Saturday, May 21, 2011

Bukan Bangla






Nuuuuuurrrr Kasiiihhhhhhhhhhh....
Nuuurrrrrr Kasihhhhh...

Mendayu dayu lagu ni dok selalu keluar Hot FM...hahaa..
Naik boring aku...

Ya, aku memang tak layan filem/cerita melayu sangat..
Kalau layan pun, selalunya cerita lawak lah...

Nur Kasih ni masa kat TV pun aku tak tengok...
Sampailah tiba bulan Ramadhan tahun lepas ke, atau tahun sebelum tu..aku tak ingat..
Tiap tiap pagi time sahur tv dok tayang citer ni...ape kes pagi2 dok tayang cerita sendu..miahahaha..
Yang rajin melayannya adik ipar aku, si Ajib..hahaha...

Yang minat siri tv ni, aku rasa mesti teruja nak ke wayang kan?
Dan peminat Remy Ishak pun mesti ramai yang nak gi wayang kan..
Enjoy your movie!!

Aku just nak tau respon dari yang dah tengok, macam mana siri tv yg panjang meleret leret ni, di ringkaskan jadi sebuah filem 1.5 jam. :P


ps: raya puasa nanti keluar tv tak? :)

52 comments:

  1. saya salah seorang yang tengok masa time sahur tu.. dan saya sudah tempah tiket untuk tayangan esok..

    ReplyDelete
  2. doc...
    remy tu x boyfren kawan sy masa sekolah taw!!!!nak tergelak kami!!!!wayang???susah la doc ade baby...kami tgok movie kat umah jek...citer melayu yg kami layan sampai laaa ni...

    hantu kak limah balik rumah...sampai muaz pun dah tau dialognya...yg peliknya, dah tgok byk kalik pun mesti nak gelak jek...release betul la tgok citer ni...

    nurkasih????kene nangis2 ke???huhuhu

    ReplyDelete
  3. Kakak tunggu keluar tv. Tak pun mesti ada CD bila wayang dah tak main lagi. Tak kisah sangat kakak tentang filem-filem nie....

    ReplyDelete
  4. weih weih..bile mase gua minat nak tgk..gua minat tgk ayu raudhah je..

    ReplyDelete
  5. wa tak tgk sgt yg kat tv sbb g terawikh tp wa tgk yg download punya..hahahhaha..ms tgk tu rs mcm siok gak coz tgk nur tu mcm suci murni jer..tp bl dah tau camne nur tu dlm dunia realitinya..feeling nak tgk movie tu dah ilang..mcm dah xsyok...

    ReplyDelete
  6. NURR...NURR..NUR KASIH..
    tp biasakan kalau di wayangkan dah melalut lalut dah..
    biasanyalah kan?

    ReplyDelete
  7. errr.

    saye tunggu raya je.

    hehehehhee.

    ReplyDelete
  8. Masa di tayang di TV, kakcik tengok kalau TERtengok. Nak tunggu depan TV tak adalah...

    ReplyDelete
  9. tak ikuti sangat...
    bila jadi the movie pun malas nak tengok...
    tak lama lagi kuar TV la tu...!

    ReplyDelete
  10. ahahahaa...di manakah kakak yang minat si Remy ishak itu..beliau pergi berjimba2?..menengok cite itu?hahah

    ReplyDelete
  11. Huk... takde citer lain nak tgk ker... ha ha ha

    Sory gurau jer... jgn amik ati owner...

    ReplyDelete
  12. ehemm.ehemm.. vangga nih.. remy tuh dok satu block ngan cik pah tau. tiap tiap pagi cik pah dapat pandang motor dia pun jadilah.. jumpa orang nye adalah 3 kali.. tak hensem ..tapi manis

    ReplyDelete
  13. shaza - sila bagi review..saya nak baca review aja..ekeke

    ReplyDelete
  14. azian - hantu kak limah ada mesej tersembunyi..movie mcm tu bagus...mesti kawan you tu bangga..cakap "eh..remy tu ex aku tau"..wakakaka

    ReplyDelete
  15. kakzakie - saya pun sejak ada anak kecil ni, susah nak gi tgk wayang..

    ReplyDelete
  16. ajib - muakakaka...gua pelik lah jugak Jib, tgk lu rajin layan citer tu time sahur..

    ReplyDelete
  17. KSWSK - dunia fantasi VS dunia realiti mereka mmg berbeza...:P

    ReplyDelete
  18. sayangsayangibu - entahla..kita tunggu respon peminat2 NurKasih nanti :)

    ReplyDelete
  19. kakcik - saya time sahur tu, selalu sgt tertengok! haha..sebab adik ipar rajin bukak..

    ReplyDelete
  20. kak long - astro 1st confirm keluar awal bulan 6 ni

    ReplyDelete
  21. zie - kakak tu rasa rasanya pergi berjimba di hujung minggu..ekekekee

    ReplyDelete
  22. MindaMalay - hahahaha...saya tak tengok pun..dan tak layan citer macam ni..

