Monday, April 25, 2011

Ziyyad Got A New Gadget

Aktiviti semalam, menabur duit di The Curve & Ikano.  :P

Sebenarnya agak malas nak shopping on weekends, sebab umat manusia ramai sangat.
Tapi sebab Zayyan bakal melihat dunia 23 Mei ni, so kena habiskan shopping apa yang patut.

Shopping barang keperluan baby memang banyak gunakan duit.
Aura keinginan ber shopping, especially yang bakal menyambut baby pertama, memang jelas kelihatan.
Harga tolak ke tepi. Asalkan anak dapat yang terbaik.
Sebab tu aku berangan angan nak ada sebijik kedai jual barangan baby...:P
Angan angan aje.....

anak yang baik, menyuapkan mommy nya air selepas penat shopping  :P
Kagum tengok kesungguhan mommyZiyyad yang gigihkan diri berjalan sana sini.
Kalau perut aku dah besar macam ni, rasanya aku nak duduk rumah aja, main playstation, layan HBO, tido..
Tu pasal tuhan lahirkan aku sebagai lelaki..ekekeke..

Hasil rampasan perang..
Tapi tak sebanyak masa kami nak sambut kelahiran Ziyyad dulu..sebab dah pandai bajet, apa yang penting.
Lagipun barang barang macam sterelizer tu semua, Ziyyad punya ada lagi..

Tema newborn rompers kali ini ialah " rumah atuk dan nenek"  ekekeke...

Ziyyad dah berpisah dengan Britax First Class dia ni...bakal diperturunkan kepada Zayyan lah lepas ni..

Tadaaaa..ini lah gadget terbaru Ziyyad. High back booster car seat, Halford . Sesuai dari 9kg hingga 36kg.
Okey aja Ziyyad test duduk for the first time semalam, lena aja tertido..hehehe

Gambar penutup..
Ziyyad yang keletihan bershopping seharian...terus tertidur dari dalam kereta..angkat ke cot pun, still tak sedar..

~almost done shopping for the newborn...cuma tinggal his baby cot aja yang belum beli lagi~

45 comments:

  1. doc...
    adoyaiiii....selamat menerima org baru...
    muiz byk guna brg2 muaz...kl ketiga anak laki2 jugak...sian dia...guna brg2 abg2...hehhee...really wish to hav a girl pasni..hehehe...romper???percaya tak, anak sy tak pakai pun...heheheh...
    sy pun teringin nak ade kedai baby...mesti cute je kan...(berangan betullll!!!!)

    ReplyDelete
  2. alang2 jd org yg 1st, jd la yg 2nd plak...
    hehehehhe....bukan senang woooo...

    ReplyDelete
  3. doc...
    lupa nak bgtau...
    cantiknya rumah...
    (alang2, jd la no 3 pulak...hehehehh)
    doc...jgn mare ye...

    ReplyDelete
  4. macam lovely jer tema utk newborn tu :)

    ReplyDelete
  5. nama anak ko nnt zayyan eh? wah..sedap nok nama anak ko...boleh aku tiru nnt neh...ekekekek...

    ReplyDelete
  6. wahh..menabur duit doc? huhuhuu..teringin juga nak menabur tapi syiling shj yg adaa...mesti mahal gadget baru ziyyad..anak2 zmn skrang semuanya dilimpahi kemewahan..agak2 anak saya nnt cmne agaknyee..haihh

    ReplyDelete
  7. saya dulu time shopping barang ainul beli kat jualan gudang je~murah sungguh!haha~~

    ReplyDelete
  8. oo nk sambut baby baru yer...semoga selamat yer :)rompers pun ada tema ekk?okaylah tu sejuk hati atok and nenek nk jaga masa pntg nanti...

    ReplyDelete
  9. syok nye shopping...makcik kalo dpt menyoping barang baby..memang x hengat dunia..satu shopping complex nak beli..hahahhahahha....
    bese ler..teruje katekan...hehehehehhe....

    ReplyDelete
  10. Akak suka sangat rompers. esp kalau tidur malam punya. tak payah nak pakai kan stokin lagi..

    barangan baby mmg mahal2 kalau nak yg baik.. akak setuju...

    ReplyDelete
  11. Utk memudahkan delivery biarlah mommy ziyyad bershopping. Lagipun kalau daddy dia yg pilih utk adik dia belum tentu sebaik/secantik mommy yg pilih. Jangan marahlah Dr...

    Letih bebenar kalau tengok Ziyyad tidur. Syok....

    ReplyDelete
  12. dr

    bestnya nak dpt baby baru..smg selamat semuanya !!

    ReplyDelete
  13. Seronok jadi baby - tak payah fikir masalah dunia! :)

    ReplyDelete
  14. smlm sy ade dekat ikea!! makan mitbol. haha

    ReplyDelete
  15. daddyziyyad..dah ada nama rupanya ye zayyan..
    lepas ni nak letak nama blog apa pulak ye doc.kalau letak daddy ziyyad aje nanti zayyan kecik hati..
    semoga zayyan selamat dilahirkan..begitu juga mommynya semoga selamat melahirkan..

    ReplyDelete
  16. first nak ckp :- untung mommy ziyyad sbb dpt doc..tak semua suami nak gi shopping..

    second nak ckp :- sejuk mata bila tgk ziyyad..pandai ambil hati ibubapa..sapalah mak pak dia nih..hehe

    third nak cakap :- semoga semuanya nanti di permudahkan olehnya..emm..apa nama penuh nye doc..

