Thursday, May 19, 2011

Berusahalah!

Bersawang blog..hahaha..
Ada juga sahabat yang concern bertanya di FB kenapa tak update...terharu ai....ekekekeke..

Maklumlah..busy sikit sempena hari wesak yang lepas...
Tak caya, tanya sahabat aku ni, busy gila sehari sebelum dan selepas hari wesak..rasa macam nak kasik julap aje, betul tak wahai sahabat ?

Sebenarnya, last week teruja juga nak mula ber HTN lepas baca blog master student kaki masak ni...
Sehari ok....aku bertahan..

Tiba tiba teringat komen balas ratu directory makanan ni...


makanya HTN hanya lah 24 jam..
esok paginya, sarapan nasi lemak!
takpe, it just a breakfast...

malangnya...semalam petang telah ke madam kwan mid valley lagi..
dan hasilnya...

ambek kau..
wakakaka....

takpe..
esok masih ada..
kita cuba lagi..
Thomas Alva Edison pun gagal 1000 kali sebelum berjaya hasilkan lampu mentol..:P

71 comments:

  1. setakat nasi lemak ayam + abc tidak memberi kesan kepada i.hehehehe =P

    ReplyDelete
  2. SyidaGorjes - semalam bawak mommy ke madam kwans utk fulfill kemahuan dia jalan jalan before caesar..lepas ni at least 2 minggu dia terperap kat rumah! :)

    ReplyDelete
  3. Esok masih ada..dan esok dan esok esok..Hmm..Dah brapa kali gagal ni Doc?? Tolak 1000..Wowww..masih banyak peluang dan esok dan esok esok lagi.

    ReplyDelete
  4. Ate - gagal sekali bukan gagal selamanya...chewahhhhh...:P

    ReplyDelete
  5. HTN ni memberi impak yang besar.. bila pergi ke restoran hati kata nak.. tapi mulut keluar lain.. macam mana? huhuhu... mulut lagi laju dari kata hati..

    ReplyDelete
  6. RatuKebaya - kalau duduk di malaysia, memang sukar nak ber HTN...hahaha! alasan!

    ReplyDelete
  7. tahun ni pun saya berangan, merancang azam macam tu, tapi ni dah masuk bulan me, sama saja... tak per lah, asal hati senang.. huhhehhehee

    ReplyDelete
  8. Kakcik juga sedang cuba untuk memininumkan pengambilan nasi (makna memininumkan itu mungkin sahaja sepinggan dari 3 pinggan, kan?) ;-)

    ReplyDelete
  9. Ayin Masliza - takpe...takpe...kita berpegang kepada falsafah Thomas Alva Edison tu....ekekeke

    ReplyDelete
  10. kakcik - kakcikkkkkkkkkkkkkk!!!! hahahhaa

    ReplyDelete
  11. ohhh... mantop gila tgk makanan tersebut!!! hahahaha. takpe, gagal sekali bukan gagal selama2nya. chayok2!

    ReplyDelete
  12. hahaha, lelaki semua sama, lidah tak bertulang! dia memang nak makan, kita yang disalahkan. haha (ketawa² gila sebab digelar ratu).

    tapi betul la, lelaki kurus tak macho.

    ReplyDelete
  13. HTN tu apa? sy agak-agak bab diet ah kut nih..selamat berjaya lorr..

    ReplyDelete
  14. Wow Nasi Lemak tuh nampak sedap laa doc.. :)

    ReplyDelete
  15. tak aci lah buat perbandingan yang tu doc..
    bayangkan kalau dah gagal 1000 kali tapi penternakan lemak tu dah beribu tan..haru dibuatnya..haha

    ReplyDelete
  16. hahaha..boleh la..sekali sekala je makan ye dak..tapi betol..warung kita yang budak sabah tu host pun saya tak lalu nak tengok..berpeluh2 makan..emmm:P

    ReplyDelete
  17. yaaaaa...kita kena makan sbb kita nak hidoppp...hehehe..

