannn gitu.

    haksss

    ReplyDelete
  37. Miss B - Bolehhhh..datang dgn boyfriend ke..dgn kawan2 ke..dgn family ke..datang saja :)

    ReplyDelete
  38. assalamualaikum doc..

    sy memang nak datang tapi saya lik kampong mertua kat kedah la....trime kasih atas jemputan..semoga majlis berlangsung dengan jayanya

    ReplyDelete
  39. salam doc..

    alhamdulila..tahniah doc..maaf lama xbersiaran..hehheh

    ReplyDelete
  40. Doc terima kasih atas jemputan tu. Nanti cik ina nengok kalendar, kalau cik ina sibuk hantar yuyi wakil boleh.comelnya ziyyad ngan Zayyan. Doc kreatif gak ko ni mengarang dialog cam tu sekali.

    ReplyDelete
  41. yeay!!!! tak leh gi.. sebab? Ada hal penting kena balik kg!!.. Selamat Bercukur Jambul Zayyan.. Comey, cute, tembam baby Zayyan.. tingat kat baby sendiri time lahir

    ReplyDelete
  42. alamak..dekat dengan nilai 3..boleh la bershopping lepas tue yetak? heheheh..

    tp malu nak g sorang2 lak..hehehehe
    smoga zayyan jadi anak yg baik.. =)

    ReplyDelete
  43. alaaa... teringinnya nak datang tapi mlm ni kak liza kena balik Jengka..

    dah dekat sgt le dhn nilai. kak liza kan kat bandar seri putra je.

    ReplyDelete
  44. insyaallah..tak boleh janji sangat..

    tapi email je lah kat saya address tu ye..
    farhan_farhana02@yahoo.com

    mekacih

    ReplyDelete
  45. salam,

    saya baru perasan majlis dkt nilai ye. saya ahad ni ade wedding kt KL. cam x smpat je. huhu.

    sebenarnya saya teringin nak jumpa ziyyad.

    hahahahahahaha. :p

    ReplyDelete
  46. comel sungguh dialog berdua ni..lepas ni kena tukar nick name la yer, nanti zayyan jelez :)watermark dah tukar tu :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...