    ReplyDelete
  17. woww...zayyad pula yek...

    mcm nama twin saje...

    dah tak lama dah tu ...
    cepat pula masa berlalu

    ReplyDelete
  18. Ada 2 soalan tak pandai Ate, bila melihat barang2 rampasan perang tu:
    1. Doc beli lampin nak wat ape?
    2. Bekas poder tepuk2 berbulu tu tak buat baby teruhuk-uhuk?

    Baik dan deselplen nya Ziyyad, nak dia duduk kat baby sitter dan tidur di cot. Tabik spring kat mummy ngan daddy dia yg boleh melatih Ziyyad deselplen (displin) dari kecik.

    ReplyDelete
  19. comel jahh ziyyad tolong mummy dia tuh!

    zayyan - nama sedap banget lahh!

    iols masa nak bersalinkan anak ke 2 - banyak kena beli baru
    sbb - jarak yg jauh sangat - then barang2 tu banyak dah sedekah... kat kakak2... even stroller and baby tub pun kena gak beli baru

    ReplyDelete
  20. wah! 23 may..kalau 25 may lagi cantik! same dgn MDT :)

    ReplyDelete
  21. nape u tak bli carseat yg 36kg terus?instead of buying 2 carseats.
    tp bila da 3thn aqid pun da takmo pakai recaro dia tu.saya sangat geram.

    ReplyDelete
  22. terasa nak bukak kedai jual barang babylah. mesti kaya! heheh~

    ReplyDelete
  23. "Everything is better at grandma's"

    Hahahaha! Kelaka siot!

    ReplyDelete
  24. wow... semua dah lengkap, nunggu zayyan je lagi


    ziyyad pun mesti tak sabar juga nak jadi bang long

    ReplyDelete
  25. kesian ziyyad penat jalan2 ye..syabassss MommyZiyyad, tengok..gagah kan doc perempuan?hehehe..

    ReplyDelete
  26. takpela mula² angan²..nnt bebetul jd kenyataan..ziyyad mau je dia tido kat cot ye..anak sy dua² suka tido celah ketiak sy jer..ada play pen jd perhiasan jer..sp nk beli itu playpen? sy cheap sale..

    ReplyDelete
  27. Eloklah kalau nak buka kedai jual barangan bayi sebab org tak berkira keluar duit utk anak mereka esp first baby.

    Satu lagi kedai kalau nak buka ialah kedai pengantin sebab org pun tak berkira utk majlis hari bahagia tu.

    Bolehlah saya jadi sleeping partner DaddyZiyyad.

    ReplyDelete
  28. Banyak juga harta rampasan perang tu. Mesti pertempuran hebat. Mujur senjata Daddy dan MommyZiyyad canggih. ngeeee

    ReplyDelete
  29. Dulu masa naufal, memang beli macam2..xsaited...bila Nabil, beli sikit je, sebab naufal punya, banyak yg boleh pakai dan elok2 lagi....kesian dia...hehehhe

    ReplyDelete
  30. brg utk adik dah ada.. barang utk ziyyad pun bertambah yer..

    ReplyDelete
  31. Beli barang baby adalah saat-saat yang paling indah je makcik rasa. masa tu semua cam nak beli yang baru.ye makcik memang tamak, bila bab baby baru. makcik mengaku tak suka pakaikan baju lama untuk baby baru. alah ciannya mommy ziyad letih, masa pregnant jalan-jalan cam tu penat tau. budak kecik kalau penat jalan mesti balik boleh tertidur.banyak gak hasil rampasan perang tu.ekekek

    ReplyDelete
  32. masa anak pertama mmg membeli barang untuk anak macam tak ingat dunia dah... tapi yg kedua cuma beli yg betu2 perlu je...seronok shopping brg baby bagi mommy yg tgh preggy ni...dah tak rasa penat membawa perut bila tgk brg baby ni..

    ReplyDelete
  33. aikkk..
    apsal aku nampak ada puting kosong tu?
    hehe.. utk no 3 (insyaAllah).. aku bajet takmo belikan puting kosong la... susah gilerrr nak stop!

    ReplyDelete
  34. sy blom shopping apa2 lagi. hmmm.. rilek arr kan. awal lagi. hehe

    ReplyDelete
  35. ohh.dah adna nam yer zayyan ..sedap ..

    masih tido dlm cot lagi ? muat tak..

    ReplyDelete
  36. * sori ..

    dah ada nama ! ( baru betul )

    ReplyDelete
  37. 25 Mei?? waaaa ..tak lama lagi tu. Abgnya Ziyyad, adik zayyan ye? boy jugak ke tu?

    ReplyDelete
  38. wow...cantiknyeeee..mest ziyyad happy dapat tu kan..alahai kesiannya sampai ketiduran..

    ReplyDelete
  39. alolo comelnyer ziyyad..
    lama juga kami tak pergi the curve..
    ingat nak beli juga le car seat ni,tp kena kumpul duit dulu..:)

    ReplyDelete
  40. seronok nak menyambut ahli keluarga barukan

    hehehehe...lelaki mana boleh bawak perut
    tak seksi..tak cun ;p

    rindunya nak berperut besar (,")

    ReplyDelete
  41. Elehhhh eksyen ler tuh?
    hahahahahaha! > gelak seorang nenek yang jeles.

    Ehh jamu dah beli? Param dah tempah? Ahaks!

    ReplyDelete
  42. I LIKE entry shopping gini.. huhu.. Bagus Ziyyad mahu tido dalam cot sendiri ye..

    ReplyDelete
  43. pandai nak bodek atuk dan nenek eh!!!
    :)

    ReplyDelete
  44. Saya rasa nak like entry nihhh! ehhe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...