Thursday, May 5, 2011

Print Screen & 3 Cabaran.

Salam pagi khamis kawan kawan..

Komen seorang rakan blogger ni, expert dalam bidang tumbuh tumbuhan dan serangga..Puan Azian..

Aku akui, sejak hampir seminggu ni aku tak reply pun komen.
Tapi aku baca kesemuanya, dan hargai komen komen anda.
Selalunya aku balas satu per satu..cuma dalam seminggu ni, aku punya busy mengalahkan Big Momma punya busy..~haha..
Nak gi menembak pun aku takde masa..kesian kamera gabak aku tu, dah dekat 5 hari tak digunakan.
So, aku BW & buat entry aja..petang sikit aku baca all the comments. Nak menjawab tak sempat lagi.

Cabaran pertama: Kembali menjawab komen satu per satu macam biasa aku buat sebelum ni, secepat mungkin.


Entry pakcik Gedek semalam...
Aku tak jeles...hahaha..aku balas :
Pakcik Gedek balas :

Haha..
Pakcik kejam!...
Cabaran kedua: Mencari superhero yang lagi best dari Batman tu..ekekeke

Cikgu Nurin ni pula tanya aku...
Lain doktor, lain ragamnya cikgu...:P
Bagi aku, aku lebih suka patient yang berterus terang..
Setelah hampir 9 tahun dalam jadi doktor, pelbagai ragam dan karenah aku jumpa.

Macam macam jenis aku jumpa..jenis putar alam, cakap diarrhoea 15 kali..atau muntah 10 kali..tapi muka segar bugar saja..
Dan ingin di ingatkan, alasan senggugut itu sangat klise OK..
Kawan aku adalah kejam sikit, meminta melihat pad si minah kilang kaki MC yang mendakwa dia senggugut...So, kantoi di situ minah kaki MC ini, sebab dia tak berpad! (sila baca: tak period pun). iPad2 lagi lah dia takda...ahahah

So, cabaran ketiga: Meningkatkan skill menangkap si penipu.


~ sebab aku tak menembak, so takde gambar baru. Jadi aku print screen aja hari ni, voleyy? :P ~

42 comments:

  1. dulu sy pon rajin reply setiap komen..tp skang sbb bz sy x sempat balas..cuma baca..publish dan pegi semula ke blog pengomen utk komen plak di blog org tu..

    ReplyDelete
  2. doc...
    hahhahaha...doc...ok, boleh terima alasan busy itu...(tp agak klise) hehehheh...sy buka expert sgt pasal tumbuh tumbuhan dan juga serangga...biasa2 jek doc...

    ReplyDelete
  3. hihi.. saya masih suka reply seme komen komen yang berwawasan. hihi

    ReplyDelete
  4. Mmg sedih kalau kita komen, org tak reply.. Macam idung tak mancung pipi sorong2 gitu...

    ReplyDelete
  5. Ha...ha.... print screen lagi syok membaca. Kakak suka tang gedek punya print screen dan nak tunggu balasan dari doc tang itu....

    ReplyDelete
  6. hahahaha..takut la kalau jumpe doc yang telus mcm mmbe daddyziyyad tue..hehehehe

    ReplyDelete
  7. Cik Betty - saya rasa tak best pulak tak balas komen...hehehe..tapi mmg busy lah minggu ni...lagi busy dari big momma! ekeke

    ReplyDelete
  8. Azian - nanti saya bagi alasan yg tak klise macam ' saya ada meeting dgn big momma lah '..awak tak percaya pulak...ekekek

    ReplyDelete
  9. pegi pavillion ada kedai superhero kat sana.confirmed gambar u akan lebih cantik dari beliau.

    ReplyDelete
  10. Khairul Hakimin - salam kenal bro...eh, kamu pakai model kamera apa ya?

    ReplyDelete
  11. Yan - baik lah akak. Saya semat kata kata akak Yan ni...ekekeke..

    ReplyDelete
  12. KakZakie - saya tengah cari superhero yg best ni..:P

    ReplyDelete
  13. lalink7 - kawan saya tu mmg daring..haha

    ReplyDelete
  14. doc...
    heheheh....kl meeting dgn big momma, ok, sy percaye...hahahah...semoga jumpa superhero yg lebih hebat...

    ReplyDelete
  15. SyidaGorjes - thanks for the suggestion!...:)

    ReplyDelete
  16. Azian lagi - saya jeles tgk kamu dapat barang2 murah tu...saya nak serbu Rengit lepas mommyZiyyad bersalin..haha

    ReplyDelete
  17. Lamenya amy tak singgah sini , banyak entri yang dah tertinggal huhuhu~

    ReplyDelete
  18. eh doc..
    awal dah reply..hehe..

    print screen pun ok..yg penting kami ttp folo..
    sy pun tgu gak doc buat serangan balas..