    ReplyDelete
  23. CikPah - wahhh..cik pah berjiran dgn remy ishak....saya dah lama nak berjiran dengan johnny depp! : )

    ReplyDelete
  24. tunggu kuar tv jeh

    doc ..dah tgk Fast Five ke belum??

    kalau tak sempat dvd pirate dah kuar dah
    baru semalam kita beli :)

    ReplyDelete
  25. Samalah kita doc, tak nengok pun drama dia. Naik muak cik ina ngan suami dengar lagu dia kat radio. Cik ina ni suka tengok cite lawak, dah banyak habiskan masa ngan kerja kat opis, tak suka nak tengok cite yang kena fikir bagai ni. nak layan cite katawa je.

    ReplyDelete
  26. apa barang remy ishak? ala2 bangla kekdahnya...baik aku layan saheizy sam...

    ( mati lah aku kalau remy ishak baca komen aku neh...)

    ReplyDelete
  27. hahahahhhaa...tu yang makcik tak paham...lagi bangla muke tu..lagi ramai yg nak peluk cium...tp muke remy ishak tu kire okayle..ade machonye..keh..keh..keh...
    cite tu..makcik mcm berkkobar nk tengok..tapi drama x penah tgok pun...keh..keh...keh...

    ReplyDelete
  28. mane pulak remy ishak mcm bangla...hahah...nk tgk!!alangkah bestnye kalo kb ade wayang!!!

    ReplyDelete
  29. wey!!!!!! ada yg nak kene kunyah ni!!!!

    ReplyDelete
  30. Ati - belum tgk lagi Fast Five..takde masa dan wife tgh sarat! :)

    ReplyDelete
  31. Cik Ina - setuju lah dgn makcik..saya pun malas nak tgk citer yg kena fikir mendalam sangat..sebab nak relax dan santai2 ..so tgk citer santai aje..

    ReplyDelete
  32. wahida - so, ko mesti tengok KONGSI ! lu langsi lu mati...hehehe

    ReplyDelete
  33. Kharul Hakimin - rasa rasanya kalau tak booking tiket, weekend ni mmg penuh wayang dah !

    ReplyDelete
  34. Hantu Kak Limah - bangla yang macho, boleh gitu? ekekeke

    ReplyDelete
  35. Miss Debab - seriously kat KB takde wayang ke Nabila??? Kat KB Mall tu takde?

    ReplyDelete
  36. Saya pun tak layan sangat citer ni masa kat tv dulu sehinggalah emak Adam mengikutinya. Jadi saya pun layan kerana lebih utk melayan emak Adam di dalam sama2 menonton.

    Nak tunjukkan kasih kat emak Adam hehehe

    ReplyDelete
  37. Raya ni rasanya belum keluar kat tv lagi sebab biasanya yg cepat keluar kat astro. Nak tunggu keluar kat rangkaian Media Prima, kenalah tunggu tahun depan kot

    ReplyDelete
  38. YB - yang pastinya, akan keluar cepat di Astro First! heheheh...

    ReplyDelete
  39. saya layan drama dia dulu..mengadap ja tiap2 jumaat mlm tu.. tapi belum tengok lg movie..

    ReplyDelete
  40. Kat TV pon uncle tak tengok....

    Panggung....?

    ReplyDelete
  41. Memang minat drama Nur Kasih ni. Filem Kongsi dah tengok.. Tapi filem ni tak tahu pulak bila dapat tonton..

    ReplyDelete
  42. sy pon salah sorang yg tgk masa sahur tuh..suami pon suka citer neh..tgh pujuk dia tgk movie nih kat wayang..susah nk tgk psl ada anak kecik..

    ReplyDelete
  43. panggung???
    dah hampir 11 tahun ayu tak jejakkan kaki..

    dan ayu nie bukan hantu tv.. maklumlah... jika drama tu ttg kebenaran, kuliah, ceramah atau apa2 pengajaran kemanusian jer ayu layan

    PS: malam nie ada drama best di tv 3 `utusan illahi`.. jom tonton sama2 ya doktor

    ReplyDelete
  44. oooooo kalo drama tu kami mmg antu..tunggu je time nak melangut depan tb hahahaha...mmg touching la DD huhuhu

    ReplyDelete
  45. assalam daddy ziyyad..akak memang tak akan pergi ke panggung wayang..kalau dah kluar tv..mungkin tengok jugak kot..

    ReplyDelete
  46. tak per , nanti keluar kat astro first.. sy pun tengok tv dulu masa nak hujung2 jerr... DdayZiyyad jangan lupa bawah tisu masuk wayang nanti heheheheh...apa salahnyer... tak kan nak cotrol macho selalu... nagis dalam wayang, org tak nampak heheheh

    ReplyDelete
  47. Uncle sudah berkurun tak ke pawagam. nanti kalau cerita tu main kat tv percuma pun, belum tentu uncle tengok lagi.

    uncle tengok tv selalunya untuk berita sahaja.

    begitulah peningkatan usia mengubah citarasa seseorang.

    ReplyDelete
  48. saya menangess 4 kali disusuli sedu yang tak berakhir smpai habes cerita..alamak..cengengg gile sy doc..haahah

    ReplyDelete
  49. la la la.. WN dah tengok.. kerna NUR KASIH.. mintak izin kat Hubby gi tengok ngan adik.. (hubby tak layan citer Melayu ni) tinggal anak ngan hubby.. men 'jongket' kami adik beradik tengah2 malam.. ye la tido kan anak dulu la... pada yg minat.. BEST LA NUR KASIH !!!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...