Wednesday, May 4, 2011

Jangan Sentap

Ini kejadian minggu lepas.
Boring tak tau nak lunch apa, aku makan benda ni + nescefe.

Terpedaya dengan kegebuan beliau, aku pun beli lah..sekali aku ngappp....

Nasib baik aku ambik gambar ni pakai henfon cokia aku aja.
Kalau aku pakai kamera gabak aku, nescaya hasil gambarnya lebih jelas, boleh aku jadikan bukti untuk mintak gantirugi..nak heret si pembuat pau ni ke Tribunal Pengguna...wakakaka..poyo!

~sebenarnya aku pasrah aja lah...
Nak mengubat kekecewaan tak dapat ngap inti kacang merah yang banyak, kulit pau yg gebu tu aku celup lah dalam air nescefe aku. Ya, aku suka celupkan pelbagai makanan dalam air..haha

Malas aku nak bising bising...level toleransi aku boleh bertahan lagi..

Sejauh mana level toleransi anda?

Dalam keadaan apa anda boleh menjadi begitu sentap? :P

Contoh..semalam aku punya level toleransi dah sampai level sentap lah..sebab menipu aku dengan pelbagai sakit...macam tak cukup cukup lagi cuti 3 hari straight! Sekali tuhan bagi kau betul2 sakit, padan muka...

46 comments:

  1. kat banting ada pau gebu gak

    tapi isi rasanya semua lebih kurang jek...

    kuda..kedekut...kedekut...kedekut

    biasalah tu...orang masia ..kanss

    ^____________~

    ReplyDelete
  2. aku kalau org tanya bila nk beranak mmg aku sentap!



    .

    ReplyDelete
  3. huhu.. saya x sentap arini, saya keliru aja.. huhu tp topik ini sedang membuka mata saya, adakah pau atau yang sakit itu membuat tuan rumah betul2 sentap. iihihi

    ReplyDelete
  4. i mmg sentap kalau ada cnsultant+cntractor yg suka putar belit.
    i akan bertukar menjadi akak petir!

    ReplyDelete
  5. hehe..sy pon suka pau inti kacang..sy pon x suka pembuat pau kedekut kacang. baru² ni sy juga dah suka pau kari ayam..cubalah. sedap juga.

    ReplyDelete
  6. semua pau sama je~
    luar gebu
    dalam isi secoit je
    adoi

    ReplyDelete
  7. Kc pun kdg2 camtu gak .. MALAS NAK BISING-BISING. Rajin nak tulis-tulis kat belog je. hihi

    ReplyDelete
  8. yeayyy.. pagi ahad ritu dapat makan kuih pau yang gebu dan sedapppppp...

    ReplyDelete
  9. Toleransi sy masih pada paras 50/50.. kalau sentap pun tak pernah nak tarik muncung... oklah.. malas nak layan.. hehehe

    ReplyDelete
  10. skang sume nak untung kedekut inti.. tu yang menyampah nak beli tu.. 70 sen dapat inti rege sekupang..

    ReplyDelete
  11. saya da lama tak sentap~~haih~~

    ReplyDelete
  12. sama la sini pun dd..ada 1jenis pulak tu gigit2 tak dapat rasa inti lagi hahaha..saboooo je leee..

    ReplyDelete
  13. sib baik dia punya kulit gebu..lau kulit dah la xlawo..isi pun secotet..mmg harus dibaling ke tong muka tukang jual..

    ReplyDelete
  14. kedekutnya isi pau dia..lepas ni org x beli dahlah..dia jugak yang rugi..

    saya kalo tak sakit tapi nak mc..saya ckp je ngan doktor terus terang..doktor saya tak sakit..tapi saya letih..boleh amik mc tak? biasanya doc bagi..sebab dlm 5 tahun ada sekali je kot sy buat camtu..hahaha..

    ReplyDelete
  15. usah terpedaya dgn paras rupa...biarlah buruk tp sedap rasanya tapi jrg yg berkenan dgn yg buruk ni..hehe..jgn sentap pak...hehe

    ReplyDelete
  16. wuu dah lama tak makan pau. :')

    ReplyDelete
  17. doc ... nak mintak mc gak... boleh .

    ReplyDelete
  18. assalamualaikum doc..

    sy dah approved doc kat FB..rupanya doc dgn doc hani satu sekolah mrsm taiping erk..syok nya kalian dpt geng ansara kan

    ReplyDelete
  19. patient aku suka mintak mc kalo bila anak dia sakit
    sekali Allah bagi dia sakit, terus meninggal... tssskkk

    ReplyDelete
  20. haha..
    kes tertipu lah ni..
    alah..sejak harga barang naik ni, mmg semua kuih yg berinti camtu..kalau beli karipap tu cuba goyang..terasa intinye lari sini sana..sikit jek..tapi saya tak sentap pun pasal benda2 camtu..

    yang saya sentap ni kenapa bila dah buat salah tuding jari kat org lain..mmg sentap sgt ni doc..kecik jek tgk mamat tu..grrr

    ReplyDelete
  21. Tak patut betul dah 3 hari mc mintak lagi :( yaya kalo jumpa doktor malas betul ! nak nak doktor banyak tanya, tanya macam macam kitapun jadi konfius. Ingat nak MC la tu, bek ckp kat doktor awal awal " doktor saya nak ubat tak nak MC" hehehehehe mesti xbyk sgt tanya, hehe.

