Tuesday, May 24, 2011

Selamat Melihat Dunia Anak Ku..

Alhamdullilah..segala gala nya berjalan lancar..
Tiada kata kata yang mampu terucap..cuma bersyukur kepada Nya..
Dengan berat 3.62kg, lahirlah Muhammad Fierasz Zayyan ke dunia melalui pembedahan caesarean..

 Berat juga 3.62kg..kuat menyusu..bagus..habis colostrum dihisapnya...moga kuat immuniti anak daddy..yay!

Azankan di telinga kanan, iqamat kan di telinga kiri...moga terhindar dari gangguan syaitan yang gemar menggangu anak anak kecil..sunnah ni, jadi jangan lupa..

Ciuman pertama..bau baby memang best!

Terasa ringannya..sebab selalu dukung ziyyad yang dah 12 kg lebih....ekekeke..dan gambar diambil oleh mommyziyyad !

Sleep like a baby.... :P

Memang seiras muka Ziyyad dulu masa baru lahir..bezanya Zayyan ni rambut lebat !

Di tahnik kan oleh moyang Zayyan, satu lagi sunnah baginda yang jangan ditinggalkan..Hj. Othman yang dah almost 86 tahun...toknyang masih kuat dan steady ! Dan Insya Allah toknyang akan ikut Zayyan ke Perth nanti...

Bersama wan, yakni nenek..wan memang best, sebab ada lagu tersendiri dinyanyikan untuk menghiburkan Zayyan..

Ziyyad jadi abang yang baik ya...jaga Zayyan..sayang dia...

Tadaaa! Dek kerana teruja dengar nyanyian wan, maka Zayyan telah membuka mata....:P





ps: terima kasih kawan kawan yang telah mendoakan yang terbaik buat zayyan dan mommyziyyad semalam..moga Allah sahaja yang membalas nya...



75 comments:

  1. Comelnya. Macam abangnya juga. Tahniah buat Dr dan isteri. :)

    ReplyDelete
  2. tahniah DZ sekeluarga! semoga zayyan jadi anak yang soleh & sentiasa dibawah rahmat Allah :)

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah.. comelnya baby zayyan.. Tahniah yer..

    ReplyDelete
  4. Tahniah dan syukur atas kelahiran baby yang sangat comel itu...semoga sentiasa dalam lindungan Allah.

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah... comel betul. Muka sebiji macam Ziyyad. Tahniah doc.

    ReplyDelete
  6. Best la jadi bapak lagi..saya belum sampai seru lagi..haha..

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah...syukur..
    amboiii..lebatnye rambur dia doc..comelnye zayyan..semoga menjadi anak yg soleh dan menjadi kebanggan mommy & daddy..mesti ziyyad sik duduk sebelah zayyan je kan..

    ReplyDelete
  8. Bila nak tambah satu lagi...?

    ReplyDelete
  9. tahniah doc...

    sebijik muka daddy.

    :)





    zayyan.
    awak awal sehari.
    kalau tak.
    kita boleh sambut befday sama2 hr nih...


    .

    ReplyDelete
  10. tahniah ..diatas kehadiran org baru..comey baby tu..

    ReplyDelete
  11. alhamdullilah....
    selamat semuanya ye...

    bau baby memang sedap - harum
    dan baby zayyan sangat lah comel

    ReplyDelete
  12. emm tahniah...comel n seiras semuanya...semoga putera2 doktor akan jd anak yg soleh yer..jagalah & didiklah "amanah saham" itu dgn sebaik-baiknya...to isteri doktor semoga cepat sembuh n jgn angkat berat2 okay :)

    ReplyDelete
  13. tahniah...
    bau baby adalah yg paling wangi...tak de perfume yg boleh lawan...!

    cute!!!!

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah dah selamat lahir kedunia..
    dan tahniah..tahniah..tahniah buat mommmy dan daddy ziyyad dan zayyan.

    ReplyDelete
  15. tahniah!
    alhamdulillah semuanya dah selamat.

    i sedikit emo bila tgk baby baru lahir, because my bun still not ready =P

    mommy baru lepas c-sec dipaksa snap gambar?

    ReplyDelete
  16. ya ALLAH...indah nyer ciptaan TUHAN..
    tahniah daddy n mommy ziyyad & zayyan..zayyan comel sangat2..pinjam boleh?hehe :P

    im epi for u doc..