    ReplyDelete
  18. takpelah dr..esok cuba lagi...dan esok lagi..dan lagi...

    ReplyDelete
  19. sukalah alasan thomas alva edison tu.. boleh gunakan juga ni.. he..he..

    ReplyDelete
  20. sama cam akak gak, nak diet, tapi slalu tak jadi....sebab dok berpegang pada ayat2 camtu le...takpe esok ada lagi, akhirnya badan makin membulat

    ReplyDelete
  21. GC - sebab nasik lemak tu mantop lah, maka saya terpaksa berpegang pada kata kata Thomas Alva Edison..ahaha

    ReplyDelete
  22. alien - memang sedap banggggg....:P

    ReplyDelete
  23. KOG - hahahahahaha...dah agak u akan komen macam ni...memang saja nak alihkan alasan kat KOG, padahal sendiri yg nak makan!

    ReplyDelete
  24. Melampau betul doc. Macam nak balas dendam tak sampai pun dua hari. Hahaha... tapi memang nampak sedap.

    ReplyDelete
  25. elehh...

    kita pun sama gak...huhu

    kayuh basikal 20min sehari jeh

    tapi makan pun manyak gak :)

    ReplyDelete
  26. doc,

    diet must start from now,

    no never tomorrow.. :))

    ReplyDelete
  27. brekfes yg sungguh meriah tu... :D

    ReplyDelete
  28. hahaha..dogaan semata2 tu..yum yum naik terlior gak ni...

    pasal timbang tu No try DD pny 2.7KB jam 2.43ptg...2x test..tp masih kategory ringan sangat ni..buka sekejaaaaap je hehe..dia mmg suka lari2 KB dia tu..mungkin dah banyak komen2 masuk hehe..don't worry ya..

    ReplyDelete
  29. pernah terai sekali 14 hari tanpa nasi..hari yg ke 15 mkn nasi mcm 14 thn dah tak jumpa makanan..grrrr

    ReplyDelete
  30. Hoi! Nasik lemak dengan ABC...?

    Ajaran songsang, tu!

    ReplyDelete
  31. hui

    menarik nya nasi lemak

    *tgh diet*

    saya penah diet 3 bulan tanpa nasi. turun 8 kg. lepas tu saya dah topap balik 8 kg tu.

    ape kessssss. kakakakakkaka

    ReplyDelete
  32. muhahahaha...!! alasan tempang..!

    samalah ngan putu..kalau bab2 nak berdiet... semuanya postpone esok..esok..

    sudahnya..hari berganti hari je lah.. hahhaa

    ReplyDelete
  33. kenapa dah lama tak update? wesak day hari sibuk ke ?sama ngan doc hanie, tak de cite terkini. sibuk-sibuk sempat lagi makan kat madam kwan mid valley .tak aci.

    ReplyDelete
  34. HTN.. boleh ke doc... takpe tuka ke hari setengah nasi

    mungkin dari dua pinggan ke satu pinggan... hahahaha jangan satu pinggan tu lebih tinggi gunungnya dari yg dua pinggan..sudahla

    ReplyDelete
  35. hidup untuk makan; makan untuk hidup.

    kalau dah sekali ngelat, ngelatlah selalu.

    ;o)

    ReplyDelete
  36. Hahaha...sama la kita Bro..." Kita serupa....Kita serupa..."....Taman Belia tu dekat dengan Jesellton ( area umah org kaya2..)/ padang lumba kuda/atau jalan sebelum nak ke Botanikal garden

    ReplyDelete
  37. owhhh... nak buat HTN kekdahnya
    ingat kan apa lah...

    kalo tak bleh sehari tanpa nasik
    memula kurang kan kuantiti nasi...
    then buat peningkatan
    tak gitu???

    ReplyDelete
  38. Cik Betty : HTN = Hari Tanpa Nasik :P

    ReplyDelete
  39. Sallam Doc,

    Muda lagi Doc, tak payah HTN,
    esok2 kalau dah tak larat
    makan nasi baru HTN..hahaha..
    saya ni songsang sikit doc
    HHNN= hari hari nak nasik.

