Friday, April 15, 2011

Tazkirah Jemaat

Salam Jumaat, penghulu segala hari..

Tazkirah ringkas Ustaz Daddy pagi ni...bertajuk "Anak Anugerah Allah"

Setiap anak yang lahir, ialah anugerah Allah kepada kita.
Sedar tak sedar, anugerah itu datang sekali dengan pakej tanggungjawab.

Antara tanggungjawab kita, ialah memastikan anak mendapat khasiat makanan dan minuman yang terbaik, dimulakan dengan susu ibunya. Di ikuti pula dengan tidak menyuapkan racun tersembunyi kepada mereka.

Oleh itu...

Bertukarlah segera ke botol BPA-free.
Tiada alasan lagi...mommyZiyyad borong tiga botol di Sogo..menambah koleksi yang sedia ada.
Mahal? Dengan hanya RM11, anda dah boleh dapat sebijik..
Ya, brand seperti Avent tetap poyo dengan harga RM30++.
Kalau sehari boleh beli rokok RM10, amat zalim anda kata botol susu ni mahal..wajar saja anda di soal di Padang Mahsyar..:P

Jangan abaikan tanggungjawab terhadap anak anak..
Nanti mereka akan merenung jauh .....
Merenung jauh nasib mereka...diabaikan..
Mencari cahaya kasih sayang...



~ mesej ini dibawa oleh Kementerian Kesihatan Uganda, dengan kerjasama Jabatan Ugama Uganda~

54 comments:

  1. yeahhhh...

    ist time dpt 1st :)

    thanks.....

    kita nak turun KL esok

    boleh ah ..gi borong kat sogo

    tekiu .. i like

    ^___________~

    ReplyDelete
  2. comeiii along ziyyad

    t-shirt apa tu..?

    ReplyDelete
  3. kak ati gila kuasa. hahah!!!

    daddy, terrrrrrbaiklah entry ni!

    ReplyDelete
  4. mencari cahaya kasih sayang...
    em, can be applicable to 'kelkatu'
    kui3

    ReplyDelete
  5. murahnya kalau RM10.makcik kalau bab anak tak berkira, peliknya kalau tuk diri sendiri barang RM30, makcik rasa mahal. itu lah dia kuasa anak, bila bab dia cam kena pukau.

    ReplyDelete
  6. Baguslah kerajaan Uganda ni... ;-)

    Ziyyad tetap comel dan kacak (ikut siapalah agaknya, ya?) ;-)

    ReplyDelete
  7. Recycle botol kicap boleh ke?

    Ikat puting dengan cable-tie....

    Sama je, kot?

    ReplyDelete
  8. huhuhuhuhu...daniel dah 6 tahun..sampai sekarang still nak isap susu dalam botol..masalahnye...die tetap nk gune botol yg dah 3 tahun beli...asyik kene tukar je puting yg macam kene gigit tikus setiap kali die isap......huhuhuhu...walaupun beli yg baru...die nk pakai yg lame gak..camne tu..bahaye tak.......buat mase ni okay jer....

    ReplyDelete
  9. macho la ziyyad aksi gambar pertama tu..

    ReplyDelete
  10. usually we do the best for our children..

    ReplyDelete
  11. seploh hengget?murah tu!
    tp nak ke sogo tu ..........
    bcinta i nak ke sana

    ReplyDelete
  12. wahhhh..
    contoh bapa mithali..
    tahniah doc..

    ReplyDelete
  13. yess...all the best untuk anak anak kita . duit boleh dicari..anak tiada pengganti

    ReplyDelete
  14. anak2 adalah anugerah ALLAH SWT yg tidak ternilai..jagala sebaiknya..

    ishhh..comel sungguh ziyyad nih..

    ReplyDelete
  15. Ati - tu t-shirt Joger, beli kat Bali. Sila tabur duit kat Sogo ye kak...ehehehe...tengah sale gila gila my wife kata

    ReplyDelete
  16. GB - kak ati dalam mode super gembira..wakakaka...ingat entri ni ya bila GB pregnant akan akan datang...

    ReplyDelete
  17. alien - hahaha...ligat otak ko fikir benda lain ek..

    ReplyDelete
  18. tunggu next year baru borong botol susu! tahun ni belum sampai masa lgi..eceh!