    ReplyDelete
  17. dr

    alah comelnya...mmmuahhhh....

    tahniah doc!!

    ReplyDelete
  18. comelnyaaaa... *tetiba rasa takut nak deliver nanti.. hehe

    ReplyDelete
  19. tahniah buat DZ dan MZ.. baby zayyan sangat montel dan comel..

    ReplyDelete
  20. alahai comelnya baby...tahniah buat dr dan isteri diatas kehadiran new born baby...semoga ibu dan anank sihat...:)

    ReplyDelete
  21. comeinyer......... putih.. gebu.. baby yang baru lahir ni tak puas tengok kalau sekali pandang je...

    semoga baby dah mama dia sihat...

    ReplyDelete
  22. ALHAMDULILLAH....tahniah daddy ziyyad & zayyan...semoga zayyan & mama sehat2 aje...

    ReplyDelete
  23. tahniah !!!

    sebijik rupa kau !!

    ReplyDelete
  24. Tengok baby baru lahir, cam nak menitiskan air mata kesyukuran plak. tak dapat nak bayangkan kegembiraan tu.comelnya adik ziyyad. muka sama. Alhamdulillah semuanya selamat.semoga mommy ziyyad segera sembuh ye.

    ReplyDelete
  25. alhamdulillah.. tahniah!

    rindu bau baby.. huhu

    ReplyDelete
  26. Alhadulillah.. Comeyy sesangat..

    ReplyDelete
  27. comelnya dia...chubby! tahniah...

    ReplyDelete
  28. tahniah...alolololo..comeynyaaaaa...gerammm

    ReplyDelete
  29. wah..tahniah..!
    comel sungguh zayyan..
    kita suka rambut dia..
    kita suka bau baby
    kita suka gambor yg last tu..
    kita suka semuanya..!!

    tahniah sekali lagi to both of you.. to your wife ngan you.. selamat berpantang suami-isteri ye..! hehehehe

    ReplyDelete
  30. TAHNIAH DOC... WAH BERATNYA BABY ZAYYAN..MESTI MONTEL JE PIPI DIA...

    ReplyDelete
  31. dz, im 39wks already
    huwaaaaa *nanges*

    ReplyDelete
  32. Syukur Alhamdulilah.
    Saya pun tumpang gembira.

    Teringat kembali saat2 sebegini.
    Syahdu...

    ReplyDelete
  33. tahniahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!! comeyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy.....

    ReplyDelete
  34. congrats daddy ziyyad!
    comelnyaaaaa bam2...bestkan bau baby! busuk2 masam pon sedaaapppp!

    ReplyDelete
  35. pagi tadi dah jeling2 tapi tak sempat nak komen. ada meeting. tahniah. syukur semua selamat dan baby yang comel.

    nak ikut pergi Perth boleh ?

    nama daddy ziyyad kat blog tak tukar ke ?

    ReplyDelete
  36. Alhamdulillah....
    Terharu la makcik tengok...
    gebu cam daddy ngn mummy nyer.....
    tahniah......................:)

    ReplyDelete
  37. chomeyynyerr kanns.. tahniah doc

    ReplyDelete
  38. tahniah doc..comelll sgttt..geramnya...nak cium jugak baby...mana mommy? mommy camne?

    ReplyDelete
  39. aaaaaaaaaaaaaaa

    comel!

    nnt die mesti hensem cam ziyyad.

    ReplyDelete
  40. Tahniah doc.
    Geramnya tgk pipi dia. Meloyot mcm minta di cubit2. Moga menjadi ank yg soleh. Nak gi Australia ke nak duduk kat Australia??

    ReplyDelete
  41. salam


    Tahniah buat kamu berdua ...


    Lebat sungguh rambutnya

    ReplyDelete
  42. tahniah beb!! aku tumpang hepi...comel giler baby ko...buat aku rasa nak cium2 dia dan geget2 dia...

    bak alamat!! aku nak ziarah baby ko...

    semoga wife ko sihat cepat...

    ReplyDelete
  43. tahniah daddy ziyyad (kena tukor nama lah ni!) singgah dari belog ankel gedek. alololoooo baby bambam yang comell geram!!