    ReplyDelete
  40. kalau nak HTN, hati mesti tegap!


    tapi nampak nasik lemak itu, bye bye HTN!

    psst, tak suka tau jadik student boring, dah tiga tahun tapi apa pun takda, huh tension!!!

    ReplyDelete
  41. Assalamualaikum.
    HTN...
    Hari tanpa nasi?

    Kenapa sampai tak makan nasi?
    Bukan nasi yang 'menaikkan' badan, tapi cara kita makan... apa sahaja makanan.

    TQ

    ReplyDelete
  42. doc...
    sorry ye...sy tak pernah mkn kat madam kwan tu...halal ke???

    MZ nak kene caesar ye???

    dah 2 mlm tak mkn nasi(makan mee hoon sup dan pizza) tapi tak leh nak kategori HTN sbb HTN tu hari...kl JTM boleh tak????jam tanpa nasi....hehehheheh

    ReplyDelete
  43. Rinna - sebab sedap lah saya gagal ber HTN..haha

    ReplyDelete
  44. nurkass - so kena pastikan tak gagal 1000 kali ! kalau tak, memang penuh lemak! ~haha

    ReplyDelete
  45. Ayuraza - susah kalau tengok rancangan2 jalan2 cari makan ni..mesti nak try! :P

    ReplyDelete
  46. Zie - yeahhhhhh!!! hidup untuk makan....wakakakka

    ReplyDelete
  47. munna - cuba dan terus mencuba..sebab hari hari kita makan kan...so boleh cuba hari hari..haha

    ReplyDelete
  48. Hanis Azla - alasan tu kena digunapakai sebagai motivasi, bukan alasan semata mata..ekekekke

    ReplyDelete
  49. kakchik @ella - betul, esok masih ada..macam tajuk filem plak..ahaha

    ReplyDelete
  50. yg penting kunyah 40 kali baru telan

    ReplyDelete
  51. emm ni berusaha utk apa? utk diet ke? sory tertinggal keretapi ler...entry saya harini nk tanya doktor kalau salur peranakan wanita tu terkeluar tu kanser rahim jugak ke...harap2 doktor tk busy utk jawab ye...thanks

    ReplyDelete
  52. mamasyaza - tak pe kak..mari kita terus berusaha..esok masih ada...;P

    ReplyDelete
  53. Kakzakie - hahaha..macam balas dendam..sekali makan ambek kau nasik lemak + ABC special !

    ReplyDelete
  54. Ati Masrif - ok lah tu kak..kayuh juga...cuba makan sambil kayuh..ngeeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  55. MasZuber - baiklah ! start now! haha

    ReplyDelete
  56. MakSu - tu saya punya lunch + breakfast ..haha

    ReplyDelete
  57. tasekM - ganteng lah sangat..wakakaka

    ReplyDelete
  58. Norhafiza - kena diet betul2 ni..sebab nanti time travel susah nak diet...

    ReplyDelete
  59. MDT - wakakaka...itu namanya membalas dendam !

    ReplyDelete
  60. gedek - come on pakcik...barulah urban makan nasik lemak + ABC ~ haha

    ReplyDelete
  61. Miss B - sayangnya..dah turun 8kg, top up balik...huhuhu

    ReplyDelete
  62. Putubambu - tempang kan alasan..hahaha

    ReplyDelete
  63. Cik Ina - memang busy makcik...haha..pegi midvalley ni sebagai nak melepas tension...:)

    ReplyDelete
  64. Ibuintan - boleh aja sebenarnya..lebih kurang 12 tahun yang lepas, saya pernah buat..berjaya! kakaka

    ReplyDelete
  65. azrina307 - asyik ngelattttttttt aja..tu yg payah tu nak tough badan.. ~haha

    ReplyDelete
  66. Fadzli Amir - ok bro..TQ..lain kali pi Penang boleh terjah taman tu..

    ReplyDelete
  67. mak aiihhh... sangat menyelerakan. kak liza pun tak mampu nak menolaknya..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...