    ReplyDelete
  19. well...doc bz dgn mcm2 hal...okeh..xsabar nak dapat ank buah baru ni...cptlah 23 mei!!!jahaha

    ReplyDelete
  20. tak balas komen - ada sebab tak pe
    jangan sunyi-sepi tanpa sebab
    hehehehe

    agreed with what Yan said..!

    dan jugak - buat iols patah hati nak jenguk dah

    hak hak hak

    ReplyDelete
  21. DR

    hehehe...kdg2 mmg x sempat nak reply komen kwn..keja sbg auditor sgt pening..jd alasan paling klise " diserang gastrik @ migrain "..hehehe..tp dr panel tuh mmg dah tau kalo tetiba nampak regular patient masuk bg salam...

    ReplyDelete
  22. Amy Syaquena - it's OK..hope awak sihat selepas eksiden tu..

    ReplyDelete
  23. nurkass - hari ni hari santai..hahahaha..so boleh cepat2 balas komen

    ReplyDelete
  24. MissDebab - hahaha..abg faiz pun dah tak sabar..kesian tgk kak lang asyik sakit pinggang aje..:)

    ReplyDelete
  25. miloais - ohhh hakak..janganlah hakak patah hati..nanti jenuh saya nak menyimen nya...ekekekeke

    ReplyDelete
  26. littlehumblelynn - hehehe..regular patient senang, belum duduk pun kita dah boleh tau nak prescribe apa! :P

    ReplyDelete
  27. apa khabar doc? (walaupun tahu mestilah jawapannya khabar baik tp still nak tanya juga sbb nakkan reply) ha..ha..

    ReplyDelete
  28. Hanis Azla - khabar baik. Saya baru lunch. Makan ikan goreng & sayur..hehehehe...saya reply panjang2..ekekeke

    ReplyDelete
  29. en_me - gambar hari ni TERBAEKKK lah..ekekeke..

    ReplyDelete
  30. No pun sll terkejar masa sampai tak terbalas komen2 kenkawang..No gantikan dengan p ziarah umah dorang..maklumla PA a.k.a DREBA ni rumit sket..kejo sana kejo sini..tp blogging mmg wajib hehe..

    ReplyDelete
  31. nak buat cam mana kan doc... kalau time bz tu kita memang bz


    kada je bila dah tak bz nanti

    ReplyDelete
  32. doc...
    heheheh....(azian lagiii...)
    lepas MZ bersalin n abis pantang nnt, kesian lak kat baby...tempat tu panas...kl g kene g solo2...baru leh cari brg dgn penuh khusyuk dan tawaduk...pastu bawak lori, senang sikit nak hangkut...

    ReplyDelete
  33. tok dukun..

    macam kak ati lani ler..
    tak sempat nk balas komen
    mana yg ada soalan saje yg kita jawab

    pasai menipu tukan..
    kakak kita ajar senang saje kalau nak MC
    cakap saje sakit perut ...
    yg itu takleh di kesan..hehe

    leh caye ke doc?

    ReplyDelete
  34. doc..
    hu, salu gak kadang tak sempat nak reply komen, tp lepas tu akn buat cabran utk dii sendiri utk balas gak komen kengkawan yg singgah. tu pun bila dah reda busynye..

    hu

    bile lg sorang baby nak kuar? eheh..

    ReplyDelete
  35. Hmmm...sama jugak macam cikgu, faham sangat putar belit anak murid...baru dia nak buka mulut bila cikgu tanya kenapa tak buat kerja sekolah..cikgu da tau dia punya propa....

    Doc..tak jadi nak minta MC ..hi hi hi....

    Sakit lutut, boleh kut...

    ReplyDelete
  36. penat tau klik-klik comment, daddyziyyad tak balas pun, echeehhh! heheheh..

    agak-agak kalau malaysia buat scheme work from home, siap tak keje agaknye hehehe

    ReplyDelete
  37. akak pun bizi gak...ni baru sempat melawat rumah kamu...
    dysmenorhea....akak penah tangkap sorang...siap suruh dia baring pastu minta nak tengok pad...terus dia cakap ..'saya tak period sebenarnya'...sampai sekarang dia tak mai klinik dah....

    ReplyDelete
  38. doc apa-apa pun janji berupdate, dari dibiar sepi cam tu. makcik bab balas komen memang susah sangat, bukanlah sombong tapi masanya yang tak berapa ada.

    ReplyDelete
  39. same le macam makcik ni....print screen tu pun kire ade mase gak....janji dlm seminggu tu ade gak entry nye.....
    doc...nk tanye pasal simptom hernia la....
    makcik ade buat entry psl tu...kalo x bz bole reply ek.....hehehhehehehehee.....

    ReplyDelete
  40. kamera tak panas enjin 5 hari? tak hidup kang. kihkihkih!

    ReplyDelete
  41. apa superhero lagi hebat dari batman?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...