    ReplyDelete
  22. hahahah...
    sentap ke doc pau inti sikit...???
    baik wat sendiri...leh letak inti manyak2...
    wa pun sentap nih...ramai budak2 failed!!!adoyaiiii!!!

    ReplyDelete
  23. mc 3 hr tak cukup meh???
    sy mc pun duk gak kat opis...tapi mcm dah lame jek tak dapat mc nih....heheheheh

    ReplyDelete
  24. adoo tetibe saya kepingin nak makan pau doc:)

    ReplyDelete
  25. hahahahhaha...makcik rase gebu lagi kulit daddy...huhuhuhuhu...

    ReplyDelete
  26. adoii..macam2 la kan..nak untung lebih kena laletak inti sikit..ciput je...
    pasni nakbeli pau kena beli yang kecut2 la..inti lebeh..hehehehe

    ReplyDelete
  27. akak selalu doktor nak bagi mc.. tp akak yg reject cakap tak payah.. he..he.. sentap tak dengar..

    ReplyDelete
  28. saya suke pau..

    pau kacang merah itam tu..

    tp pau tu tipu..gebu diluau..sikit didalam..xaci..heheheh

    ReplyDelete
  29. Pau Pesta kat Batu Pahat sedap tau. Kakak selalu beli. Yang itu confirm gebus....

    ReplyDelete
  30. pau kat kelantan sedap...ade satu org jual kat depan pasaraya pantai timur kat pengkalan chepa...setakat ni mmg tu la yg sedap...well..nnt kalo abg faiz dtg kelantan kite gi beli ok??

    ReplyDelete
  31. doc... nak mc leh tak?

    pau memang eksen gebu kat luar je, dalam isi seciput... suka pau inti kaya

    ReplyDelete
  32. sy penah mintak mc and ckp terus terang kata ada hal personal, dan nak jimatkan cuti untuk hal-ehwal lelain

    ReplyDelete
  33. pau yang gebu2 jgn makan ...tengok jer...

    ReplyDelete
  34. Don't judge the pau by it's gebus....?

    Haha!

    ReplyDelete
  35. betul tu, akak pun slalu terpedaya ngan kuih pau camtu, geram sgt, tgk kegebuan dah terliur sgt, tp isinya hampehh, geram sgt

    ReplyDelete
  36. selalu dpt pau yg gebu di luar je... bab sakit2 ni tak baik tipu nanti betul2 sakit baru tahu betapa sakitnya

    ReplyDelete
  37. doc...
    selalu sy tertunggu tunggu doc balas komen...hehehhe...

    ReplyDelete
  38. pau yg mak saya buat yg terbaik. pau luar? suma tak sedap!

    ReplyDelete
  39. hee.. eh.. ni pau apa? PAU AHMAD? tu tak halal tau. cina punya...

    ReplyDelete
  40. DaddyZiyyad..akak nak makan pau..buat sendiri isi inti kelapa..letak banyak2..baru puas hati..

    ReplyDelete
  41. Assalamualaikum.
    Sekarang semua barang naik harga.
    Peniaga pun pandai buat taktik bagi mengelak rugi.
    Itu katanya, padahal untung memanjang...
    Bentuk pau masih sama, saiz masih sama, tapi intinya kena catu...

    Kena buat sendiri, letak inti banyak-banyak!

    TQ

    ReplyDelete
  42. Doc..kalau tipu-tipu sakit pun boleh tau ker?

    ReplyDelete
  43. Kalu rasa tak tahan, pasni masuk kelas memasak, buat pau sendirik!


    hahahahaha lariiiiiiiiii....!


    “Tiba-tiba plak jadi baik?”: Luahan Hati Ini Sangat Panjang...

    ReplyDelete
  44. doc sebab tu makcik suka pilih pau buatan kampung walau tak segebu tu tapi masih sedap dimakan.tu mesti paten compeni besarnya pau.pasal tolenrasi ni tengok gak, kalau dah melebih asyik kita je kena bertolenrasi, benggang gak.

    ReplyDelete
  45. nampak sedap pulak pau tu..mana doc beli ni?len kali klau terjumpa taknak beli..hehe

    ReplyDelete
  46. level toleransi sy sama mcm doc kot..redhaa sajaa..hadoiii..tp dlm hati maki hamun sakan..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...