    ReplyDelete
  19. Cik Ina - saya dah banyak kali jumpa parents yg berkira sangat tentang hal kesihatan ni ..

    ReplyDelete
  20. Kakcik - nanti saya tepek gambar masa umur saya 2 tahun..baru kakcik tau ziyyad ikut siapa..ekekekeke

    ReplyDelete
  21. Gedek - zaman2 dulu pun mereka guna botol susu botol kaca kan???

    ReplyDelete
  22. Hantu Kak Limah - bahaya..sebab botol tu dah 3 tahun!!! walaupun putingnya lain..

    ReplyDelete
  23. norh - jenuh nak suruh ziyyad posing! ~haha

    ReplyDelete
  24. RatuKebaya - kebanyakkan dari kita akan tukar kan...

    ReplyDelete
  25. encik asben masing2 pon cakap "Abang mana isap rokok!"

    hahaha..

    ReplyDelete
  26. SyidaGorjes - memang bercinta driving ke Sogo! haha

    ReplyDelete
  27. nurkass - kita buat yg terbaik utk anak anak..dan juga ibu bapa kita..

    ReplyDelete
  28. cik grr - anak saya.Namanya Ziyyad

    ReplyDelete
  29. Cik Pah - lepas ni nak carik booster seat pulak~ huhu....memang byk pakai $$$$$....tapi ia tanggungjawab kita

    ReplyDelete
  30. Norhafiza - hargailah anugerah Allah ni kan..org lain dah berpuluh tahun kawin, masih takda zuriat...

    ReplyDelete
  31. MDT - jangan lupa jemput ehhhh...:P

    ReplyDelete
  32. Zie - babap aje asben mcm tu..ekekeke

    ReplyDelete
  33. yeeehaaa!! akhirnya ko pun dah bertukar kepada free BPA...bagus!!

    weh, aku hantu duyan, ko tak nak jemput aku mkn kat umah MIL ko ke?

    ReplyDelete
  34. wahida - aku dah lama guna lah..ekekee..semalam tu wife aku beli baru..

    aku jemput ko datang...tunggu musim doyan bulan 6- 7 ni

    ReplyDelete
  35. mmg sgt tak patutlah kalau masih nak berkira dengan keselamatan dan kesihatan anak2 sendiri..

    ReplyDelete
  36. heheheh.. kami buat bisnes car seat nanti kat malaysia..

    tak perasan la pulak avent mahal bebeno kat malaysia.. rasanya dulu saya beli satu nearly 20 aje..

    ReplyDelete
  37. dee dah beli pureen pya gak..tp yg rega RM9.90..hehehe..

    ReplyDelete
  38. Daddy ziyyad..gambar ziyyad ke tu..
    comelnya dia..

    ReplyDelete
  39. waa beli kat sogo tu...!kena g sogo gak ni...har har...

    2005-2008 ngajar di tanah rata CH...

    ReplyDelete
  40. Hanis Azla - menyedihkan tgk bapa yg berkira nak beli makanan anak, tapi dia kuat isap rokok

    ReplyDelete
  41. DLL - baby car seat kat malaysia lagi mahal!!!..jom JV buat bisnes..hahaha

    ReplyDelete
  42. Dee - bagus..dah byk dah botol BPA free yg murah

    ReplyDelete
  43. Sham - best tu...selalu berangan angan nak ada banglo kecik kat atas CH..:)

    ReplyDelete
  44. kesiann anak2 saya yang dah besar2 tu..
    berjaman pakai yang tak ber BPA rasa2 nya...

    ReplyDelete
  45. Dah buat yg terbaik tuk diorg rasanya..kalu ada cacat cela moga Allah tunjukkan jalan...aminnn

    ReplyDelete
  46. DrSinga - kita sendiri??? hahaha..entah apa lagi racun yg ada kita dah telan dari usia baby! haha

    ReplyDelete
  47. Fadzli - betulll..dah usaha, kita tawakal

    ReplyDelete
  48. ya betul..sbb tu sy menyusukan bayi sy hinggalah 2 thn..

    ReplyDelete
  49. makin smart gambar..

    sy dh sbln bebas rokok.. trimas doctor!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...