    ReplyDelete
  44. tahniah doc..
    geram tengok baby.. :)

    ReplyDelete
  45. COMELNYERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR....

    muka cam dah umur sebulan

    nak pinjam, ekekeke

    ReplyDelete
  46. tahniah bro..


    senyum je si zayyan bila kena cium.. :)

    ReplyDelete
  47. Waaaaa, tgk pict ni sampai nak menitik air mata.. Hmm bertuahnyerrr!bahgia jek rasa.. Dr tahniah!!!

    ReplyDelete
  48. gebussssssssssssssssssssssssssssssss nyeee Zayyann....welcome Zayyan...hehehe..smoga jadi anka yg soleh...kaut nyusu? bgus2..hehehe

    ReplyDelete
  49. Congrats! Dah keluar spital ke MommyZiyyad?

    ReplyDelete
  50. congratz!! kenapa caeser??

    ReplyDelete
  51. tahniah doc dan isteri

    subhanallah.. indahnya anugerah ini

    comel sungguh, semoga menjadi anak yg baik dan soleh

    ReplyDelete
  52. Ya Allah! Comellllnyeeeee..... mata dah terang! Kak liza paling suka gambar 2 beradik baring tu... nak letk dalam photo contest boleh tak?

    salam buat isteri tercinta.jaga kesihatan baik2..

    ReplyDelete
  53. tahniah dr..
    comelnya... :)

    ReplyDelete
  54. ya ALLAH comelnya BB..mengalir air mata tengok bb comel ni..rasa macam No pula yg dapat bb..semoga menjadi anak2 yang soleh ya sayang...

    Muhammad Fierasz Zayyan nama yang amat indah..


    syukur alhamdulillah MM selamat..eh eh, nama MM sama la hihi..

    ReplyDelete
  55. memang comel... like ziyyad lah...
    TAHNIAH DR dan isteri..


    PS: nak baby juga.....

    ReplyDelete
  56. assalamualaikum

    tahniah doc..semoga beliau menjadi anak yang soleh yang berbakti kpd agama dan negara

    ReplyDelete
  57. salam doc

    alhamdulillah selamat semuanya

    sangat comel
    muka sebijik ziyyad

    baby ni mmg punya aura yang sgt besar

    ada beli hadiah utk ziyyad tak?
    katakan dari adiknya ..so dia pasti happy!

    tahniah daddy n mommy

    kak ati pun tumpang happy sama


    ^_____^

    ReplyDelete
  58. Tahniah Bro...!!! aku ni memang terharu kalu org dapat baby ni, sebab teringat masa menyambut baby dulu....semoga yang terbaik buat family ...!!!!

    ReplyDelete
  59. Sallam,

    Tahniah Dr. Daddy Ziyyad dan Zayyan,
    Alhamdulillah selamat segalanya.

    Comelnya zayyan, seronok sangat kan DR.
    sekarang Ziyyad dah ada teman.

    ReplyDelete
  60. congrats dr n mommy..

    yes.fully b/feed.. .itu yg terbaek..

    ReplyDelete
  61. tahniah dr kami sekeluarga...


    muhammad, azian, muaz n muiz....

    p/s best kan bau baby???

    ReplyDelete
  62. Tahniah Doc.. dpt baby yg sangat comel.. Moga baby sihat dan mummynyaa selamat berpantang.. :)

    ReplyDelete
  63. Tahniah DZ, hmmmm sama comel n gebu like da daddy :-D. Tahniah sekali lagi....and take good care of mommy....i know u will

    ReplyDelete
  64. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  65. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  66. alololo...

    syommelnya Ziyyan . Ziyyad jugak ! lama tak cium bau baby.


    sori doc. komen yg atas tu kita delete. kejap ada-kejap takde..

    ReplyDelete
  67. TAHNIAH dpt baby baru... COMEL!!!!!

    ReplyDelete
  68. mmg comel. mmg kelas. terasa nak cium zayyan dan ziyyad sekali!

    ReplyDelete
  69. pandangan matanya... sweetnya :
    http://adzriel.blogspot.com/2011/05/comelnya-kau-baby.html

    ReplyDelete
  70. tahniah daddy ziyyad.....sooo cute...:)

    ReplyDelete
  71. tahniah DZ...cutenya zayyan..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...